arkadaşlar merhaba ben 2010 model accent era aldım.hundai araç ilk defa kullanıyorum.araç full otomatik 1.4 motor.sizden ricam bu konuda deneyimli özllikle otomatik araç kullanan arkadaşlardan eger bana biraz bilgi verirlerse sevinirim. araç kullanımı vs özellikleri gibi bilgiler. şimdiden teşekkür ederim.
Bu konuda sıze kullanlar yardımcı olacaktır bıraz beklersenız yoklar suan ozellıkle coskun ucar ve serdarcavusoglu nıcklı abılerım sıze yardımcı olacaktır
sitede otomatik kullanımı ile ilgili çokça konu mevcut arama bölümünden sorgulama yaparsanız ihtiyacınız olan birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. aracınız da hayırlı uğurlu olsun
hayırlı olsun benim de 2010 otm era var. ben de ilk zmanlar bayağı acemilik çekmiştim. ama şimdi alıştım. şimdilik birkaç bilgi vereyim. 1.araç tam durmadan vites geçişi yapmayın. (örn. D konumundan R konumuna veya tersi) vites geçişleri esnasında ayağınız fren pedalında basılıolsun. 2. aracı park ettikten sonra el frenini çekmeden önce vitesi N konumuna alıp el frenini çekin. freni bırakın. aracın ağırlığı el frenine binsin. sonra P konumuna alın. 3. Çalıştırmadan önce ayak fren pedalına basılı vaziyette vitesi N konumuna alıp aracı çalıştırın. el frenini indirin. SOnra hareket yönünüze göre D veya R konuma getiriin. 4. Vites attıktan sonra gaza hemen yüklenmeyin. Vites attıktan sonra ayağınızı frenden çektiğinizde araç kendiliğinden yavaşça harekete geçecektir. Kendiliğinden vitesi kavradıktan sonra hızlanın. 5. Uzun süreli durmanız gerektiğinde (yğun trafikte, ışıklarda vs.) vitesi mutlaka N konumuna alın. şimdilik bu kadar.. benden daha uzman arkadaşlarımız daha detaylı bilgiler vereceklerdir. tekrar hayırlı olsun. kazasız belasız sürüşler..
Aşağıda verilen linki de inceleyebilirsiniz. http://www.uzmantv.com/otomatik-vitesli-araclarda-kalkista-nelere-dikkat-edilmeli