Cümleten Selamun Aleyküm Aracı Aldığımdan Beri Çözülemeyen Bi Sorunumu Paylaşmak İstiyorum. Aracımda Şöyle bir sıkıntı var mesela aracımla 1.viteste kalktım gaza sonuna kadar bastığımda araç turboyu açmıyor ama gaza ufak bi pompalama hareketi yaptığımda fişek gibi gidiyor bu bütün viteslerde böyle. Araçta Arıza Kodu Yok Oksijen Sensörü Egr Sıfır Orjinal Manifold Temizlendi Alt Katalizör Temizlendi Üst Katalizör Temiz. Maf Sensörü Map Sensörü sıkıntısız Sorun Turbodandır Dedim Turbo Revizyonu Yaptırdım. 3. 4. Turbo Hayla Bi Fark yok. Selenoid Valfi’ni sıfır orjinal taktım Enjektörleri Kontrol ettirdim ondada bi sıkıntı yok Turbo Hortumlarında Kaçaklar Vardı Hepsini Yaptırdım. Turbonun wesgate’i düzgün çalışıyor. Aracı ilk aldığımda çekiş düşüklüğü vardı fakat böyle bi sorun yoktu bi ara bi turbo revizyonuna gittim böyle oldu sonra farklı yerlerde turbo revizyonu yaptırdım hayla aynı bi ara aracın enjektörlerine yazılım atmışlar herhalde fakat bildiğim kadarıyla yazılım yokkende vardı bu sorun. Çok Saçma evet bende ilk defa duydum fakat gerçekten artık neye bakacağımı bilmiyorum konuyla alakalı bilen abilerim kardeşlerimden yardım bekliyorum
merhaba, maf sensörünün sıkıntısız olduğunu nereden biliyorsunuz? gaza yüklendiğinizde rail basıncı kaç bara çıkıyor? yetkili servisde araca baktırdınız mı?
Maf Sensörünü Başka Araçtan Söküp Denedim Sonuç Aynı rail basınçlarına baktırdığımı hatırlamıyorum. yetkili serviste araca baktırmadım malum fiyatlardan dolayı
yetkili servis dışında hyundai'nin cihazını gerçek anlamda kullanmayı bilen usta ben daha görmedim. 4-5.000 veren herkes çin klonu cihazı aldı ama eğitimini almadığı için kimse tam anlamıyla kullanamıyor. neyse, rail basınç sensörü verilerinin cihazı ve araç değerlerini bilenen birinin kontrol etmesi lazım.
Haklısınız,Ama Yetkili Servis Harici Nerde Kontrol Ettirebilirim. Gebzede Serhat Usta Vardı Hyundai’ci tamamen Ona Kontrol Ettirmiştim Orjinal Cihazla Bakmıştı Hiçbir sıkıntı yok demişti ama asıl sorunu çözebilecek yetkili servistir doğru söylüyorsunuz
Servis aracı yaptırmadan geri alırsanız, 500 tl gibi bir ücret istiyor, 500 tl altında herhangi bir işlem yaptırarak aracı alabiliyorsunuz, ariza tespit ücreti ödemeden alabilirsiniz. Bende de çekiş düşüklüğü vardı gebze görtana bıraktım bulamadılar 3 turbocu 2 yetkiliden ayrılma usta, 1 farklı kendi ustam baktı bulamadılar. Çekiş düştü turbo açmaz gibi vgt çalışıyor akışmetre turbo valfi denendi olmadı.