Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2010 getz doch aracım

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda corti55 tarafından 1 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. corti55

corti55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    cihan inci
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
  2. corti55

corti55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    cihan inci
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    arkadaşlar aracı alalı daha bi kaç gün oldu.getz i yeni yeni tanımaya çalışıyorum.tecrübelerinize dayanarak tavsiyeleriniz varsa söylerseniz sevinirim.çok teşekkürler şimdiden

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    önceki otomobiliniz neydi? onu bilmeden tavsiye vermek zor:)

4. corti55

corti55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    cihan inci
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    en son 1997 sx ie fiat unom vardı.ondan inip getz e binince arabaya bindiğimi anladım:) fakat unom çok az yakıyodu.getz den tek korkum yakıt çünkü tüp yok.bakalım km de ne yakacak inşallah beni üzmez.

5. saltinto

saltinto Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Merhaba hoş geldiniz. Öncelikle diyeceklerim, Parke taşlı yollarda bagajdan gelen takırtı seslerini kafana takmaman zira nerdeyse her Getz de bulunmakta. Eğer aracı ekonomik kullanmak istiyorsan gerekmedikçe 3000 devir üstüne çıkmaman olacaktır. Herkes hızlı araç kullanır, her araç yüksek süratlara çıkar ama önemli olan yavaş ve sakin kullanmayı becermektir...

6. corti55

corti55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    cihan inci
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    teşekkürler saltinto.dediğin gibi 3.000 devirlerde kullanıcam.yoksa çok yakarr gibime geliyo :) bakalım inş tüp takmak gerekmez

7. saltinto

saltinto Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    ben bir depo benzin ile şehir içi-dışı karma 570 km yapmıştım. Ama benzin zamlarından sonra LPG %50 fiyat avantajı olduğundan (Şu an kocaeli körfezde Shell Benzin 5,01- Shell LPG 2,63, Kampanyalı 2,39 - ipragaz 2,47 - Opet aygaz 2,52) BRC Tüp sist. taktırdım ve çok memnunum.

corti55 bunu beğendi.
  8. Perfect_DeaD

Perfect_DeaD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    özgür eskimez
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    hoşgeldin hayırlı olsun kazasız sürüşler keyifli forumlar öncelikle. ben 3 senedir benzinli 1.4 dohc motor kullanıyorum şehir içinde 5,5 - 6 şehir dışında ise 4 - 4,5 lt /100km yaklaşık değerlerim bence oldukça ekonomik senede yaklaşık 3-4bin km yol yapıyorum o yüzden tüp taktırmanın bir avantajı yok benim için hep kısa mesafeler kullanıyorum tüp taksam bile kışın sürekli benzinde kullanmak zorunda kalıcam o yüzden manasız senede 10bin km üzeri yol yapıyorsanız ve genelde çok kısa mesafe kullanmıyorsanız tüp taktırmayı düşünebilirsiniz ama bagajı unutmanız gerek çünkü artık simit depo takmıyorlar 25lt lik ufak depo takılıyor bu da bagajın yarısını depo kaplıyor demek oluyor seçim sizin.

corti55 bunu beğendi.
  9. corti55

corti55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    cihan inci
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Eger sehir icinde 6 litre yakiyosa tup hayatta takmam :) ama arastirmalarima gore 8 litre yakar gibime geliyo. Siz kesin olcum yaptiniz mi? Verdiginiz degerler super

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

10. Perfect_DeaD

Perfect_DeaD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    özgür eskimez
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    evet değerler süper ama bu değerler şehir içinde 50-60 km şehir dışında 80-90km hızla yapılmış değerlerdir malum bizim araç çok seri ve fakat frenleri bir okadar da dandik o yüzden çok hız yapmıyorum size de tavsiye ederim

11. saltinto

saltinto Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
  12. Perfect_DeaD

Perfect_DeaD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    özgür eskimez
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    bu arada bagajdan gelen takırtılar için bi tavsiye tam pandizotunun ayaklarının geldiği yerlere iki tarafa yaklaşık 25cm lik kalın kauçuk fitil koydum ses falan kalmadı size de tavsiye ederim yarın resim çekip koyucam

13. corti55

corti55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    cihan inci
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    kauçuk fitil derken nerden aldınız bi resimleri koyun güzel olur şuan bende ses yok bi plakalık ses yapıyodu onuda söktüm attım

14. Perfect_DeaD

Perfect_DeaD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    özgür eskimez
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    pvc yada alüminyum kapı pencere yapan heryerde bulabilirsiniz kapı fitili diye sorunca veriyorlar yarım metre kafi geliyor zaten para falanda istemezler detaylı resim koycam yarın ilk iş :)

corti55 bunu beğendi.
  15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Getz ve dahili serideki hyundailerin fren diskleri hassas biraz çok sık sert fren yapmamanız iyi olur bunların diskleri ısındığında çok çabuk çarpılıp eğiliyorlar, staj yaptığım dönemde hergün disk tornaladık ama ben bildiğim için başıma gelmedi, gaz pedalı diğer araçlardaki gibi değil getz lerin gaz pedallarına bir iki milimetre basarsanız anında 3000-4000 devirleri görüyor ama daha da fazla basarsanız aynı oranda devirlenme olmuyor, o sebeple az yaktırmaya çalışmak zor olsada zamanla alışılıyor, getz düşük hızlarda gazlı girilen virajlarda çok fazla önden kayar frene basarak girilen hızlı virajlarda ise arkadan kayar tipik kısa dingil mesafeli otomobildir ön dingilin ağırlığı arka dingile nazaran yüzde 70 civarı daha ağır olduğu için lastik basınçları ön arka eşit olsa dahi ön lastiklerin daha fazla yanak verdiği görülür ben ön tarafa biraz fazla hava basarım o yüzden, benzinli modeli rahat şekilde 170 dizeli 200km görebilir, 120km üzeri hızlarda çok fazla stabilite kaybı yaşatır en ideal sürüş hızı 70-85km aralığıdır, 20 litre benzin ile şehir içi 240 şehirler arası 350km yol yapar, 0-100 hızlanması yaklaşık 9-10 saniye civarıdır pek çok ağır kasalı C ve D sınıfı aracı kalkışta sollar ancak otoban gibi hızlı yollarda yandan gelen rüzgarlara karşı çok dirençsizdir siz 100km ile giderken yanınızdan 140km ile geçen bir BMW sizin şerit değiştirmenize sebebiyet verebilir eğer direksiyona sıkıca sarılmadıysanız, getz zaten yapısı gereği otobanda yüksek hızlı sürüşlere karşı pek hoşgörülü değildir, daha uzun dingile sahip bir accent ten bir jetta dan çok daha fazlaca hafif hafif sağa sola kaçar insanı uzun yolda şeritte düz gitmek için biraz yorar bu sebeple genç işidir biraz, ancak şehir içinde giremediği delik yada tek harekette dönemediği dönemeç yoktur heryere tek hamlede girer çıkar, çift sıra park etmiş araçların yanında passat lar jetta lar mercedes E200 ler yavaşlarken siz tam gaz geçebilirsiniz, ancak yinede bu konuda bir uno kadar başarılı bir şehir içi canavarı değildir uno sürdüm biliyorum, getz te ön tampon altı siyah çıtası yere sürtmemeniz gereken en başlıca yerlerindendir bu kısım en kolay yere sürtülen yerdir ve sürterseniz far ayarına kadar bozulabilir, ancak altı yüksek olduğu için zaten alt sürtme olayını fazla yaşamazsınız. Bozuk yollarda iç kısıma gürültü alır lastik sesini alır direksiyon altından şangırtı yada patırtı gelebilir bu çıkan sesleri bir tofaş şahin in yaptığı gibi düz asfaltta yapmaz ancak getz in kulak tırmalayan gacırtıları yoktur, supap ayarı gibi ıvır zıvıra ihtiyaç duymaz her sene yağını ve filtrelerini iki senede birde bujilerini değiştirdiğiniz sürece ideal kıvamda yürür, tümseklerden atlarken dört amortisör ve dört yaydan birden harıltı gelebilir bu olay getz için her zaman süspansiyonun bozuk olduğu manasına gelmez, bu kadar süspansiyon sesine rağmen getz in ön takım ve amortisörlerini kolay kolay bozamazsınız. Ön yaylarının sertliği ve direksiyon mukavemetinin küçük olması sebebiyle yoldaki en ufak pürüzü bile direksiyonda hissettirmesi yağmur kar ve mıcır gibi zeminlerde diğer pekçok otomobile göre daha fazla his verir daha kolay sürülebilir hale getirebiliyor. Bir tanecik çakıl taşından geçseniz büyük bir tümsekten geçmiş gibi hissedebiliyorsunuz, farlarının aydınlatması çok iyi değilir yağışlı havalarda hayli kötü ışık performansı verir. Getz kolay alışılan bir araçtır.

benimde arkadan gelen ses sorunum vardı plaka altından geldiğini farkettim plaka altına çift taraflı bant yapıştırıp vidalamıştım düzeldi

corti55 bunu beğendi.
  16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun. uzun yolda Eren arkadaşımızın dediği kadar kötü değil bence rot-balans ayarı yapılmış bakımdan yeni çıkmış getz ile 450km uzun yol yaptım 120-140km hızlarda rahat gittim. bagaj kapağının takozlarını ayarlayarak ses baya kesilebiliyor.

corti55 bunu beğendi.
  17. corti55

corti55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    cihan inci
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    eren arkadaşım çok güzel açıklamışşsın çok teşekkür ederim baya faydalı bilgiler.valla araca şuan içim çok ısındı.getz in bu kadar iç haciminin geniş olacağını ve bu kadar seri olabileceğini hiç ummazdım.şuan tek sorunum araçta alarm var merkezi kilit kumandalı.arac kilidi açık araçtan indin diyelim kendini 30 sn sonra kitliyo bigün anahtarı unutcam içerde bakalım hayırlsı? bunu nasıl çözerim bilmiyorum gidicem bi elektrikçiye de anlar mı anlamaz mı bilmiyorum

18. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    anahtarı içeride defalarca kez unuttum ben üstelik benim getz te uzaktan kumanda otomatik kilit falanda yok kapıyı içeriden elle mandaldan kilitleyip anahtarı içeride bırakırsan yandın:) ben hep yedek anahtarı evden gelip alarak kapıyı açıyordum ama kötü elbette.

Uno sürmüştüm kısa bir süre kullanmıştım sürücü koltuğunda sağ kolumu uzattığımda sağ kapıya rahat değiyordu ama bilardo topu gibi arabaydı her delikten geçiyordu, ancak getz in içi enine geniştir yan koltuktaki kız arkadaşı sıkıştıramazsınız:) arka koltukta genişlik olarak fena değildir bir gün ben benim 90 kilo bacanak, baldız, 2 tane ufak yeğen, benim hanım, kaynanam ve ben binip nice yokuşları tırmandık o gün altını sürttük ettik ancak ne kapıların kapanmama sorunu oldu nede patlayan çatlayan yeri oldu nede yaylardan anormal ses geldi dik rampalarda falan kalkış yaptık neymiş kiralık ev geziyorduk.

fakat bagajı ciddi manada ufaktır, trafik setini yangın söndürücüyü koyduğunuzda nefes alacak yer kalmayabiliyor. En azında stepne lastiği tam boyda yarın öbürgün jant eğersek yada çukura düşüp lastik kesersek sıfır masrafla kısa süreliğine halloluyor.

19. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Yusuf, rüzgar çok saptırıyor rüzgar, yandan rüzgar aldığı gibi sallanıp o yana doğru kaçıyor. Aerodinamik verim kötü altı yüksek altınada rüzgar alıyor, tavanı da yüksek, o yüzden yayları alçaltıp yere basıyorlar geniş taban jant ve lastik takıyorlar o zaman rüzgardan sallanmıyor kaçmıyor ama bu sefer iyice fazla yakıyor diyorlar. Rüzgarsız yaz günü biraz daha düz gider. Otobanda otobüs sollamak falan biraz beceri istiyor çok gerekmedikçe otobüsün girdaplı rüzgar boşluklarına girip sollamıyorum ben o derece.

20. corti55

corti55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    cihan inci
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Walla unomuda cok seviyodumda getz e binince unodan sonra mercedes geldi bana :) tek korkum dedigim gibi yakit tup taktirasim yok simdilik .birde bizim araclarda tam incelemedimde direksiyon yukseklik ayari varmi ? Bi sorumda su hangi istasyonun benzini iyidir sizce shell mi opet mi ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş