Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2010-2011 focus titanyum veya 2012 astra 1,6 classic

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda 06ömer06 tarafından 15 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. 06ömer06

06ömer06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar 3 yıldır bindiğim era mı nasipse yazın değiştircem 2010-2011 focus titanyum veya 2012 astra 1,6 classic almayı düşünüyorum tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

2. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Valla her ikisi de güzel seçenek hayırlısı olsun senin için...

06ömer06 bunu beğendi.
  3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Mondeo focusla, Avensis Corolla ile aynı fiyatlardan gidiyor. Ben olsam üst segment bakarım. Binici icin daha iyi olu. Çok sık değiştirseniz üst segmentte zarar daha fazla olur

Samsung Galaxy S3 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

4. 06ömer06

06ömer06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aslında astra aklımda yoktu ama geçen hafta afyon- Antalya arası 2005 astra tiwinport kullandım 1.4 eraya göre bayaa bi güçlü geldi motor sesi olsun konfor eradan iyi 2011 focus kullanma sansım olmadı onu merak ediyorum astraya göre nasıldır diye yok mu focus kullanan arkadaşlar?

5. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Benim tercihim olsa gözüm kapalı astra 1.6 classic alırım taş gibi araba focusada kötü diyemem ama opel herzaman tercihimdir :D

6. 06ömer06

06ömer06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle teşekkür ederim Corolla ve mondeo düşünmüyorum coşkun bey 2010-2011 focus titanyum mu yoksa 2012 astra hb mi siz hangisini tercih ederdiniz.?

7. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Benim fikrime göre focus yol tutuşu olsun konforu olsun astradan iyidir. Ama motor performansını bilemicem. Iki araçta da çeşitli motorlar var.

8. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    focuslar daha dinamik bir gövdeye sahip... bazı konularda bana patavatsız gelse de gövde dinamik... astra twinport o dönemin en güzel araçlarından motor sesi rölantide falan hiç gelmez... oturduğumuz yerde 3 komşumda astra classic var... eskimeyen bir yüz... devam etse halen satardı... aynı şahin doğan efsanesi yani... ha focus da aynı şekilde yıllardır yollarda... lakin astra classicler yokuş yukarı klima açıkken bayıldığını duymuştum... Tecrübe ettiğim bir konu ise ışıklarda asker işi denilen kısa kasalı bir classic ile uzun bir kapışma yaşadım... ben 170 e çıktığımda o halen basmaya çalışıyordu sağ şeritten bu da ayrı bir tecrübem :))

Kazasız belasız sürüşler...

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Astra ne zaman taş gibi araba oldu yav :)

2 si arasindan Focus derim.

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

10. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Ersine Katılıyorum, opel yaşlandıkça problemleri artar, bozuk yollarda ses yapar, elektrik arızası yapabilir
    Ön takım fazla dayanmaz

Temizini bulabilirseniz dizel focus tercih edin, otobanda sol şeridin mudavimidir ;)

11. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Al bir Ford ol lord hesabı :D

12. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İki firmanında yetkili serisinde(mekanik teknisyeni)olarak uzun yıllar çalışan bir arkadaşımın bilgi,tecrübe ve deneyimine göre ford:RpS_thumbup: diyor.

Ne alırsan al şimdiden hayırlı olsun.

13. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Bakımsız araçların hepsinde problemler çıkabilir...

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    9 yıl sıfır aldığımız Astra G kasayı 34 bin km'de sattık, babam lastiklerinden aküsüne dahi herşeyini yetkili serviste değiştirmişti. Ama gel gelelim arıza yapmaya başladımı ishal olmuş çocuk misali dur durak bilmiyor. Süspansiyonu serttir diğer yandan yol tutuşu ve virajlardaki hakimiyeti harikaydı. 2.500 devire kadar birşey beklemezsen bu devirden sonra kopuveriyor. 9 yıl içeresinde süspansiyonundan ötürü sorun yaşamadık, 34 bin km 9 yılda az km değil tabi :)

Hb Dizel Titanium X paketli Focus bindimde kullandımda serileri vb şeyleri güzeldi, darbe emişi vb şeyleri, benzinlisi nasıldır pek bilemiycem. Belirtiğiniz modeller aynı paralar ise bende tercihimi Focustan yana kullanırdım doğrusu.

15. ÖĞRETMEN53

ÖĞRETMEN53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ekrem Aykut BAL
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Opel Astra 1.6 twinport yerine 1.3 CDTI alın. 6 ileri vites size harika bir sürüş deneyimi verecektir. Araç 90 BG'dir. Performansı sizi memnun edecektir. Yakıt tüketimi ve genel performansı bu forumdaki pek çok araçtan kat be kat daha iyidir. 55 litre deposu vardır. Şehiriçi kırmızı ışık yanana kadar rahatlıkla 750 km. yol yapar. Şehir dışı da bir dolu depo ile 1100 km. yapabilirsiniz. Belirttiğim gibi yakıt tüketimi çok ekonomiktir. Hem 2012 model hem de 2006 model 6 ileri manuel viteslisini defalarca kullandım. Altı da yerden yüksek bir araçtır. Engebeli ve bozuk yollarda sıkıntı yaratmaz. Yol tutuşu gayet iyidir. Özellikle hatchback olursa daha da göze hitap eden bir araç olur. Seri ve atak bir araçtır. Tek kusuru ise benim gibi kalıplı arkadaşlar ön koltuğu kendimize göre ayarladığımızda arkadakiler biraz rahatsız olabilir. Ancak bu çok da fazla değildir. Bagajı da tatminkârdır. Bakımları iyi bir serviste düzenli olarak yapılırsa ömürlük bir araçtır. 2012 model olanını çok yakın bir arkadaşım üst limitlerine yakın kullanır. Buna rağmen de araçta bugüne kadar bir sıkıntı da yaşamadı. En önemli özelliği de ikinci eldeki değeridir. satarken de sizi üzmez.

16. ÖĞRETMEN53

ÖĞRETMEN53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ekrem Aykut BAL
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Artı olarak forumda Rizeli varsa eğer meydandaki PTT binası karşısında taksi durağı var. Oradaki pek çok taksici albea veya muadili daha az yakan araç kullanırken bir taksici abi full kazalı boyalı bir opel astra 1.3 CDTI getirtmiş İstanbul'dan ve onu kullanıyor. Rizeli olan varsa o taksici abi ile bir konuşsunlar :)

17. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Dusundugunuz focusun makyajsiz, benzinli ghia sini kullandim. Gercekten yol tuts olsun, konfor olsun, donanim olsun ( ki sizin titanium ile ayni) tatminkardi. Dizelleri ise muadillerine gore biraz yaksa da 109 hp likleri keyiflidir.

Astra ise ozellikle dizelinde performans olarak bisey beklememiniz gereken bir aractir.

Benzer kalitede iki aractan icinize en cok sineni tercoh edin. Benim tercihim focus olurdu

18. 06ömer06

06ömer06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim Allah nasip ederse focus..

Bu Sayfayı Paylaş