Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2008 Accent Era'ya Atiker SafeFast Montajı

'LPG Sistemleri' forumunda serhan tarafından 30 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Uzun uzun araştırma ve düşünme evresinin ardından lpg taktırmaya karar vermiştim. Hangi markayı tercih edeceğim ve ardından montajın nerede yaptıracağım gibi sorulara yanıt bulmam gerekiyordu. Sağ olsun bu konuda serdar hocam devreye girdi ve aklıma takılan soruları ayrıntılarına kadar açıkladı. Hedef Çevre Otogazda Atiker SafeFast kit taktırmaktıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Hüseyin Bey'le görüştüm geçtiğimiz cumartesi için randevu aldım. Hatta serdar hocam da bakım için geleceğini söylemişti ama herhalde bir işi çıktı gelemedi. 23.10.2010 tarihinde saat 8:40gibi gittim. Hüseyin bey karşıladı kapıda ve hemen aracımı içeri aldık. Çok hoş sohbet bir insan hemen çaylarımız da geldi. Genel olarak bilgilendikten sonra montaj aşamasına başlandı. Gerekli formlar dolduruldu ve 43L lik simit tankın montajına başlandı. Ardından diğer aşamalar da sırasıyla gerçekleştirildi ve saat 18:30 civarında işlemlerimiz tamamen bitmişti. Gerekli kontrol ve ayarlar yapıldıktan sonra ayrıldık. İçime sinen itina ile yapılmış çok güzel bir montaj oldu. Başlıca lpgyi benimserken referans olan serdar hocama, ardından ilgi, alaka ve nezaketi için Hüseyin beye, montajı gerçekleştiren Ferdi ustaya ve adlarını bilmediğim diğer ustalara teşekkür ediyorum. Kiti taktıralı henüz 1hafta oldu ama şimdiden 700km yaptım bile. Eskiden 180-200km anca yapıyordum. İlk izlenimlerim gayet olumlu. Henüz daha erken ama maşallah sorun yaşamayacağım gibihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    [​IMG] Kuzenlerimle saat 8:40gibi Çevre Otogaza geldik.
    Tank hariç kitin tüm parçaları kapalı bir kutu içinde geliyor.
    Takın sabitlenmesi için gerekli bağlantı noktaları belirleniyor.
    Tankın sabitlenmiş hali.
    Ve montaj başlıyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Manifolt delinip enjektörlerin montajı yapıldı. Regulatör ve filtre takıldı. Gerekli elektrik bağlantıları yapıldı.
    Ve son olarak lpg dolum ağzının takılması ve tanka giden bağlantıların montajı tamamlandı. Bu arada kuzenlerim arabanın altından damlayan damlacığın ne olduğuna karar vermeye çalışıyorlardıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Montaj işlemi tamamen bittikten sonra lpg almaya gittik. Ve artık aracım lpg ile çalışmaya başlamıştıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifGerekli sızdırmazlık kontrollerinden sonra kalibrasyon işlemi gerçekleştirildi. Ve saat 18:30 sularında Hüseyin bey ve ustalarla vedalaşarak ayrıldık.

Düzenleyen : serhan

2. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Hayırlı olsun. Sorunsuz kmlere inş.:)[​IMG]

3. salihpetek

salihpetek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    fotoğrafları bekliyorum bekliyoruz

4. CemCankat

CemCankat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı olsun ,benim de niyetim nasipse safefast kitini taktırmak.

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    hayırlı olsun, malesef o gün iş yerinde mesai'ye kaldım :( safefast kardeşimin ve mürsel'in aracına takıldı. ben multifast kullanıyorum, memnunum ama safefast yazılım olarak 1 gömlek daha üstün, enjeksiyon sistemini biraz biliyorsanız ince ayarlarla yüksek tasarruf ve performans alınabiliyor. bu konuda da çevre otogazın ayar tecrübesine güvenebilirsiniz. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    Düzenleyen : MSC

6. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hayirli olsun, iyi gunlerde sorunsuzca kullanin. Serdar bey forum icin gercekten buyuk bir sans...

7. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkür ediyorum arkadaşlar sağ olunhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Serdar hocam nozul çapı olarak 1.8mm tercih edilmişti. Fakat sistemde düşük nozul çapı uyarısı gelince 2mm lik takıldı. Regülatör basıncı ise 1-1.1aralığında. Ama ilk montaj esnasında enjektör şıkırtısı çok yüksek değilken dün baya farkedilebilir seviyelere ulaştı. Bu normal midir yoksa araba ısındıkça seste azalma olur mu? Birde lpg ye geçiş sıcaklığı 40 derece olarak ayarlandı. Bunu biraz daha düşürmenin bir zararı olur mu? Çünkü şu anda geçiş yaklaşık olarak 800-900metreyi buluyor. Havalar soğuduğunda daha da arttığında haftaiçi günlük kullanımımızın en azından yarısını benzinle gitmiş olacağız.

8. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    atiker'in sitesine girip baktım era için 3 tane sıralı sistem var.
    safefast kitin diğerlerinden farkı nedir?

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Günaydın, safefast'te map ayarı daha hassas olduğundan 1.8 - 2.0 gibi büyük enjektör kullanmanın bir sakıncası yok. Tabii yüksek devirde oluşan regülatör basıncı burada ön plana çıkıyor. Safefast gaz ayarı yapılırken 3000 devir civarında süre ayarlaması yapıyor. Örneğin multifast rölantide kalibrasyon yaptığından büyük nozul takınca üst devirlerde değişen regülatör basıncında enjeksiyon süreleri hassas kalibre edilemiyor. Enjektör sesi ısındıkça bir nebze azalır, ben pek duymuyorum, arabanın yalıtımıda çok önemli. ısı ayarı 35 dereceye çekilebilir ancak bujilerin durumu iyi değilse gaz ısınana kadar motor biraz vuruntulu çalışabilir. Siz 1000km kadar kullanın, tekrar ayarlarınıza bakacaklar zaten. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Tartarini, omvl, zavoli, lovato, romano v.s. kitler gibi AEB yazılımı kullanılıyor, beyin ve gösterge hariç geriye kalan bütün parçalar aynı.

11. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
  12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Beyinleri farklı. Fast AC gaz (polonya), Multifast Lecho(polonya), Safefast aeb(italya) ecu'su kullanıyor.
    Düzenleyen : MSC

13. Mustafasağdıç

Mustafasağdıç Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar bey siz hangi marka ve modeli kullanıyorsunuz acaba?Saygılarımla.

14. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    eyvallah serdar hocam bende teknik olarak fark var sanıodum demekki yazılımsal fark varmış.

peki atiker, BRC kadar kalitelimi'dir?

15. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Atikerin tek sıkıntısı motor check lambasının yaktırması. Ancak onu da iyi bir yazılım ile ebediyen söndürüyorlar. BRC ile aralarında fark göremedim.

16. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aracım lpg ile ilk çalışmaya başladığı andan itibaren check lambası yakmadı. İyi kalibrasyon yapıldıktan sonra yanmaz. BRC'nin enjektörlerinin daha kaliteli olduğu söyleniyor. Yani sorduğum birkaç usta öyle söylemişti. Tabi satan adam benim malım atikerle aynı ama 650lira daha pahalıya takıyorum demez yahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifAma işin teknik detayları hakkında fazla bilgim yok. O yüzden net birşey söyleyemeyeceğim.

17. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Gaza yüklendiğimde 6bin devire kadar sorunsuzca devirlenip, sakin kullandığımda da minimum yakıt tüketimi elde etmek için enjektör çapının etkisi var mıdır? yoksa uygun kalibrasyonla her çapta yüksek verim elde edilebilir mi?

Bujilerim 1sene önce yaklaşık 10bin km önce değişti. Durumları herhalde kötü değildir. Merak ettiğim husus daha düşük sıcaklıkta lpg ye geçiş yaptığında motora bir zararı dokunur mu? Bilgilendirmeleri gayet yeterli ama biraz meraklı olduğum için size de sorup fikrinizi öğrenmek istedimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

18. kenan42

kenan42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    bende 1,5 aydır kullanıyorum atiker safe fast sistemi...2009 model aracıma taktırdım gayet memnunum maşallah şimdilik sıkıntı yok..
    ısı dereceside 30 hiç sorun yok..bence 40 fazla 30 a düşürtün..

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aramıza hoşgeldiniz, kendinizi tanışma bölümünde tanıtırsanız memnun oluruz. Ben multifast kullanıyorum.

BRC'nin enjektörleri daha verimli. Yazılım olarak bence safefast daha iyi. Local yerine genel olarak bakarsanız fiyat/performansta atiker şu an bütün kitlerin önünde, bunu başka forumlardadiğer lpg kitlerini satan bayiiler bile açıkca ifade ediyor.

Sadece Atikerin değil hiç bir kit'in bu tip bir sıkıntısı yok. İş ayarda bitiyor, yanlış ayar yapılıp arıza lambası yanan brc kullanıcılarıda forumda vardı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Isı olayına gelince kışın 35-40 derecede kullanmakta fayda var. -35 derecede faz değiştiren lpg motor 35 derece iken 0 derece olarak enjekte edilir. Bu yanma odasında ter, sübap lastiklerinde ısıl fark oluşturur. Kesin olarak zararlı demek yanlış olur ancak teorik olarak zararlı olma ihtimali kuvvetli. Yazın emilen ve lpg ile karışan hava sıcaklığı zaten 30 derece seviyelerinde olduğundan yazın 25 derecelere bile inebilirsiniz.

20. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkürler Serdar abi o zaman mevcut sıcaklık ayarını değiştirmemekte yarar var. Ayar için gittiğimde Hüseyin beyle de konuşurum. Kitin montajı esnasından ustalarla konuştum. Opet aygazın artık katkılı olmadığını, filtrede kirlenme görmediklerini söylediler. Hatta opet paro kart bile verdiler. Ama forumda daha önce aygaz kullanımından kaynaklı sorunlar paylaşılmıştı. Şimdilik shell den autogas alıyorum ama en yakın shell 7-8km uzaklıkta. Yakındaki bp istasyonlarında ise lpg bulunmuyor. Açıkcası kararsız kaldım.

Bu Sayfayı Paylaş