Merhaba Arkadaşlar, 3 aylık 2010 dizel eram var, son 15 güdür sol ön ve sağ arka kısımdan daha önce olmayan ve giderek artan sesler duymaya başladım. Farklı 2 servise gittim. Ön için kaliper revizyonu önceki modeller için yapılıyomuş ama bunda zaten geliştirmeyapılmış diyolar; arka için ise daha önce bu ses olmamasına rağmen normal diyolar(madem normal aracımın 2 aydır sessiz hareket etmesi anormaldi o zaman). Sesler gerçekten irite edici. Forumu incelediğimde gördüğüm kadarıyla bu sorun kronik ve hemen hepsinde var.Servisler başından savmaktna başka bişey yapmıyor; araçta herşey normal diyorlar. Bu problem hakkında bilgisi olan ve ne yapılması gerektiği konusunda tavsiyesi olan varsa yardımlarını bekliyorum. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba, Sizin sorununuzun özel bir durumu olabilir ama genel olarak uzun yolda (TEM, E5, vs.) benim aracım da yol gürültüsünü arabanın içerisine çok alıyor. Benim aracım da 2010 model Accent 1.4 Select. Araç trafiğe çıkalı 1 ayı geçti, aldığmdan beri var olan bir durum. Forumda okuduğum mesajlardan bu sorunun yeni araçlarda genel bir sorun olduğunu okudum. Sizin şikayetinizde gelen ses yodan değıl de arabadan kaynaklanıyor herhalde. Hyundai ses ızolasyonunda bu araçlara gereken önemi vermemiş. 2009 öncesi modellerde de bu sorun var mı idi acaba, bilen var mı ? 2009/2010 modellerle ile eski 2007/2008 modeller arasında üreticinin maliyet indirimi amaçlı manipülasyonlarından biri olabilir mi ? 2008 modelinde olup da 2010 modelinde olmayan şeyler az değil : Torpido aydınlatması, cam ve ayna kumanda düğmelerinin ve çakmağın ledli ışıkları, yol bilgisayarındaki dış ortam sıcaklık göstergesi, vs.. İnşallah sorununuza çözüm bulmanız dileğiyle.