2008 Model Hyundai İ30 Select 1.6 115psi Crdi Otomatik Aracımı aldıktan sonra sabah ilk çalışmada sorunlar devam etti. Servise durumu sorduktan sonra ısıtma bujilerini bosch marka alıp değiştirdim. Bir müddet ilk çalışmada sorun yapmadı fakat şimdi sabahları ilk çalışmada normalden 2~3 tur fazla motoru çevirerek çalışıyor. Her zaman yapmıyor ve hava sıcaklığına bağlı değil. Çünkü garajda ısıyı kontrol ettiğimde genelde aynı sıcaklıkta. Gün içinde ve akşam çalıştırmada sorun olmuyor ama uzun süre çalışmadığında ya da kafasına göre ilk çalıştırmada bunu yapıyor. Bu tip motorları bilmediğim için bilginize ihtiyacım var. Isıtma bujileri değiştirirken Mazot filtresini de değiştirelim diye ısrar etmişlerdi. Bende bir önceki bakım(7000km önce bosch marka)yeni değişti demiştim. Tavsiyeniz var mı? Sizlerde de arada bir bunu yapıyor mu? Birde ilk çalıştırmada tüm ışıkların sönmesini bekliyoruz. Acaba ısıtma bujisinin simgesi söner sönmez mi çalıştırmamız lazım bilemedim SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
tavsiyem bir ortama girince selam vermeniz yönünde olacak. sonra diğer sorunlar elbet çözülür. bu tip üyeliklerden sıkıldığımız için üyeliğinizi sonlandırıyorum.