Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2008 1.5 Crti Vgt Getz Dizel Hakkında Bir Kaç Soru

'Getz Forum - Club' forumunda getzlim tarafından 6 Nisan 2017 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. getzlim

getzlim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    batuhan çetin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim.hayırlısıyla bende artık getzliyim.
    aracı zamanla tanıyacağım. bir kaç sorum var.

1*bir tek direksiyonda air bag yazıyor başka hava yastığı var mı?
    2*yan aynalar elektrikle ayarlanıyor onları katlamak otomatik mi yoksa elimle mi katlamam lazım. bugun park ettim azcık elle ittirdim kırılır falan diye bıraktım :D
    3*turbosu tamir görmüş araç alınır mı? alınmaz desenizde artık çok geç turbosu yeni revizyondan geldi.bana bir daha sorun çıkarırmı? (sorun arabaya baktığımda ıslık sesi vardı bunu yaptır alayım dedim kapora bıraktım 1 hafta sonra aracı aldım)
    4*yakıt tüketimi nasıl? bu araba 4 silindirmiş etkisi var mı
    5*üzerinde cd çalarlı orjinal teybini söküp pioneer teyip aldım taktırmaya gittim elektrikçi bunun orjinalini sökmek torpidonun o kısmını sökmeden olmuyor 1-2saatimi alır dedi doğrumu?
    6*bu en önemli sorum: hararet göstergesi yok? istanbulda bu bizi mahfetmez inşallah. bununla ilgili önerileriniz nelerdir? dışardan bişey taktırmak mı lazım? yani kırmızı yanar dedi adam ama o kırmızı ne anlama geliyor yandıgı gibi bittik mi yani

herkese selamlar ve teşekkürler

deza bunu beğendi.
  2. golfo

golfo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    83
    Ad Soyad:
    mustafa kececi
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    merhabalar... aramıza hoş geldiniz... tanışma bölümünden kendinizi tanıtsanız daha iyi olurdu :)

1: başka yerde yazmıyorsa aracınız tek airbaglı...

2: aynalar düğmeyle ayarlanıyor fakat otomatik katlanır değil.. elle katlamalısınız...

3: benim aracımda 2008 accent era vgt dizel... benim turboda ıslık çalıyor... turbosu revizyon görmüş aracın alınmaması için bir neden yok... önemli olan doğru şekilde revize edilmesi...

4: araçlarımızın motorları aynı... benim aracım karma tüketimde (şehir içi/ şehir dışı) 6.3 lt yakıyor... ne kadar yakacağına dair kesin bir bilgi vermek zor... zira bu kullanım tarzınız, ve trafik yoğunluğuna göre değişir... yine ortalama istanbul için 6 ile 8 lt civarlarında olacağını tahmin ediyorum...

5: fikrim yok..

6: hararet göstergesi benim aracımda da yok... bu araçların bakımı tamsa ve mekanik bir arızası yoksa kolay kolay hararet yaptıramazsınız... o kırmızı ışık yanarsa eğer hararetin yükseldiği anlamına gelir.. sağa çekip motoru durdurursunuz... hararet yapınca diğer araçlara neler oluyorsa bu aracada benzer şeyler olacağı aşikar...

bunlardan dahada önemlisi turbo dizel araçlardan en yüksek verimi alabilmek için belli şeylere dikkat etmek durumundasınız.. araç ısınana kadar yüksek devirlere çıkmaktan kaçınmak, uzun yoldan gelince motoru hemen stop etmemek gibi... bununla ilgili forumda bolca paylaşım mevcut , arama yaparak bulabilirsiniz...
    arabanız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanızı dilerim..

deza bunu beğendi.
  3. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @getzlim
    Merhaba hoşgeldiniz. Aracınız hayırlı olsun.
    Arkadaşın dediklerine katılıyorum , ek olarak sadece :

5- Eski kasa 3 silindirli araçlara göğüs sökülüyor , makyajlı kasada çok basit. Ben teybin içini açıp temizlemek için sökmüştüm. Heralde 1 dakikamı aldı. Ustanız bunun farkında değildir. Ince tornavida ile çerçevesini kastırıp sökünce geliyor hepsi bu kadar. Belki ilk sökülünce çok rahat gelmeyebilir , öyle bir durumda arkadan destekleyip çok rahat alabilirsiniz.
    Foruma konu açacaktım ama başka bir arkadaş resimli anlatmış zaten. Konuyu incelerseniz size çok faydalı olacaktır.

Kendiniz sökün ustaya gösterin bence :)

Konu linki :

https://www.hyundaiclubtr.com/konu/getz-teyp-soekme-islemi-resimli-anlatim.29041/

Ayrıca aracınıza ait 12 sayfalık broşürü incelerseniz donanım paketlerini iyi tanımış olursunuz. Airbag vs tüm detaylar broşürde tanımlı. Ruhsatta paket adı yazılı olabilir.
    Sizin torpidonun üstünde airbag yazısı yoksa tek airbag li. Bu durumda ya hy klm paketi dir ya da start tır. Gövde rengi dış ayna ve kapı kolu yoksa da start pakettir.
    Linkteki konuda ayrıca kullanim klavuzu da var. Onu da incelemenizi tavsiye ederim.

Kullanım klavuzu ve broşür :

https://www.hyundaiclubtr.com/konu/hyundai-kullanim-klavuzlari-tanitim-kilavuzlari.19120/

Forumda vakit geçirdikçe hyundai nin tüm araçları hakkında bilgi sahibi olursunuz.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

golfo bunu beğendi.
  4. getzlim

getzlim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    batuhan çetin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    herkese çok teşekkürler bilgiler cok yardımcı oldu. bugün 500km yol yapacağım bakalım yakıt durumu nasıl bildiririm.

Bu Sayfayı Paylaş