05/2007 trafik çıkışlı aracımı ne zaman egzoz emisyon ölçümüne sokmam lazım.. aracı aldığımda mal sahibi bana bu konuda bişey söylemedi. zamanı geçmişmidir...
egzos emisyon ile muayene aynı zamanlardamı yapılıyor ? benim araç 04/2009 era lpg li. ilk muayene tarihi 04/2012. sanırım egzos muayenesi de aynı zamanda olacak
lpg ruhsata işendiğinde muayeneside yapılmış olması gerekiyor. ruhsatınızda muayene geçerlilik tarihi yazması gerekiyor
egzoz gazı amisyon ölçüm periyodları... Hususi (Binek) Otomobiller: İlk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir, Resmi Otomobiller: İlk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir, Diğer Motorlu Araçlar : İlk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir, LTT Traktörler: Egzoz Emisyon Ölçümü uygulanmaz, İki veya Üç Tekerlekli Araçlar : Egzoz Emisyon Ölçümü uygulanmaz. <UL> <LI>Ocak 1980 tarihinden önce tescil edilmiş DİZEL motorlu araçlardan Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü istenmez <LI>Trafikte seyreden tüm motorlu araçlar 10 yaşından sonra her yıl Egzoz Gazı EmisyonÖlçümü yaptırmak zorundadır <LI>Aracın trafiğe çıkışından sonraki muafiyet süresinin bitim tarihinden itibaren bir ay içerisinde egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırılması zorunludur. Takip eden emisyon ölçümlerinde aracın trafiğe çıkış tarihi esas alınarak uygulanır. </LI>[/list]
Lpg takıldıktan sonra egzost muayenes,ne gerelk yok.Bnede LPG taktırdım muaynesini yaptırdım.Halen geçerli olan egzost muaynesini yaptırmadım temmuz/2010'a kadar ğeçerli 05/2010'a kadar sıkıntı yok