merhaba aracı alalı bir hafta oldu şehir içi düşük devir düşük viteslerde özellikle yokuş çıkarken araç tekliyor kesik kesik gaz yemiyormuş gibi yapıyor gaza yüklenince sorun yok aynısını bazen 80 90 ile giderken de hissediyorum ama yavaşken olduğu kadar beni rahatsız etmiyor enjektörlerden şüphelenip enjektör temizleyen yakıt katkısı aldım ama faydası olmadı tahminlerinizi bekliyorum Sent from my iPhone using Tapatalk
en kısa zamanda servise gitmeyi düşünüyorum zaten acaba şanzımanla ilgili problem var mıdır benzer sorun yaşayıp da çözen olmuşmudur diye merak etmiştim dünya fani ömür kısa luzumlu işler pek çoktur
Hava akismetrenin fisini cekip deneyebilirsiniz. 80-90 arasi titreme tork konvektor kilidi nedeni ile oluyor, yani normal bir durum. LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hava akışmetrenin fişini çektim araç düzeldi takınca eskisine göre çok iyi takip eder gelişmeleri yazarım dünya fani ömür kısa luzumlu işler pek çoktur
hava akışın fişini çekmeyin enjektörlere baktırmayın katkı koymayın hiç faydası olmaz devirsiz kullanınca o araç öyle yapıyor biz zamanında çok uğraştık o arzayla azaltık ama gitmedi biraz devirli kullanınca yapmıyor ama kurum temizliği biraz düzeltir
araç yeni olduğu için tanımaya çalışıyorum dediğinize katılıyorum devirli kullanınca olmadığını ben de hissettim bugün yine akışmetrenin fişini çektim sonra aracı yıkatmaya gitmiştim dönüşte bir baktım check lambası yanıyor fişi taktım suyu azalmış ekledim ama sönmedi yarın Allah kerim ilginize teşekkürler iyi geceler dünya fani ömür kısa luzumlu işler pek çoktur
Beceremedik diyebilirseniz daha mantıklı olur, zira bu motorda böyle bir kronik arıza yok. Madem kurum var havaakışmetre'nin fişini çekince neden düzeliyor? Fiş çekince kurum mu temizleniyor? Havaakışmetre'nin fişini çekince arıza lambası yanması gayet doğal, sensörsel bir arızanız var. Havaakışmetre fişi çekilince ECU baz haritayı düzeltme uygulamadan devreye alır. Yani map, maf gibi değerleri hesaba katmaz. GDS cihazı olan bir servise giderseniz sensör değerlerini kontrol ederek kolayca sorunu tespit eder. Tabii işi biliyorsa.
Eğer hava akış arzalıysa arza verir gaz yemez değerlerden de kolayca görürsün hava akış arzalıysa kurumla düzeltemesin tabiki eğer o promlemle uğraşsaydın hatırlardın assandanda gelen hayrekler bile bişey bulamadılar benim başıma iki sonatada geldi sen becerirsen bizede haber ver
check lambası kendiliğinden söndü araç düşük hız düşük devirde silkelemeye devam ediyor şindilik çok rahatsız etmiyor alıştım diyelim.biraz asılıyorum gaza hemen geçiyor herkese çok teşekkürler. ayrıca metak ettiğim aracın şanzıman yağı ne zaman değişiyor 164 bin kilometrede aracım. evveliyatı nasıldır bilmiyorum serviste ne kadar tutar dışarda ne tutar dünya fani ömür kısa luzumlu işler pek çoktur
daha önce değişmediyse en kısa sürede yenilemenizde fayda var. ben geçen ctesi yağı kendim aldım , hatta her zaman gittiğim usta yoğundu, yağı bile kendim değiştirdim. aşağıdaki linkte foto lar ile nasıl komple yağ değişimi yapılacağını da anlattım, belki sizede yol gösterir. yağ 9 litre ihtiyaç var, fiyatı alacağınız yağa göre değişir + işçilik de değişken yaptırdığınız yere göre. ben GULF multivehicle ATF tercih ettim, litresi 20 tl lerde, CASTROL multivehicle atf var litresi 30 tl lerde. seçeceğiniz yağın kutusunda Hyundai Kia SPII - SPIII yazması gerekli. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/sonata-ef-2-7-v6-otomatik-sanziman-yag-degisimi-diy.29953/
elinize sağlık kendim yaparmıyım bilmem ama en kısa zamanda şanzıman yağı değişecek.bir sorun da cd çalar da var cd leri okumuyor dünya fani ömür kısa luzumlu işler pek çoktur
Hava akış arzalıysa fişini çekince araç gaz yemiyorsa düzelir buda her araç için geçerli değildir sende anlıyorsun bu işlerden ama bilmediğin şeyler var gardaşım O sonatada değiştirmediğim parça kalmadı aklına ne gelirse hepsini değiştirdim hiç bişe farketmedi sonra ben atölye şeflerinin topkantısında başka bi arkadsşın başınada aynı problem gelmişti Şanzıman yağını götür bi tamirciye değişsin onlarda para kazansın sen nasıl değiştircen arkadaş ekmeği ekmekçiye yaptırcan Serviste cds bağlatınca hemen arza çıkıyor drmi bu kadar kolay demi bu iş
valla uzay mekiği değil bu, biraz elin alet tutuyorsa ne yaptığını biliyorsan yağ da değişir. ben yaptım geçen ctesi, ilk defa yaptım çok da zor bi iş değil yani. neden kendin yaptın dersen, benim yaptığım gibi hakkını veren ve doğru yağın ne olduğunu bilen bir "usta" bulamadım da ondan.
Boş laflarla olmuyor işte. Birde bana "gardaş" v.s diye hitap etmezsen sevinirim. İyi usta parça arttırır, çok iyi ustada herşeyi değiştirdiği halde sorunu çözemez. Bu kafa yapısı zaten en büyük sıkıntı. Burası kullanıcı forumu, usta forumu değil. O zaman sende usta forumu bul oraya üye ol bu mantıkla. Servisinin adını üye adından çıkartmıştım ama anlaşılan seni komple forumdan çıkartmam gerekecek.
Selamın aleyküm kardeşim sorunu çöze bıldınızmı ben de aynı 2008 model sonata var aynı hastalık var sorunu çöze bıldınızmı bende birkaç yok denedım ancak duzelmedı çözduysenız bana da yardımcı olabilirmısınız