Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2009 İ30 Direksiyon dan gelen tıkırtı lokurtu sesleri

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda RevaL tarafından 8 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. RevaL

RevaL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    BURAK SUNAR
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Arkadaşlar bir hafta önce 2009 dizel select i30 sahibi oldum.Aracımı çok beğenerek aldım. fakat benım oturdgum ilçede yerler kilit parke ve okul önüdür vs kasisde çok 20-30-40 km hızlarda giderken galiba direksiyon kutusundan sürekli tıkırtı lı sesler geliyor.Yalnız aynı hızla giderken dönüşlerde bu sesler kesiliyor,nezaman araba tam düz ve direksiyonda tam düz konuma geliyor yine başlıyor.Uzun yolda 80-90-100 km hızlarda böyle bir ses duyulmuyor.Biraz araştırdım kronik bir durum olduguda söyleniyor kimi yerlerde EPS arızası oldugu değiştirilmesi gerektiği tarzında yazılar var aracın garantiside dolmus eğer böyle bir değişim falan gerçekleşecek olursa biterim allah korusun.Bu konu hakkında bilgisi olan bana yardım edebilecek olan arkadasım varsa lütfen ama lütfen büyük yardımına ihtiyacım var.

2. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Öncelikle geçmiş olsun, benim aracım 2007 Kia Rio 1.5 CRDİ aynı sorunu bende yaşıyorum. Ön takım parçalarında hiçbir sıkıntı yok ama direksiyon kutusu alttan kontrol edildiğinde yukarı ve aşağı tıkırtı yapmakta. Parçacı arkadaşımdan Mobis marka hidrolik direksiyon kutusu fiyatı aldım 550TL Hyundai Era ile aynı olduğunu söyledi, Kia servisi 1200TL fiyat verdi, Hyundai 1450TL fiyat verdi. :) Şu an aslında çok ses yapmıyor hidrolik kaçağıda yok, kararsız kaldım yeni almaya değermi yada tamir yoluna gitmeye değermi diye ve şimdilik beklemedeyim. Tamir konusu hakkında yardım edebilecek arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim.

Bu Sayfayı Paylaş