2010 dizel otomatik era için arıza lambası yanmaya başladı. Cihaz bağladım ve p0741 ile p0700 kodlarını okudum. Sizce önemli bir problem midir bilgisi olan var mı? P0741 Torque Converter Clutch Circuit Performance or Stuck Off P0700 Transmission Control System (MIL Request)
Yeni konu açmayım buraya yazayım dedim 6 aydır zaman zaman aynı hata kodlarını veriyor Obd ile bağlanıp söndürüyorum uzun süreli kullanimda ve yüksek hızlarda hata veriyor. Tekleme yığılma sarsıntı vs yok vites geçişleri normal. Aynı durumla karsilasan var mı? Başlığı açan arkadaş çözüme ulaştın mi
Şanzıman arızası vermiş. Aracın şanzıman yağı ve filtresi en son ne zaman değişti? Hangi yağ konuldu?
Arizadan sonra Şanzıman yağını yetkili serviste degistirdim.2-3bin km olmuştur ancak filtre şanzıman sökülmeden degismediginden filtre kaldı
Bu arıza basınç ya da güç kaybı olarak nitelendiriliyor. Buna bağlı olarak da ya uygun yağ konulmadı veya filtre tıkalı, bir de tork konvertör arızası olarak yorumlanıyor.
Cevabınız için teşekkürler yetkili servis uygun yağ koymamış olabilir mi bilmiyorum ama umarım yağ yada filtre gibi nispeten ucuz yollu hallolacak bir durumla alakalıdır
Faturadan baktım atf sp4d yağ konmuş 2008 model Hyundai Sonata 2.0 CRDi için uygun olup olmadığını nasıl öğrenebilirim klavuzda yazar mi?
Şanzıman yağını degistirdim. Değişen bir şey olmadı aynı hatayı yine verdi. Filtre içinse şanzımanı indirmek gerekiyormus servis kendisi yapmiyor fabrikaya yolluyorlar. Özel servise de güvenmiyorum böyle kullanmaya devam edeceğim
Selam arac yeni yağa alıştıktan sonra bir daha problem yaşamadım. Aynı sorunu yaşayan olabilir diye şerh düşüyorum böyle bir hata kodu alırsanız yağı değiştirin ve egr baktirin
Hyundai Accent Blue 1.6 dizel otomatik 4 ileri 2014 model aracımda aynı hataları verdi. 3 tane ustaya gittim bir tanesi yenilenecek dedi bir tanesi 3 yerde arıza var dedi bir diğeri de aynı şekilde 3 yerde arıza var dedi. aynı tespiti yapan ustalar sadece şanzımanı indireceğiz ama içini açmayacağız dedi bazı parçaları değiştireceğiz dedi ve birisi 2000 tl birisi 4000 tl dedi. yağının ve filtrenin değişme zamanı gelmişti sizce ne yapmalıyım