arkadaşlar merhaba 2010 model kia rio 1.5 crdi aracim var. forum cok aktif gördüğüm için ortak yapim arac oldugu icin sizlere danışmak istedim Aracım yuksek devirlerde cok istekli. ancak bir süredir dusuk devirlerde (3bin devire kadar) nekadar gaza basarsam basayim hizlanma sanki gaza az basmisim gibi ilerliyor. 3 bin deviri gectikten sonra araba birden hircinlasiyor. 2 3 gundur yapmaya başladı. Bilginiz fikriniz varsa ve payladirsanirz3 sevinirim.
arkadaşlar inanın fıkırlerınıze çok ihtiyacım var. tamırcı kucagına düşmek istemıyorum yardımcı olun lutfen
Üst devirlerde sorun olmadığına göre map ve maf sensörlerinde değil sorun. Aklıma egr yada enjektör geliyor. Sabah ilk çalışmada çiğ mazot kokusu yada beyaz duman varmı? (tabii 0 derece havada sormuyorum 10-12 derecelerde)
beyaz duman degil ama cig yakit kokusunu cok uzun zamandir aliyorum tughan bey. sabahlari mazot kokusunu ustamada sormustum yakit sistemu temizleme katkisi kullaniriz ama bir porblem gozukmuyor demisti..
Aynı sorun bendede var bu enjektörden kaynaklanıyor. Yakıt tüketimide normalse temizliğe gerek yok diye biliyorum. Alt devirde cansızlıkta enjektör sebepli olabilir Kaç km araç
200000 km deki araca yakıt katkısı önermiyorlar enjektör işeme yapar diye Bir bosch servisine danışarak bilgi almak daha sağlıklı olur
Bende de motor isinana kadar yokusta araba kalkmama durumu var isininca hersey duzeliyor 2 yildir yapmadigim kalmadi duzelmedi malesef
1 egr 2 enjektör değerlerine bakılması gerekli, bu iş kısmende olsa rekrefiyeye kadar da gidebilir. 3 çiğ yakıt kokusu kızdırma bujilerinden kaynaklanabilir. 4 aracınızla başka bir aracı takviye yaptıysanız enjektör kodlaması ve yazılım yeniden programlaması gerekebilir.
peki kalıtesiz yakıtın etkısı olabılırmı.. 50tl lık shellden yakıt aldım. ustamla telefonda konustum yakıttan şüphelendi. bırde kafamda ayrıca turbo ıle ılgılı wesgeyt denılen bır parça varmış. ondan suphelendi. çünkü 5 gün önce aracın sogutma suyu hortumlarından birini değiştirdi usta. onu değiştirirken wesgeyt dedıgı ve ''çok hassas hemen kırılır bu meret'' dedıgı bır parçadan bahsetmişti.....
Westgate bozuk olsa araç 3000 devri geçmez. Motor arıza kodu oluşturur. Yakıt katkıya bağlı olarak aracınızın vuruntulu çalışmasına sebebiyet verir. Zaten yakıt katkıları genellikle bu vuruntuyu önlemek içindir. Extra katkılı olanlarda sanırım enjektör temizliği maddeleri ilave ediyorlar. Hocam ilk önce pcye bağlatın arıza koduna bakın. turbo beslemesinde kaçak kontrolü yaptırın, muhakkak egryi de kontrol ettirin temizlenmesi gerekebilir.
Burdan yapılabilecek en yakın tahmin egr ve enjektör bence. Üst devirlerde canlanmasıda turboyu eler diye düşünüyorum.
akşamüstü bi uataya gösterdim. kendisi turbo basinc sensorunde sorun olsugunu soledi emin olamadik fiyatlari hakkindada bi bilgim yok bir kac ustaya daha gosterip sorunu tek agiz soylerler ise degistiricegiz gibi gorunuyor
ayrıca bugun aracı bılgısayara bagladık. oksijen arızası vermiş öncesinde. tamırcı sıldı onu. ancak sonra baska arıza vermedı. oksijen arızasınında sorunla alakası olmadıgını söyledi.....kafalar karışık
abiler bugun kendi tamircime gittim. arac gene makineye baglandi onceden abs ile ilgili bi ariza dustugunu ve oksijen sensoru ile ilgili bi ariza gecmiste oldugunu soyledi. sildi. test ettirdi. kontrollerinde turbo egr yakit sistemi ile ilgili bi sorun yok dedi. sonuc olarak piskolojik olarak tribe girmis bir ben varim. bide sanirim kabahati olmayan benim yuzunden arizasi varolan bi arabam var.