Merhabalar, araç 2009 1.4 otomatik ve 2009 yılından beri tüplü (BRC), 102 bin km'de. Arabalardan hiç anlamam öncelikle bunu söylememde fayda var zaten sorularımın kalitesinden anlayacaksınız. 1- Tümseklerde Sağ arka tekerlekten tokurt tokurt diye ses geliyor. Amartisörlerin mi değişmesi gerekiyor ? gerekiyor ise kaliteli amartisör veya gerekli hangi parça ise mesela lastik özellikle kalitelisini önerebilir misiniz ? 2- Sürüş esnasında direksiyonu hafif sola çevirince sol önden sürtme sesi gibi bir ses geliyor direksiyonu ortaya veya sağa çevirince bu ses kesiliyor çok hafif sola çevirince sol önden ses gelmeye başlıyor ne yapmam lazım ? 3-otomatik vites olduğu için vites geçiş aralıkları hiç tatmin edici değil, ilk viteslerde çabuk hızlanmıyor gazı köklüyorum bağırıyor hızlanıyor vitesi keyfine göre atıyormuş gibi vites atıyor şöyle bir pozisyonda kalıyorum o bana göre değil de ben ona göre hareket ediyormuşum gibi hiç düz vitesin yanına yaklaşamıyor. Bana böyle hissettiren şey nedir ne yapmamı öneriyorsunuz ? Sürüşten zevk aldığım tek yer O/D over drive tuşunu aktif ettiğimde yüksek hızlarda bunu da zaten sadece uzun yoldayken kullanıyorum genel olarak şehir içinde sürdüğüm için beni etkileyen kısmı keyfine göre vites atıyor olması. 700-800 liraya yazılım önerisi gelmişti 105 beygire çıkar sorunun çözülür demişti beygirin yazılım ile arttırılması benim bu rahatsızlığımı giderebilir mi ?
Merhaba, keşke sorunlarınızdan önce kendinizi bir tanıtsaydınız. Öncelikle aracınızın bakımları tam mı? buradan başlayalım. 1. sorunuzun cevabı : amortisörünüz patlak olabilir veya amortisör takozları parçalanmış olabilir. mekanik işlerinizi yaptırdığınız bir usta var ise lifte kaldırıp bir baktırın. 2. sorunuzun cevabı : davlumbaz segmanları kırılmış-atmış olabilir. davlumbaz yerinden çıkmış olma ihtimali var. / porya bilyanız bozuk olabilir - aks kafanız bozuk olabilir. yine mekanikçi bir ustaya gösterebilirsiniz. 3. sorunuzun cevabı : aracın şanzıman yağı hiç değişti mi?... değişmedi ise değiştirmenizi öneririm. tam otomatik şanzıman ise vitese müdahale edemediğiniz için geç hızlanması normal. triptronik olsa bir tık daha hızlı olabilir. Aracın bakımları zamanında ve kapsamlı olarak yapılıyor mu? LPG ayarı ve filtre değişimi yapıldı mı?.. Aracınızın orjinali sanırım 90-95 beygir gibi bir rakam olması lazım. atmosferik stok motorda yazılımla +10 /+15 hp güç alınamaz diye tahmin ediyorum.