Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2009 getz aldım (güncellendi)

'Getz Forum - Club' forumunda zeropoint tarafından 26 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    öncelikle herkese selamlar.

geçenlerde uzun bir arayıştan sonra birazda ikinci el temiz hiçbir araç bulamayıp temiz araç sahipleride tok satıcı muhabbeti yapınca paraya kıyıp 0 km getz aldım. araçtan genel anlamda memnunum. kullanımı rahat koltukları kaliteli. birkaç sorum olacak.

1.) direksiyon biraz ağır gibi geldi ileride açılıp yumuşar mı?

2.) teybin oradan stabilize yolda bir çıtırtı geliyor. nedenini bilen var mı. bı kronik bir sorunmudur?

3.) arka yolcu kısmındaki camlar aşırı buğulanıyor.(herhalde kısa süreli kullanımdan olacak). daha çabuk ve hızlı çözmenin bir yolu varmı?

4.) şu aralar performansı düşük gibi geliyor. gerçi gaza da yüklenmiyorum. ileride motor açılır mı açılırsa ne kadar zaman ve km de açılır?

şimdiden teşekkürler.

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

bunlarda yeni resimler yol bilgisayarında 6.5 - 7.0 lt görmeye başladım.

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]<a href="http://img377.imageshack.us/my.php?image=dsc0

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1-Direksiyon yumuşacık 2005te.Belki zamanla yumuşar olmadı servise gidersiniz.
    2-teybin üzerinde olan orta konsol klipsli olduğu için ses yapması normal zamanla klipsleri değiştirmek gerekiyor.Yoksa tıkırtı yapıyo sizinki sıfır ama neden yapıyor bilemiyeceğim 6 noktada klips var biraz üzerinden bastırın düzelir belki klipslerden biri çıkmıştır yerinden
    3-Getzlerde malesef arka yan camların buğ'yu önlemenin tek yolu buğ önleyici uygulamak.

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun..hoşgeldiniz..camların bugulanmasının sebebi klimanın konumunu sürekli iç sirkilasyon konumunda calıştırmanızdan kaynaklanabilir..bu arada aracınız otomatik mi..?

4. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu arada aracinız pasifik mavi sanırım.Ruhsatta renk olarak ne yazıyor?Benimkide pasifik mavi ancak ruhsatta çift renk olarak geçiyorda ondan sordum.Ayrıca hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin.

5. Misafir

Misafir Guest

öncelikle aramıza hoşgeldiniz..aracınız hayırlı olsun.

1)aracımızın direksiyonu eps oldugu için biraz sert gelebilir bu normaldir..kullandıkca alısırsınız..

2)teybın ordan gelen sesi ilk defa duydum aldığınız servise bir gösterin derim..

3)camlarda buğuları ise ön konsoldaki klima düğmesının hemen simetrik olarak ters tarafında bir düğme var ona bastığınızda camlardaki rezistans ve aynalardaki ısıtmalar çalışır..daha rahat çözülecektir buğular..

6. Misafir

Misafir Guest

abi araba gri nerden çıkardın pasifik maviyi https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

7. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    valla helal olsun konuyu açalı bir dakika dolmadan 3 cevap. ne kadar kaliteli bir foruma üye olduğumu anladım. araç açık gri diye geçiyor kataloglarda ama ruhsatta titanyum gri. araç düz vites. hava sirkülasyonu kolune sağda ne solda tam ortada duruyor. yarın bir servise uğrayacağım bakalım ne olacak.

8. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tavanı ışıkdan dolayı çok açık renkli duruyo ama yan tarafı pasifik gibi gördümhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

9. Misafir

Misafir Guest

resminiz ben direk buraya ekleyeyim..

<DIV id=content>
    <DIV id=mediaDiv>[​IMG]
    <DIV id=proDiv> <BR clear=both>

10. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hayırlı uğurlu olsun.Allah kaza bela vermesin.

11. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arka yan camları naparsan yap buhunu önlemen imkansız.Bi amuda kalkmadığım kaldı ama yok.Klimayı istediğin konumda açın yinede gitmiyor.

Ayrıca ön camın buharı geç çözülür bunun için klimayı soğukta çalıştırın.

ön cam ön yan camlar arkadaki cam'ın buğu güzel çözülüyor ancak arka yan camlar sadece buğu önleyici uygulaması yapınca geçiyor.

12. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Forumda kalıcı olman dileğiyle.

13. Misafir

Misafir Guest

açıkcası benım arabada arka camlarda pek buhar olmuyor..size kapılara ruzgarlık taktırmanızı tavsıye ederım..yagmurlu havalarda vs aracınızın camını acıp içeriye hava aldırabilirsiniz..ben 2 senedir kullanıyorum gayet memnunum..bu sayede arka camlardaki buğu sorunuda bir nebze de olsa azalır..

14. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    HAYIRLI UĞURLU OLSUN KAZASIZ BELASIZ
    yaa getz üretimden kalktı acaba 2010dada modelide satılcakmı?? elllerinde çok var galiba yada üretiyolarda bizimi kandırıyolar geliştirme yapmamaya karar verdiler ama üretiyolar mı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    Düzenleyen : kara

15. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Camlarda film var bide onu taktırırsam lambaların hizzasında durdum mu hayatta görememhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

16. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    teşekkürler arkadaşlar. o sesinde bir şekilde çözüleceğine inanıyorum. direksiyonda aşırı sert değil ama hani 0 iken böyledir sonradan kullandıkça daha da yumuşar diye bişey varmıdır diye merak etmiştim. resmi thumbnail ekleyen arkadaşa da ayrıca teşekkürler. ileride daha detaylı resimlerinide ekleyeceğim. yarın bir servise gideyim sonucu yazarım.

17. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende aynısını uyguluyorum arka camların buğusunu çözmede.Ön camları açarak içeri ısısıyla dışarı ısısını eşitlediğin zaman buğu da kayboluyor.Biraz üşümek dez avantajı.

18. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aslında direksiyon sert gibi geliyo banada önce öle gelmişti ama harika aslında uzun yolda da hızın arttıkça direksiyon sert oluyo şehir içinde yani yavaş giderken hidrolik direksiyonlardan biraz farklı tabi

19. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza ve beladan korusun.

20. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    direksiyonun bir miktar sert olması iyidir aslında ben de marka model vermeyeceğim bir araç vardı direksiyonu araç dururken tırnağınızla bile çevirebilirdiniz. belkide ondan öyle gelmiştir.

Bu Sayfayı Paylaş