Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2008 getz 1.4 benzinli

'Getz Forum - Club' forumunda doganses tarafından 19 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. doganses

doganses Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar 2008 1.4 97 beygir benzinli aldım yeni. acemiyim ilk kez araba aldım. tecrübe yok anlıyacağınızhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif.
    bana tecrübelerinizi aktarırmısınız? yakıt sarfiyatı, iç teknik konular, bilinmesi gereken bazı önemli ayrıntılar. bakım periyotları falan.
    ...........Lütfen yardımlarınızı bekliyorum........

Ha birde unutmadan bu araca tüp taktırsam verim alrmıyım? değermi yani bu işe girişitiğime , ne dersiniz?

2. ersoyckr

ersoyckr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş hayırlı olsun. ben de arıyorum ikinci el bi araç. getz hakkındaki yorumlar bana da yararlı olacak.

3. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracınız hayırlı olsun hemşerim.Bende Tokat/Zile'liyim ama Ankara'da ikamet ediyorum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif.Yakıt sarfiyatı hususunda aracı uygun devirlerde kullanırsanız daha az yakacağı aşikardır.LPG taktırma konusunda yaptığınız km ye bakmak gerekir.Mesela 1 yılda kaç km yol yapıyorsunuz?Aracınızı kaç yıl kullanmayı planlıyorsunuz?Bunları göz önünde bulundurarak LPG montaj parasını ne kadar sürede amorti edeceğinizi hesaplarsanız doğru seçim yapmanıza yardımcı olacaktır.
    Teknik konularda forumda değerli üstadlarımız varken bana konuşmak düşmez zaten pek bilgimde yokturhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif.Tekrardan hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim..

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun..1.4 motor hyundainin en çok tercih edilen motorudur..yakıt sarfiyatı kullanımla birlikte olup makul seviyededir...bakım periyodları 15.000km veya 1yıldır..

lpg konusunda yılda kaç km yaptıgınız aracınızla gunde tek marşla kaç km yaptıgınız önemlidir..

5. doganses

doganses Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için. Allah razı olsun.

Araç konusunda bilgilere ihityacım var. bahsettiğiniz arabayı devrinde kullanma olsun diğer teknik konular olsun.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

LPG yi ben acaba bu arabada verim alabilirmiyim diye sordum. bazı arabalar malum lpg de iyi performans sergilemiyo. aslında arabanın peformansından memnunum fakat çok benzin yakıyo...

6. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sıralı sistem LPG kitlerinde performans azalmıyor sanırım.

7. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    lpg de sanıldığının aksine verim kaybı yok. tabiki yarışlara katılmayı düşünüyorsanız o başka....

8. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Valla hocam senin arabanın 2009 modelini kullanıyorum. Ben bu forumda bu araç hakkında hemen hemen her konuda birşeyler yazdım. Biraz forumu incelersen ihtiyacın olan her bilgiyi edinirsin. Ama madem acemisin şunları söylemek isterim. Bizim araçlar km ye ortalama 35 kuruş falan yakar. LPG taktırırsan az da olsa bir performans kaybı yaşamakla beraber bu tüketimin 20 kuruşa düşer. Ama aracın beygiri yüksek olduğundan fazla bir düşüş hisstmezsin. Her 15000 km de bakımlarını tam yaptır. Hangi parçanın kaç binde değiştiğinden emin ol. Birde çok fazla hız yapma derim,çünkü araba yerden biraz yüksek ve sürate binince aracın arkası daha cok kalkıyor bu da sana kontrol sorunları yaşatır. geniş taban lastik kullanmanı önemle tavsiye ederim. Ayrıca uzun yolda cam ve ayna ısıtmalarını ( rezistansları ) uzun süreli açık tutma,yakıt sarfiyatını baya bir artırıyor. Şimdilik önerebleceklerim bunlar...Güle güle kullan...

9. doganses

doganses Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    [/QUOTE]

Valla hocam senin arabanın 2009 modelini kullanıyorum. Ben bu forumda bu araç hakkında hemen hemen her konuda birşeyler yazdım. Biraz forumu incelersen ihtiyacın olan her bilgiyi edinirsin. Ama madem acemisin şunları söylemek isterim. Bizim araçlar km ye ortalama 35 kuruş falan yakar. LPG taktırırsan az da olsa bir performans kaybı yaşamakla beraber bu tüketimin 20 kuruşa düşer. Ama aracın beygiri yüksek olduğundan fazla bir düşüş hisstmezsin. Her 15000 km de bakımlarını tam yaptır. Hangi parçanın kaç binde değiştiğinden emin ol. Birde çok fazla hız yapma derim,çünkü araba yerden biraz yüksek ve sürate binince aracın arkası daha cok kalkıyor bu da sana kontrol sorunları yaşatır. geniş taban lastik kullanmanı önemle tavsiye ederim. Ayrıca uzun yolda cam ve ayna ısıtmalarını ( rezistansları ) uzun süreli açık tutma,yakıt sarfiyatını baya bir artırıyor. Şimdilik önerebleceklerim bunlar...Güle güle kullan...[/QUOTE]

Teşekkür ederim arkadaşım verdiğin bilgiler için.
    geniş taban lastik derken, bu konuda fazla bi bilgim yok. bendekiler mevsimlik lastik standart yani. yeni lastik mi almalıyım?
    cam ve ayna ısıtmalarım hep açık gibi çünkü çok buğu yapıyo camlar, arka buz çözücüyü kapattığımı hatırlamıyorum bile.
    35 kuruş çok gerçekten. yani 100 km ye 8 litre falan yani. eyvah ki ne eyvah o zaman. yandık desene. peki bu az yaktırıyorum diyenler bunu nasıl becermişler. 100km ye 5.5 litre diyenler var anlamadım hiç. nasıl olacaksa bu!

10. theyateira

theyateira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende de2009 1.4 benzinli kardeş ortalama şehirlerarası yolda sürate bağlı olarak 90 civarında gittiğinde 5.5 lt. 100 ila 110 civarında gittiğinde 6.0 lt. civarı yakıyor. şehiriçine girdiinde ise 7.5 lt ila 8.00ye kadar çıkmakta

11. DaMdaKi_KeMaNCi

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hocam siz nasıl yakıt hesabı yaptınız ya...Ben bu arabayı sıfır aldım ama daha 100 km de 5,5 litreyi göremedim. 100 km de 5,5 litre demek, 1 litreyle 18 km gitmek demek. 0-90 km hızda 1 litre benzinle 12 km den fazla gidene benim arabayı verecem...

12. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Katılıyorum. 100 km'de 5.5 litre benzin, biraz hızlı gidilirse 6 litre. İmkansız rakamlar. Ben 17000 km benzinde kullandım. Gerçekten de ş. içi 9,5 litre (yaklaşık 35 kuruş) ş. dışı 6.5 - 7 litre (yaklaşık 25 kuruş) sarfiyatı vardı. 2000 kmdir lpgye geçtim. Ş içi 21 kuruş ş dışı 17 kuruşa zor indirebildim. Denildiği gibi ş içi 8 litre ş dışı 6 litre benzin yaksaydı ben bu kadar masrafa girip LPG'ye geçmezdim...

13. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Hocam ortalama (uygun kullanım kurallarına riayet ettiğin takdirde) 6.5lt yakarsın 100 km'de

14. theyateira

theyateira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam benim yol bilgisayarını yola çıkarken sfırladığımda şile istanbul arasında gördüğüm değer genelde o yolda 90 km yi geçmem 100-110 km hızla istanbuldan izmire gitttim ibrede gözüken değer bu idi belki değeri 10 kere kontrol ettim bu değerleri gördüm derseniz ki senin yol bilgisayarın arızalı arkdaş ona bir şey demem arabam bu arada araç 14100 km di

15. mr_rsl

mr_rsl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ersel Erzeybek
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    100 km' de 5.5 lt zor ya çok zor. Ben arabayı çok yakıyor diye Adana Ertuğrul a götürdüm. Ordaki adam yakıt testine çıkalım dedi çıktık. Benim araba 100 km'de 8 lt yakıyor şehir içinde. Ordaki tuhaf adam arabayı şehir içinde denemek yerine tuttu otobana çıktı ve otobanda da şaka niyetine arabayı 75km de sürdü. Bu arabayı bu süratte kullanırsan az yakar dedi. Adamı arabadan atmamak için zor tuttum kendimi. Şehir dışında 75 ile, şehir içinde de dur kalk yapmadan 50 ile gitmek; yani bu değerleri yakalamak mümkün değil gibi geliyor bana

16. mr_rsl

mr_rsl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ersel Erzeybek
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arabam Era ama sitede okuduğum değerlerde era ve getz arasında çok fazla sarfiyat farkı yok. Hepsi çok yakıyor :D

17. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar 1.6 CVVT i30 5.4'ü görüyor zaten 90'la giderken ben 100-110la gidiyorum 5.7 civarı tüketim oluyor Getz daha da az yakar.

18. Misafir

Misafir Guest

Ben 1.6L benzinli meganla uzun yolda 5.5L yakalıyordum ama aynı araç şehir içinde 10 - 11L yakıyordu...dizel Era ile yine uzun yolda 5.5L şehir içinde 8L yakıyordum, şimdiki 1.4 otm Getz ile 10L yakıyorum, yazın 9L düşer...henüz uzun yol denemedim ama sanırım oda 5 - 5.5L cıvarında yakacak...

19. DaMdaKi_KeMaNCi

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Uzun yolda 6,5 - 7,0 litrenin altına düşmezsiniz. Şehir içinde de ortalama 10 Litre dir.

20. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Era 1.4 le(energysaver lastiklerle), 4. viteste 2500d/d ve 70km ile giderken 4.5lt 5. viteste 88 le giderken 5.3lt her zaman yakarım.1 depoyla 800km yi defalarca kez geçtim.

Getzle nasıl bu bu kadar benzin yakıyorsunuz şaşırmamak elde değil.

Bu Sayfayı Paylaş