Selam arkadaşlar. 3 aydir 2008 1.4 getz sahibiyim. 3 aydan beridir bu problemle karşılaşıyorum. Anahtar bazen sadece sofor kapisini kilitliyordu.bazen de cani isterse 4 kapiyi kilitliyordu. 2 gundur tamamen bozuldu sadece şoförü kilitleyip açıyor. Sorun ne olabilir
Urun orjınal urun mu sonradan takma modul mu? Sonradan takma moduller genelde bır sure sonra sorun yaratabılıyor.50-80tl cıvarına degıstırılebılıyor. orjınal urunse muhtemel merkezı kablolarda bır arıza yaratmış olabılır bır elektrıkcı gormesınde fayda vardır.
Aynı sorun bende de var. kumanda yada anahtar tüm kapıları kilitliyor fakat açmak istediğimizde sadece şoför kapısını açıyor. Araç yazın güneşte kalırsa zaman zaman düzgün çalışıyor. Aracın orjinali anahtarla açılabilen merkezi kilit. kumanda ile açılabilmesi için ön sol kapıya kumandalı merkezi kilit motoru takılmış. Onda herhangi bir sorun yok açma kapama yapıyor ve civatalarıda gevşek değil. Kapı sigortasını da kontrol ettim sorun yok zaten olsa kilitleme yapmazdı. Enteresan bir durum getzlerde kronik sanırım. İnternette gördüğüm üzere aynı sorunu pek çok kişi yaşıyor fakat çözüm yazan olmamış.
Ben bunu serviste değiştirdim. Kilit merkezi mi dediler, Şöför kapısının içinde bir pompa ve motor değişti. Şimdilik sorun yok.
Tam olarak benim problemin aynısı. Sonradan takilan motor düzgün şekilde çalışıyor. Merkezi sistemde sıkıntı var