Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2007 Tucson Fren Mesafesi

'Tucson Forum - Club' forumunda mehmet_onur tarafından 9 Eylül 2016 tarihinde açılan konu

1. mehmet_onur

mehmet_onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Mehmet Onur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Arkadaşlar selam. Aracımı yeni aldım, dizel otomatik.
    Önceki aracım binekti, fren pedalına bastığım anda tabiri caizse "zınk" diye dururdu. Tucson'a bindim, fren pedalına hafif dokunduğumda beklediğim negatif ivmeyi hissedemedim. Fren pedalına daha sert basmam gerekti durmam için.
    Aracı aldığım sahibi bu araca özgü bir durum olduğunu, bunun bir arıza olmadığını söyledi ancak benim içime sinmedi.
    Aracın cüssesinden ötürü olabilir mi acaba yoksa frenlere baktırmam gerekir mi?

2. LU950

LU950 Guest

Anladığım kadarıyla aracınızı ikinci el olarak aldınız, hal böyle olunca zaten, bahsettiğiniz sıkıntı araca bağlı olarak olsa dâhi siz yinede fren ve elemanlarına, motor yağını değiştirme işlemini yapın derim nacizane her aldığım araca alır almaz eski sahibi bir saat önce servisten aldım dese dâhi bu işlemleri yaptiririm. Kendinizi garantiye almanızı tavsiye ederim

VVadam bunu beğendi.
  3. cenker_baba

cenker_baba Guest

aynen
    yeni alınan aracın filtreleri (yağlar,sıvılar) frenler kayışlar elden geçirilmeli kesinlikle.

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tucson ve santa fe'nin frenleri çok da iyi değil maalesef.

çoğu arabada olduğu gibi santa fe'de de frende çift hat var, yani birisi patlasa bile diğer çalışıyor. arıza veren sistemler de değil. abs de çok iyi çalışıyor.

ancak 4 tekerde de disk olmasına rağmen aracın büyük cüssesi fren mesafesini uzatıyor. ayrıca bu araçların büyük kısmı otomatik. bu nedenle motor freni de yapılamıyor. araç akıyor.

arkadaşların dediği gibi kontrolünüzü yaptırın ama çok büyük beklenti içine de girmeyin.

VVadam, Murat, mehmet_onur ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Tam otomatik şanzıman araca bırakın motor freni daha ivme veriyor. Sonata ile tucson emsal agırlıkta bende de durum "HİS" olarak aynı ama his diyorum çünkü 190 ile acil fren yapınca arabanın neler yapabildigini gördüm. Çivi gibi durdu araç fakat başka araçlardaki gibi pedala basıyıgın gibi ısırmıyor.

Fakat onunda iyi yönü ufak frenlemeler konforlu oluyor yolcu sarsmıyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

LU950 ve VVadam bunu beğendi.
  6. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Aynı durum Elantra için de söz konusu bence. Fren pedalına yumuşak bir dokunuşla durmuyor araç sadece yavaşlamaya başlıyor.

7. LU950

LU950 Guest

Size kısmen katılmakla beraber, TVS 110 hava kanallı soğutma sistemli ön fren diskleri, seramik katkılı YES-Q markalı 4X4 fren balataları ve sağlam bir ustalık ayarı ile fren mesafemin hissedilir ve de gözle görülür bir fark yarattığını söyleyebilirim...

Ayrıca motor freni konusuna gelince demek ki siz Santa Fe ile acil bir ihtiyaç frenine gerek duymadiniz kullanırken... Murat Bey' inde bahsettiği gibi olası bir acil durum esnasında gerekli olan motor frenini sağlayan bir sistemi var şanzımanın... Eğer ki bu konuda şüpheniz varsa şayet yahut anlattıklarıma inancınız, buyrun gelin çayımı içip yemeğimi yiyin ve aracı test edelim.

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ABSnin iyi çalıştığını söyledim, yani ani fren yaptım. 4x4 lastiği kullanırken abs devreye sokmak kolay değildir.

Murat bu şanzımanda motor freni sağlayan bir sistemden bahsetmemiş ki, zaten böyle bir sistem yok.

Murat'ın da bahsettiği gibi fren kötü hissettiriyor. 'Zonk' diye durmak için daha sert bir frene basmak gerekiyor.

Davetiniz için teşekkürler,

Tapatalkla yolladım.

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  9. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aynı durum starexte de var

10. LU950

LU950 Guest

Zaten öyle bir sistem yok diyerek kesin konuşmanız sadece sizin bu konuda ki bilgi eksikliğinizden kaynaklandığını düşünerek ve bilgi paylaşıldıkça güzeldir ilkesine riayet ederek, "Grade Logic System" i araştırıp öyle konuşmamızı tavsiye ederim. Ayrıca tam otomatik bir şanzımana sahip olan bir araçta, neden triptonik vitesi yanına eklemişler? Sadece dik yokuşları çıkmak ve aracın patinaj çekmemesi yahut zorlanmaması için mi olduğunu sanıyorsunuz? Ayrıca Murat Bey'in bahsettiği gibi frene birden ve daha fazla asilmaniz halinde "Grade Logic System" işte o anda devreye giriyor....

Kaç ay Santa Fe kullandınız?

11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaş( yaşınızı yazmamışsınız) biraz boşa zaman harcıyoruz.

Santa fe kullanma kılavuzunda triptronik kısmını kesinlikle vites düşürerek yavaşlatmak için kullanmayınız yazıyor.

Sen kullanıyorsan yanlış yapıyorsun.

Tapatalkla yolladım.

12. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Arkadaş herşeyin en iyisini biliyor :)

13. LU950

LU950 Guest

Zaten vites düşürerek yavaşlatın demiyorum, dik rampaların inişi esnasında 4 matik olan santa fe yi triptonik 3 konumuna getirirseniz araç hakimiyetiniz ve fren mesafeniz düşer. kastettiğim şey bu

14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Motor freni var mı? Yok

Tapatalkla yolladım.

15. LU950

LU950 Guest

Şikayetçi iseniz, bir dahaki yardım talebinizde yorumda bulunmam olur biter. Şikayetiniz devam ederse de site yönetimi ve moderatörlere hakkımda şikayette bulunabilirsiniz.

16. LU950

LU950 Guest

Var. Denemesi bedava buyrun gelin bayram sonrası görün "Grade Logic System" i yaşayarak test edin aracım size sonuna kadar açık.

17. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Ben senden yardım istemedim ki. Yanlis bildigin seyin kaynagi ne diye sordum :)

18. LU950

LU950 Guest

Kullandığım birebir lastik olarak cevabınızı aldığınızı sanıyorum yarın akşamda yanlış bildiğim şeyin dediğiniz olayın ispatını yapacağımı söyledim. Sabırlı olun ve sonuca göre konuşun. Ayrıca ifadeniz çok saygısızca! Herşeyi bilen yalnız Allah'tır.

19. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Tamam sıkıntı yok. Yarın akşam ceker atarsın fotoğrafı o zaman devam ederiz.
    Ayrıca saygıyı öğreneceğim kişiler vardır elbette ama herkese ukalaca konusan sen degilsin o kiso

20. LU950

LU950 Guest

Uygundur. Hiç problem değil.....

Bu Sayfayı Paylaş