Arkadaslar arabam 77 bin km`de otomatik vites 70 bin km`den sonra uzun yolda araba bazen 4. vitese gecmemeye devir 4000 lere kadar cikmaya ve vites 4 e gecmedigi icin 80 km hızı zarzor geciyor ve bu durum yokus yukarı degil duz yoldada oluyor sanki o/d tusuna basili kalmis gibi ama o/d ısıgı yanık degil arabayı stop edip tekrar calistirdigimda sorun genelde cozuluyor sorun sizce baski balatada mi yoksa 75 bin bakiminda oto vites ile ilgili yagları mi degistirmek gerek acaba peryodik bakımdada yazmıyor ama yetkili servise gidersem korkuyorum fazla masraf cıkarırlar diye once sanayiye mi? gostersem....
kimsenin basina bu tur problemler gelememis anladigim kadari ile tabi bu sorundan sonra problemler degisti 4. viteste uzun yolda yokus tırmanırken 3. vitese geciste (oto şanzıman) sanki taşa vurmusum gibi bir ses geliyor 3 ten 2 ye geciste bu vuruntu daha hafif oluyor birde sıkısık trafikte boşa aldigimda sonradan D ye taktigimda yine araba duz vitesmis gibi kendini hafif bir vuruntu ile ileri atiyor frene bastigim halde en son şanzımn yagı degisti usta test ettik yapmadı dedi zati oncesindede arabayı geri alacaktim servisten yine bir anormallik yok dedi aracta bn ısrar ettim araba 80 binde bi sanzmn yagını degistirelim diye yani anlayacaginiz yag dısında acaba sanzmna enjektor veya sanzıman sensorlere mi bir sey var sanzimanı acmakta istemiyorlar problemi anlamadan acmiyalim diyorlarda bn problemi anlatiyorum zaten daha kotu vuruntu yaparsa sanzımanı ele alicaz bir fikri olan yokmudur...