Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2010 Getz 1,4i A/T

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda leaderx54 tarafından 9 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. leaderx54

leaderx54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar Aracım 25.000 Km'de açık mavi 2010 Getz 1,4i Otomatik. Yakın zamanda fotoğraflarını da ekleyeceğim.

Atiker LPG takılı şuan ve bazı problemlerim var. Forumdan arayarak problemlerimi çözeceğime inanıyorum.

İlk olarak öğrenmek istediğim aracımda hangi motor yağının kullanıldığı bundan önce daha doğrusu bugüne kadar Ford kullandım ve 5/30 Mobil1 kullanıyordum. Ancak forumda yapmış olduğum araştırmalar sonucu çoğu kişi 10/40 kullanıyor.

Ayrıca yakın zamanda 165/65/14R olan jant ve lasik ölçülerimi 185/55/R15'e geçirmek olacak.

Ardından bi gaz ayarı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hem "Check Engine" lambası yanıyor hemde biraz fazla yaktığını düşünüyorum.

Ümraniye civarından LPG konusunda önerebileceğiniz işini kaliteli ve hakkıyla yapan bir usta var mıdır?

Herkese şimdiden iyi dilekleri için teşekkür ederim..

2. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    10/40 kullanıyorum çoğu insanda dediğin gibi bu yağı kullanıyor.. başka öneriler de olacaktır illa ki.. ben 10/40 tan şaşmam en azından uzun zamandır kullandığım bildiğim yağ :)
    araca göre de değişir tabi o ayrı..

3. jengaa

jengaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende de 10/40 var. 1.4 Dohc. 5/30 mobil1 iyi bir yağ diye duymuştum. Ama bu araç için sanki çoğunluğa uymakta fayda var. Check engine. LPG nedeniyle olmuş olabilir. Sensör kaynaklı.Ama kısa zamanda en azından sebebini öğrenmekte fayda var.

4. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    daha önce konuşulmuştu benzer konu ama yinede yazayım ben mobil 5w30 kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim serviste genelde onu kullanıyor kullanım klavuzunda da önerilen yağ, ayrıca 5w30 sentetik 10w40 yarı sentetik..10w40 kullanılır elbet ama bulunduğunuz iklime de bağlı olarak 5w30 daha iyidir...
    Düzenleyen : fnr39

5. leaderx54

leaderx54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bundan önce Ford kullandım ve yağım tam sentetik Mobil1 5/30'du. O zaman tekrar aynı yağdan devam edeyim.

6. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ben mobil super 3000 kullanıyorum fazla km yapmadığım için tabi mobil 1 esp daha kaliteli uzun ömürlü yağ...5w yağ koyunca daha bi sessiz çalışıyor gibi geliyor bana

7. leaderx54

leaderx54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  8. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    evet bütçe meselesi ben 70tl ye aldım esp 100-110 civarıydı sıkışık olduğum için 3000 aldım bi dahakine esp inş.mobilden şaşmam eski arabada da yıllarca kullandık..servis buna başta shell koyuyodu su resmen mobil en iyisi castrolde iyi

9. leaderx54

leaderx54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mobil 1 ile castrol magnatec arasında 2 kat fiyat farkı var. bu kadar fark olması biraz garip geldi bana

10. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    mobil 1 ile castrol edge yi karşılaştırmak lazım... magnetec ise mobil super ayarında bir yağ https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

11. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    hayırlısı olsun ben castrol magnatec 10/40 öneririm kendim kullandıgım için bir sorun yaşamadım tüm araçlarımızda hep castrol kullandık yanlız mobil içinde iyi diyorlar kullananlara sormak lazım
    ticari taksilerin ömürlerinin sonuna kadar castrol kullandık :)

lastik ölçülerinizi 195/50/15 de yapabilirsiniz çok güzel duruyor

12. cemceylani

cemceylani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Hayırlı olsun siz de doğru yolu bulmuşsunuzhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Getz güzel ve sağlam bir arabadır..Sınıfında tek geçerim.bir de otomatik almışsınız ki en güzeli,şu istanbul trafiğinde düz vites çekilmiyor..

İyi günlerde kullanın aracınızı,bundan sonraki aracınız i20 olur artık https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif

Düzenleyen : cemceylani

13. leaderx54

leaderx54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
    Evet İstanbul için en ideal araç bencede otomatik olanlar. Bu konuda size katılıyorum ancak sağlamlık ve kalite konularında malesef size katılmıyorum. yılına göre sunulan donanım hiç yeterli değil. 2010 model araçta fasılalı silecek olmamaması bazı konular hakkında bilgi veriyor :) Ama yinede aracımı seviyorum. :)

Bu Sayfayı Paylaş