Öncelikle herkese merhaba. Yaklaşık 3 aydır yaşadığım bir problem var birçok elektrik ustasına gittim, immobilzer ustasına götürdüm kimse net bir cevap veremedi ve yapamadı. Problemim şu; Araba marşa basıyor fakat çalışmıyor arabanın tüm kapı ve pencerelerini açıp havalandirdiktan sonra araba tek marşta çalışıyor. Arabada elektronik bir parça nemden dolayı çalışmıyor gibi ama hangi parça??? Ayrıca bu problemden kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir kaç sorun daha var. Arka sis farı kendiliğinden açılıp kapanıyor hareket halindeyken tık tık yanıp sönüyor. Bir de araba kumanda dan kilitlediginde alarm kendiliginden çalmaya başlıyor. Anahtarla kilitledigimde çalmıyor ama!! Daha önceden bu tür arizalarla karşılaşan arkadaşlar ve ustalarım varsa yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Yazı biraz uzun oldu kusura bakmayın. Derdi olan çok konuşurmuş
merhaba, immoblizer anteninin soketini söküp temizleyebilirsiniz. araçta ıslak paspas bırakmamaya özen gösterin, özellikle kar zamanı çok olur bu olay. eğer siz marş basarken devir saati hiç hareket etmiyorsa o zaman krank sensörü arızası.
Merhaba @sadikcetinkaya Bahsettiğiniz durum benim eski getz dekine benziyor, Araca sonradan takılmış alarm ve uzaktan kumanda vardı, alarm kornasına giden kablo kaput altından geçirildiğinden ezilmiş arada şase yapıyormuş, birde daha sonraları uzaktan kumanda modülünde akım kaçağı tespit edildi, ikisi de iptal edilip orijinal hale gelince her şey düzelmişti. Yukarıdakilere ilaveten umarım faydalı olacaktır.
Tüm cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim. @MSC Dediğiniz gibi marşa bastığımda devir saati hareket etmiyor. Yanlış bakmadiysam arabanın krank sensörü soketide kırık galiba. Ama bu problem yaz günüde olmuştu. Arabayı havalandirma meselesini de hasbel kader farkettim. Havalandırmayı kaput açarak değil kapıları açarak yapıyorum. Yine de gidip değiştirecem sensörü. Teşekkürler.
Bugün krank sensörünü değiştirdim. Durumu 1-2 hafta denemesinden sonra burada sonuçlarını yazarım. Belki aynı problemi yaşayanlar olur. Tekrardan herkese teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.
Merhaba arkadaşlar 2 haftalık deneme sürecinden sonra arabanın çalışmama problemi çözüldü. @MSC ustama çok çok teşekkür ediyorum. Fakat fabrika çıkışlı alarmın kendi kendine çalması ve arka sis park lambasinin kendi kendine yanıp sönmesi durumuna halen bir çözüm bulamadım.
Geçmiş olsun. Benim arabanın da alarmı kendiliğinden, sebepsiz yere ötüyordu. Yetkili servise götürdüm. Motor kaputunun altında yer alan bir parça eksikmiş. Taktılar, bir daha benzer bir olay yaşamadım.
@selimhyundai cevap için teşekkürler. Fakat son 5-6 aydır böyle önceden böyle bir problemim yoktu. @MSC evet yanıyor. Hatta bir elektrikci ustası iki kapının kilitli bozuk ondan alarm ötüyor deyip değiştirdi ama problem halen geçmedi. Adam sağlam parçaları bı güzel değişmiş
Aynı sorun bendede mevcut ama krank sensörü değişti. Lpg diafram arızası diye düşündük onu değiştik. Sorun gene aynı @MSC sizin tavsiyeniz ne olur bu konuya