Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2009 Hyundai I30 1,6 Crdı Arabalarda Dpf Varmı

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda igsurdum tarafından 15 Kasım 2024 tarihinde açılan konu

1. igsurdum

igsurdum Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    İhsan gazi Şurdum
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Merhaba ben 2 ay önce satın aldığım 2009 model Hyundai fd i30 select 1.6 CRDi 115 beygir aracımda dizel partikül filtresi varmı, yokmu, bilmiyorum. Servise şase numarasını verip sordum, var diyor, fakat tamirciye gösterdiğimde, tamirci yok diyor. Bunu sormamın sebebi; eğer dpf yoksa, aracımda, dizel partikül filtreli araçlara kullanılan yağları kullanabilir miyim? Bu yağları kullanırsam, arabaya zararı olurmu? Ben bu konuda kararsız kaldım. Ayrıca bu arabaya hangi yağları önerirsiniz, bu arabı daha iyi tanıyanlara sorma ihtiyacı duydum. Şimdiden teşekkürler

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, aracınızda dpf yok. yağ konusunda forumda oldukça fazla konu ve bilgi var, araştırarak bulabilirsiniz. özet olarak sıcak bölge / sert kullanım için 5w40 ve orjinal yada bosch yağ filtresi kullanmalısınzı, aksi durumda turbonuz çok çabuk kırılır.

MAERKEK ve ai_torcuk bunu beğendi.
  3. igsurdum

igsurdum Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    İhsan gazi Şurdum
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Peki 5w40 yağlardan önerebileceğiniz varmı? Filtre olarak bosch markanın haricinde mann nasıl? Hangi filtre daha iyi? Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş