Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2009 I20 1.2 Benzin Pompasi Acillll

'İ20 Forum - Club' forumunda onrgly88 tarafından 10 Mart 2017 tarihinde açılan konu

1. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Arkadaşlar merhaba. Telefondan yazıyorum sözlük hataları için affedin. Aracımın sabah bir kaç terleme problemi oldu ve aracım çalışmadı benzin ışığı yanıyordu benzin ekledim ancak yine çalışmadı. LPG ye basılı tutup çalıştırdım arabayı benzine aldığımda boğuluyor ve stop ediyor çeyrek depo benzin ekledim ama böyle dip gaz bassam da devir artmıyor. Benzin pompasindan şüpheleniyorum yetkili servise geldim ancak ellerinde pompa yok ve 687 TL fiyat veriliyor. Benzin pompasi orjinal olmasa ne olur ? Onerilerinizi bekliyorum acil olarak. Başka bir sorun olabilir mi uzun bir süre ışık yanık kullandım. Ama orjinal pompa alacak param da yok bir sakıncası olur mu araç açısından. Çok teşekkür ederim simdiden

2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Genelde çeyrek deponun altında kullanım tavsiye edilmez. Öncelikle benzin pompasının sağlam olup olmadığını kontrol ettirmelisiniz.

3. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Baktırdım bir yere de o da pompa yanık dedi... illa ki öyle de para olmayınca çeyrek depo üstüne çıkamıyorum malesef benzin olmuş bir dünya para. Yan sanayii 150 değişir diyor servis 650 bilemedim bu pompanın arabaya veya bana bir zararı olur mu sorun yaratır mı onu düşünüyorum sadece

4. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ha birde yerini benim gibi merak eden arkadaşlar olursa arka sol koltuğun altında. Plastik bir kapak görürsünüz önce o plastik tıpayi sökün sonra da plastik kapağı sökün üçgen bir soket var onu çıkarın kapağı bir yere koyun ama altında ki yapışkan mastik bulaşıyor her yere dikkat edin. Daha sonrasında civatalar çıkıyor karşınıza onları sökün. Altında samandıra pompa hepsi orada.

5. cenker_baba

cenker_baba Guest

googleye baktım 83,60 tl ye var ama ne derece iş görür bilemiyorum orjinali pahalıymış.

6. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    valla link atabilirseniz çok makbule geçer. Sanayii'de gittiğim kişi de o kadar saçma baktı ki, benzin pompası yanmış bunun dedi kontrol kalemi ile birşeylere baktı bi hortumu çekti. ne kadar olur dedim bilmiyorum 50 lira işçilik alırım dedi parçacına bi sor dedim, ya şimdi yaptıracaksan sorayım yaptırmayacaksan 50 çeşit hyundai var şase numarası falan var diye üfledi. Ee o'na göre borç harç alacağım ben de ne olacağını bilmeden nasıl geleyim dedim. Kim uğraşacak onla şimdi dedi :) Sinirlenip çıkıp geldim. Peki bunun filtrenin tıkanması ile ilgili falan olabilir mi ? böyle birşey mümkün müdür ?

7. ozgurcan333666

ozgurcan333666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    3 sene lpg ile bindim ama bir kere bile yarim deponun altinda kullanmadim hatta bir kere fulleyip uzun sure o sekilde geziyordum... Ceyrek deponun alti benzin pompasinin pert olmasi demek lpg de bile benzin pompasi calisiyor cunku

LG-H960 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emrex bunu beğendi.
  8. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Filtreden kastiniz yakit filtresi veya şamandıra altındaki filtre ise evet ondan dolayı olur. Ama aracın ECU ya bağlanınca düşük yakıt basıncı hatasını görürsünüz. Aslında bizim Getz lerde depo boyasını atıyor ve filtreyi tıkıyor , düşük yakıt basıncı hatasi alip filtreyi temizliyoruz. Ama sizin araçta bunun olacağını pek düşünmüyorum.

Benzin pompasının çalışması genelde şöyle kontrol edilir : camlar kapalı ve sessiz bir ortamda iken kontak açılır ve arka koltuktan vızzz şeklinde bir ses gelir , bu pompanın çalıştığına işaret eder. Bu şekilde kontrol ettiniz mi ?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Çok teşekkür ederim ben şimdi samandıra soktum geri toplayabilir miyim hiç bir fikrim yok ama bir fotoğraf ekliyorum içinde ki plastik erimiş URL istiyor ama soket var kahverengi be Dibi erimiş bu normal mi sizce

10. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Erime vs olması normal değil. Resimleri eklerseniz daha rahat anlaşılır

11. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    arkadaşlar fotoğraf paylaşıyorum [​IMG]

12. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    yukarıda paylaştım hocam, etrafı bembeyaz olmuş yayın üzerinde daha belirgin ve bu soket erimiş, 4 kablo var 2 tanesi şamandıraya gidiyro 2 tane kablo bu sokete tahmin ediyorum benzin pompasına gidiyor.

13. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu soketler böyle eridi ise sigortası da yanmış olmalı. Soket uçları kısa devre gösterebilir.

14. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    sigortada birşey olacağını sanmıyorum. Çünkü kontrol eden adam sokete bakmıştı elektrik geliyordu buna. Ama benim asıl merak ettiğim şu ben nasıl havaya uçmadım :)) birde bunun tamiri nasıl olur bunun tekrarı olur mu ? şunu biliyorum artık sürekli bu arabaya korkarak bineceğim havay uçması da ihtimal nihayetinde

15. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet , sokete enerji geliyorsa sigorta devreyi açmamış. Aklıma tek bir şey geliyor , yakıtın az gezdiğin için pompa surekli zorlanıp yavaş yavaş bu erime gerçekleşmiş. Evet belki o malzeme erimeye dayanıklı olabilirdi veya termik şalter ile kontrol edilebilir. Biz normal elektrik sistemlerinde motor veya pompalara muhakkak termik şalter kullanırız ama araç elektrik sistemlerinde kullanılmıyor galiba.

16. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    aslında bu lpg taktırdığım yerin ahmaklığı diye düşünüyorum çünkü, gaz'a geçince pompayı durduracak roleden bile bahsedilmedi. biraz araştırma yaptım benzin olunca bu pompa soğuyormuş ancak risk almaya değer mi bilemem. muhtemelen artık full depo gezeceğim arabayla çünkü pimi çekilmiş bomba gibi ve gerçekten çok tehlikeli bir durummuş parçayı gördükten sonra derin bir off "çekip neyden kurtulmuşum ben" dedim. Yani tamirattan falan da geçtim hala olayın şokunu atlatmaya çalışıyorum çünkü plastik aksam eridikten sonra ufak bir şase ile yapacak kıvılcıma bakar bu durum. Yani buradan lpg'li araç kullanan arkadaşlara tavsiyem benzin pompası rolesi diye bir işlemle araç gaza geçince pompayı kapatan bir sistem yapılıyormuş. Lütfen bunu bi değerlendirin ve lütfen aracınızı yarım depo altında kullanmayın. Biliyorum ne 50 liralık benzin alınca bile ibre zor kımıldıyor ama şuan en kötü 600 tl masrafım olduğunu tahmin ediyorum. daha da kötüsü havaya uçma riski, parçaları ayıramazlar sanırım arabayla birlikte gömerler mezera.. Çok dikkat edilmesi gereken bir durummuş.

Üstad bu tamir edilebilir mi peki ? yani görünen kadarıyla içerisinde tırnaklar vs var muhtemelen ayrılıyor ama değişmediği sürece ek,lehim, bant ile iş yapmak istemem çünkü çok tehlikeli bir konumu var.

17. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    O soket ayrı varmıdır bilmiyorum , biraz zor gibi bulmak. Diğer türlü işlem yaptırırsanız sızdırmazlık problemi olabilir , tavsiye etmem. Galiba şamandıra ile bir. Sadece üstten takılan soket çıkıyor ama karşılığı şamandıra ya sabit plastik. Resimlerden öyle anladım

onrgly88 bunu beğendi.
  18. mmucit

mmucit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Murat Kehya
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Biraz geç olacak ama, bu motorlar benzin ile soğuyor. Bu sebeple ya en az çeyrek depo ile gezeceğiz ya da bu motor girişine zaman rölesi taktıracağız. Max. 5 dk. yeterli olur diye düşünüyorum. Sonra bu motor duracak, ta ki bir dahaki kontak açmaya kadar.

Bu Sayfayı Paylaş