Arkadaşlar merhaba 2007 model 1.4 team eram var. H4 ampül kullandığını biliyorum. xenon taktırmak istemiyorum fakat gece orjinal ampüllerin gösterdiği ışık az geliyor. daha önceki arabamda 55x60 watt olan ampülleri 90x100watt değiştirmiştim. şimdi zie soruyorum aynı işlemi eram da da yapsam sıkıntı olurmu role felan takmak gerkirmi. teşekkürler.
beyaz renk ampül değilde gene orjinal sarı yanan fakat yüksek wattlı olsun istiyorum beyazları daha önce denedim yağmurlu havalarda ve ıslak yollarda iyi sonuç vermiyor. ben sadece güçlü ampül takmak istiyorum teşekkürler.. örnek narva 90/100 olurmu..
nightbreaker ampüller beyaz renk yanmıyorlar. beyaz renk yananlar osramın cool blue serisi nightbreaker ampüller normal ampüllere göre daha fazla ışık verirler. Düzenleyen : mursel_balci
arkadaş zaten demiş. bende osram night breaker kullanıyorum ve ısrarla tavsiye ediyorum. gerçekten iyi aydınlatıyor.
Beyaz Işık İçin Mtec Süper White Almalısınız..Night Breakerlar Beyaz Işık Vermez..Daha Fazla Aydınlatma Verdigi Saglanıyor..Ama Ömürleri Kısadır..
Sorunuzun cevabı aracınız ne marka olursa olsun orjinal olmayan bir güçte ampul kullanmak istediğinizde aynı daha önceki aracınızda olduğu gibi era da da far kolunun aşırı yükten bozulmasını önlemek için röle taktırmalısınız.
Orjinal ampulleri kullanmaya devam edin derim. Halojen değiştirmekle aydınlatma performansı pek değişmiyor. Nightbreaker falan da aynı, üstelik ömürleri çok kısa. Yedeğiyle dolaşmak lazım. Ucuz da değil. Aydınlatmayı arttımanın tek yolu mercekli xenon taktırmaktır. Bunun da belli maliyeti var tabi.
herkeze teşekkür ederim anladığı kadarı ile orjinalleri kullanmaya devam edeceğim. Hayırlı yolculuklar sağolun varolun.
arkadaşlar konu başlığı açamadığım için burada soruyorum kusura bakmayın arabam accent era 2011 alalı 1 ay olmadı gece kısa farlar yolu aydınlatmıyor farlar yanıyor ama yolu aydınlatmıyo neden acaba
orjinalden şaşmayın, takabiliyorsanızda xenon takınhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
2007 eramız var aldğımızda xenon vardı 8000k yağmurda görüş sıfırdı. Söktük ve 90/100 ampul takıp röle taktık..
Peki yüksek watt far tasını ısısı ile karartmazmı? Taktığınız 90/100 ampulun markasını da öğrenebilirmiyim?
ben tavsiye etmiyorum osram nightbreaker kendi adıma ben memnun kalmadım.1 ay kullandım gece açık havada iyi amayağmurlu havalarda berbat.. çıkarttım yerine orijinallerini taktım. eğer xenon düşünüyorsanız tam beyaz olmayan kelvin değeri 4000 ile5000 arasında olan kitlerden taktrımanızı öneririm. ama kesinlikle çin malı almayın. arkadaşım partnerine taktırmıştı. ampüllerinin geometrisi bozuktu.ışığı dağıtıyordu. ucuz olanlarından o da yağmurlu havalarda göremiyorum diyordu. söktürdü. orjinal ampüllerini taktı. philips in ürettiği xenon kitlerden almanızı tavsiye ederim. ışığı kesinlikle dağıtmıyor böylece trafikte diğer sürücüleri çok fazla etkilemiyor. fiyatı 400 ile 700 tl arasında değişiyor. Düzenleyen : atakan53