Öncelikle SelamınAleyküm aracım 2007 model otomatik 2.0 CRDi Tucson aracımda son 1.5 aydır 3000 devri geçmeme sıkıntısı yaşıyorum.3000 devri geçince arkadan çok fazla kara duman atıyor(çok fazla bir şekilde),sıkıyor kendisini, normal kullanımda atmıyor kara duman.Aracın çekişinde hiçbir eksilme yok sadece 3000 devire gelince yapıyor bu sıkıntıyı.6 tane ustaya götürmeme rağmen bulamadılar sorununu(1 tanesi özel servis).Cihaza bağlayınca herhangi bir hata vermiyor,Egr'den kaynaklı dedik körledik olmadı,egzozcuda partikül filtresine baktırdım temizdi, Turbocuya gittim birşey yok dedi,şanzımancıya götürdüm aynı şekilde birşey yok dedi,hava akış metreden değil diyorlar yani elimden geldiğince çoğu yere götürdüm aracı bu konuyla alakalı yardımcı olabilirmisiniz.
limp moda giriyorsa arızaya düşüyordur, araç yazılımlı mı? bilgisayara bağlayıp yolda turbo kaç bar basıyor dip gazda buna baktırmanız lazım. eğer turboda sorun yoksa enjektörlere baktırmalısınız.
Araç orjinal usta yazılım yok pompacıya gittim enjektörlere baktırdım bir sorun çıkmadı.Turbo konusunda turbocu arabanın önünde bı iki gaz verdirdi bişey yok dedi bana.Şunu bilgi eklemeyi unuttum size 3000 devire gelince motordan şşşş diye bir ses geliyor muhtemelen Turbodan ondan sonra bu olay oluyor
Merhaba, önceki aracın doblo idi. 1.6 multijet. Turbo intercolerdan çıkış hortumu patladığında aynı problemi yaşamıştım 2 defa. Dirsek şeklinde oluyor ve yarıldığı zaman dediğiniz gibi bir hava sesi çıkıyor. Kara duman atıyor, yakıtı çok yakıyor ve gitmiyor. Bi baktırın isterseniz