öncelikle herkese selamlar.forumda biraz arama yaptım fakat benzer bir konu bulamadım.benim aracım 2009 getz 1,4.benzinli.araç normal çalışma ısısındayken gaza basılıp bırakıldığında bir anormallik gözlemledim.(gazı basıp bırakınca devir önce düşüşe geçiyor sonra tekrar yükseliyor)bunun üzerine servise müracaat ettim usta rölanti sensörü deyip parça sipariş etti ve değiştirdi fakat durum düzelmedi.sonra aracın serviste kalması lazım araştıralım dedi.araç birkaç gün serviste yattı fabrikayla görüşüldü bazı parçalar denendi ve sonuç değişmedi.en son olarak usta 2009 ve sonrası modeller böyle yakıt seçiyormuş dedi durumun bir arıza olmadığını normal birşey olduğunu söyledi.bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.şimdiden herkese teşekkürler.
Merhabalar, Benim aracımda da aynı durum söz konusu bende sevise göstermiştim. Normal bu şekilde olması gerekir dediler. Bence servislerin bu konuda bilgisi yok , bence aracın farklı bir sistemi var . Özellikle rampa çıkarken debriyaj fren yaptığıızda otomatikman arabanın devri 2000 e kadar çıkıyor. Rolantide de gaza basıp çektiğinizde 1500 devre kadar hızlı daha sonra yavaş olarak düşüyor. Hiçbir zararını görmedim. Rampada ani duraklama ve kalkışlar sonrasındaçok rahat lık sağlıyor.Bazıaraçlarda hillholder diye adlanırılan sistemler var , nasıl çalışıyorlar bilmiyorum ama buda ona benzer bir sistem olduğunu düşünüyorum.
hiç denemedim ama bizde olmuyor sanırım(bende), çünkü gaz vermeden debriyajla arabayı hareket ettirmek bırak rampayı düz yolda bile cok zor. hemen stop ediyor arac. Daha önce dizel era ve dizel getz kullanmıstım ve gaza basmadan rampada debriyaj ile kaldırabiliyordum ve öyle alıskanlık olmus. Fakat benzinli getz ile ne yazııki bu olmuyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif ya da benim arabada olmuyor. Evt dediginizi yapınca devir biraz yukseliyor ama 1000in altında kalıyor yinede ve o guc stop ettiriyor arabayı eger rampada denerseniz.
bende farkettim arkadaşlar arkadaşlar ikici vitese atınca ayağnızı debriyajdan çekince gaza dokunmadanmotor devri yükseliyor ve gaza dokunmazsanız yavaş yavaş düşmeye başlıyor bu hyundainin bir sistemi olsa gerek diye düşünüyorum
bu yazılanlar dizeller için her arabada oluyor. Ama benzinli ve motoru 1.4 olan bir aracta motor okadar güç vermiyor. Arabayı yeni aldıgımızda kaç defa stop e ttirdim bu yuzden. Dizelelrde dediginiz oluyor. ikinci viesde araba kalkar yerinden. rampada gaz vermeden hareket eder ama benzin de benm arabada olmuyor.
gaza basmazsanız elbette devir düşecek siz motora güç vermezseniz haliyle motor gücü düşeceğinden devir saatind devir düşmüş olur. yalnız konuyu açan arkadaş başka bir şeyden basediyor dikkatinizi çekerim.. (gazı basıp bırakınca devir önce düşüşe geçiyor sonra tekrar yükseliyor) diyor buna dikkatinizi çekerim arkadaşın aracı gaza yüklendiğinde(sanırım boşta/durur iken) gaz yemiyor, motor irkiliyor sonra gazı yiyor. Düzenleyen : engin_er
Eğer araca rolantide 3000 - 3500 devir kadar ani gaz verip bırakırsanız 1500 devire kadar hızlı düşüyor sonrasında 300 devir kadar yükseltip çok yavaş bir şekilde devri düşüyor. aynı şeyi rampada ani durmanız ve debriyaja basmanız durumunda yine yapıyor. herzman değil ani duruşlarda. Benim aracımda bu şekilde. Bu şekilde çalışmanın brkaç kere faydasını gördüm. ve de bunu bir sistem olarak düşündüm. Serviste bunlarını çalışması bu şekilde dedi. Çok fazla bir açıklama getirmedi. hayırlısı bu bie sistem midir ? yoksa sorun mu? her halde çıkar https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
arkadaşlar ben onu öğrendim arabanın istop etmemesı ıcın zekice uygulanmış bır prosedurdur otomatık jıkle de denıyor
konuya cevap yazan herkese teşekkürler.bugün yine bu konu hakkında servisle görüştüm.usta buna sebep olabilecek tüm parçaları denediğini söyledi,bir ihtimal motorun biryerlerden hava almasıymış.En nihayetinde bununda kontrolü yapıldı ve sonuç alınamadı.Bundanda anlaşıldığı gibi ve çoğu arkadaşın yazdığı gibi bu durum hakkında servislerin ufacık bir fikri bile yok.herkese kazasız belasız sürüşler.
bunu takıntı yapmayın zamanla alısacaksınız arasıra canınızı sıksada,yumurta kasa kullanıcısıyım lpg kıtınden sonra aynı durumla bende karsılastım hala cozmus degılım,su getz dekı devır dusmeme olayını kullandıgım getz de bende karsılasmıstım cok gec dusuyor devır tabıkı sonralardan kullandıgımda onada alıstım
Arkadaşlar aynı durum ilk aldığım günden beri benim araçtada var. Hatrta park yaparken geri viteste bile biraz gaz verip debriyaj-frene bastıgımda devir düşmesi gerekirken çıkıyor.Ben de sizler gibi bunu zamanında servise sormuştum ama motor soğukken yapar deyip geçiştirdiler,ama sıcakkende yapıyor Neyse ,hepsinde aynı durum varsa ben bunun arıza olduğunu düşünmüyorum. Ama ben zamanla alıştım,
Bu durum arıza yada anormallik değilki Benzinli 1.4 Getizlerin hangisine baktıysam aynı. Rölanti reaktmründen olsa benimki daha yazın değişti. Endişe etmeyin normaldir.