2009 model Aceent Era 1.4 Team sahibiyim. Arabamın anahtarlığına takılmış bir alarm sistemi kumandası falan yok. Dün arabamı evin önüne park ettim ve kendi orjinal anahtarındaki uzaktan kumandası ile kilitledim. Bugün kumandayla kapıları açmadan, direk anahtarı sokup bagaj kapağını açtım. Arabanın kendi kornası kesik kesik çalıp dörtlüler yanmaya başladı. Tekrar olacakmı diye 1-2 saat sonra yine aynı şekilde kapıları açmadan, anahtarı sokup bagaj kapağını açtım. Bu sefer yapmadı. Ben bu işten hiçbişey anlamadım. Bu konuda bilgisi olan varmı acaba?
gizli alarm değil... Pasif alarm hyundaının tüm araçlarında standarttır... Kapılarda geçerlidir,kapıları araç kilitliyken anahtarla açarsanız çalar...
nasıl denedin ama kumandayla kilitledinmiydi?alarm devreye girdimiydi? bağırdıktan sonra kumandayla açıp kapatmazsam alarm devreye girmez Düzenleyen : hyundaı_era_06
Evet abi. Bağırınca şaşırdım. Anahtardaki kumandaya basarak kapıları açınca sustu. Bağaj kapağını kapattım. Gittim kapı kolunu çektim kapı açıldı. Neyse dedim tekrar kumandadan kilitleyip eve girdim. acaba tekrar olacakmı diye 1-2 saat sonra tekrar geldim, kapıları kumandayla açmadan direk anahtarı sokarak bagaj kapağını açtım. Bu sefer olmadı. Öncekinde bagajı açınca olmuştu ama...
Evet bügun tekrar tekrar denedim. Anahtarı sokup kapıları açtığımda her seferinde korna çaldı. Bagaj kapağı için denedim korna çalmadı. Bagaj kapağında kafasına göre takılıyor gibi. Anlamadım
BİLDİĞİM KADARIYLA kontak açılınca susuyor... <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; "> <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; "> <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; ">Orjinalde kumanda olmazsa alarm olması imkansız... Neye göre alarmı devreye alıp devreden çıkarıcak...
Belirli Bir Süre Sonra Kendiliginden Susuyor , Kitabında Acil Çalıştırma İle İlgili Bişey Vardı . Kontaga Takıp Yarım Dakkamı Ne Bekleyin Diyordu Ben Yapmaya Çalıştım Ama Araba Yinede Çalışmadı
ön kaputta bi swich var silecek suyunun onunde olmasılazım. ona basan lastigi cıkart kaputtan alarm devreye girmez..
Eger kumandanızın pili biterse büyük ihtimal aracınızda çalışmayacak ) Buna neden olan kahramanımız İMMOBİLİZER )
Alarm devredeyken anahtarla bagajı açınca alarm devreye girmiyor bir şekilde araç kendi anahtarıyla açıldıgının farkında ve alarm devreye girmiyor benim araçta öyle diğerlerinde'de öyledir hatta geçen aylarda arabaya extradan alarm bağlattım unutkanlıp yapıp alarımı açmadan bagajı açıyorum her seferinde'de alarm devreye giriyor.Yani orj pasif alarm devredeyken bagaj anahtarla açılınca alarm devreye girmez bunu şöylede test edebilirsiniz aracın sol camını komple açın bütün kapıların ve bagajın kapalı oldugundan emin olun alarm'ı devreye sokun 5/10sn bekledikten sonra bagajı içerden açın ve kaldırın bagaj kapagını alarm devreye girecektir anahtarla açtımmı girmeyecektir.
Kardeşim immobilizer in bunla ilgisi yok yaw... Bizim araçtada var imo ama bizim orj anahtar üzeridne kumanda yok... Uzaktan kumanda extra bi kumda halinde idi... Kumanda parçalanmasına rağmen imo sorun çıkarmadı... Kısaca imo ile pilin alakası yok... Aracı çalıştırmayan şey motor kilidi... Alarm devrede olduğu için motor kilidi devreye giriyor..
merhabalar eranin o guvenlik sorununu iyi bilirim kapı switchlerine iyi bakın isterseniz bendekide calışmıyordu deli oldum, sonra bi tane genc bi cocuk aldı eline tofaşın bi plastik parcasını kesti bişiler yaptı motor kaputunun switche bastıgı o bos tırnaga taktı ve abi kapat kapıları düğmeyle kilite ama düğmeyle değil anahtarla aç dedi bi açtık zırt diye ötmeye başladı, demem o ki calısmasını istiyorsan switchlerine bi baktır özellikle motor kaputundakinin kapatınca üstten basan o plastik parçaya!! yok çalışmasın diyorsan onu cıkar bi kere öter ve ondan sonra switch basmicağı için alarm aktifleşmez, çalışmaz..umarım yardımcı olmusumdur, paylaşmak istedim
Bagaj kapağını açınca değilde normal kapıları anahtar ile manuel açarsanız alarm devreye giriyor. Ancak kapılar kapalıyken bagajı açınca orada bagajın açık olup olmadığını kontrol eden bir yay var oraya değdiyse o zaman alarm devreye giriyor.