2008 model i30 1.6 aracım var. iphone 5 marka(ios6 ve ios 7) cep telefonumu aracıma usb aracılığıyla bağlamama rağmen aracım iphonumu tanımıyor ve sarj etmiyor. yani bağlantı sorunu yaşıyorum. başka bir i30da denedim onda da aynı şekilde oldu. bilgisi ve çözümü olan?
bence önce sorunu tespiti için başka bir telefon ile deneyin. bilmiyorum iphone ile daha önce başka araçlara bağlandınızmı. gerçi usb ile demişsiniz bluetooth olsa iphone bağlanmıyor bilddiğim kadarıyla usb için birşey diyemicem
Iphone'ları orijinal teybe bağlamak için hyundai'nin 30pin (iphone4-4S ucu) konektörü ve 3,5mm erkek soket olan usb kablosu vardı. O kabloyla iphone bağlanabiliyordu. Sadece usb kablosuyla iphone bağlayamazsınız. O kablodan temin edip, ayrıca apple tarafından onaylanmış bir ucu dişi 30pin, diğer ucu erkek 8pinli çevirici edinmelisiniz. Ancak böyle çalışabilir diye düşünüyorum.
Iphone, bluetooth ile ses cihazlarına bağlanabilmektedir. Iphone 5 ile birlikte bluetooth üzerinden dosya paylaşım özelliği de geldi.
sanırım 2008 i30 un iphone 5 desteği olmadığı için iphone 4 veya 4s kablosunun dönüştürücüsüyle kullanılması gerektiğini belirtiyorsunuz
Dönüştürücüleri edinmek biraz maliyetlidir. Bunun yerine aux tan bağlayıp kullanabilirsiniz. Sent from my iPhone using Tapatalk
aux bildiğim kadarıyla telefonda çalan müziğin aracın hoparlörüne vermek. Benim için önemli olan aracın telefonu şarj etmesi. tanımayınca da bu gerçekleşmiyor maalesef. sanırım şarj kiti alacam.hyundai ye email attım, dönen de olmadı