Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2007 era crdi Lütfen yardım???

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda eczaci tarafından 5 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    merhaba..ben 1 ay önce 2.el 2007 model platin gri 65bin km de dizel era aldım.hemen ertesi gün 60binbakımına götürdüm.debriyaj çok sertti.ve arka sağ da ses vardı onuda ek olarak bakmalarını istedim.
    akşam üzeri beni aradılar ve debriyaj sertliği baskı balatanın bittiğinden dediler.garantiye koyarız dediler.ama fren balataları bitmiş onları odemeniz gerek dediler.kabul ettim 2 gün araç serviste kaldı.gidip aldıgımda debriyaj okadar yumuşamıştıki şaşırdım.tüy gibi olmuştu.

1:debriyaj tam üstten kavrıyor.ve buda vites değiştirmelerimde sorun oluyor.1.2.3 viteslerde araba tepiyor.yani hemen hemen 100 araba kullandım son 5 yıldır ilkdefa bu debriyaj bana değişik geldi.bu normal bişeymi?
    yani ortalarda kavraması gerekirken neden enüstte kavrıyor.bunu cevaplarsanız sevinirim.yanıma oturan herkes beni acemi sanıyor.ki 12 yıldır araba kullanıyorum

2:aracımdaki arka ses yağlandı geçti dediler hala var.arka sağda tümseklerde çukurlarda,taşlı yollarda sanki jant kapagı gevşektirde o sesi veriyor.neden olabilir??

3:servise gitmeden önce arac 2000 devirden sonra roket gibi gidiyordu.yani turbo devreye giriyordu.ben 20 gündür neyaptıysam bu turbo bidaha devreye girmedi.arıza ışığıda yanmadı.acaba turbomu gitti.servistemi bişey yaptılar.nedir anlamadım.neyapmalıyım.garantiden değişirmi?yada bu turbo herzaman devreye girmiyormu.girmezse neden servise gitmeden hergün giriyordu devreye??

4:araba aldıgım galerici yedek anahtarı yok dedi.şimdi bu anahtar adamdaysa arabamı rahatlıkla çalabilir.ne yapmalıyım.yedek anahtarı nasıl yaptırabilirim.ve adamdaki anahtarı nasıl iptal edebilirim??

5:direksiyonu sağa sola çevirdiğimde (araba durdugu yerdeyken ama) vıjj vıjjj diye bi ses geliyo.acaba eps mi gitmiş.ama gitmişse ışığı yanması gerekirdi.yada bu ses normalmi?

6: 50 ytl eurodizel ile 350 km yaptım.şehir içi dışı karışık.bazen 130 bazen 80 bazen 20 km hızla karışık.bu değerler iyimi?

bende 1.3 admira benzinli vardı bundan önce.ilkdefa dizel aldım.ve era yı çok meth ettiler gittim aldım.2007 model 65binde servis bakımlı garantisi devam ediyor 19.000 ytl aldım.iyimi almışım
    nasıl kullanmam gerekiyor.bilgi verirseniz çok sevinirim.çünkü iyice kıl oldum bu sorunlardan.
    şimdiden tşkler

2. sîneçâk

sîneçâk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hangı servise gittin?

3. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tuna oto istanbul maltepede

4. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    herhalde bu kadar km yaptığına göre şirkrt arabası olabilir fazla hırpalamışlar gibi debriyaj balatası bitmiş olabilir

5. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bu araba bir hyundai plaza (ismini vermiyeyimde) onun arabasıydı.yani onlardan aldım. debriyaj balatası bitmişti zaten.aldıgımda hissettim.gittim servis garantiden değiştirdi sağolsun.eski arabayıda onlara götürdüğüm için olmuyor ama hallettik dediler
    Düzenleyen : eczaci

6. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    evet dediğim gibi ya şirket arabası yada test arabası fazla hırpalamışlar.bence fiyatlı üzerine azdaha koyup benzinlisinin sıfırını alabilirdin. dizrllerde kilometre yapmamış araba alacaksın çünkü kilometre yapmış dizeller artık masraf çıkarmaya başlamıştır.

7. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    dediğinde haklısın.ama geç oldu.çok aceleye geldi.o admira 1.3 tü ya.delirtiyordu beni.gitmiyordu.zorluyordum gitsin diye.inanmıyacaksınız ama 400 binlira yakıyordu.bian önce satayımda kurtulayım dedim.kurtuldum ama başımada belamı aldım ne?aldıgımda sıfırı 24.400 e enson bıraktılar.arada 5.500 ytl fark vardı.bu bana mantıklı geldi.tabi iş işten geçti şimdi
    aldım bunu almasınada.şimdiden sonra neyapmalıyım.

8. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1 devriyajın üstte kavraması baskı balatanın bittiği anlamına gelir ama yeni değişti diyorsun ayarsız olabilir

2 Jant kapaklarından olabilir plastik kelepçeyle sabitleyip öyle dene

3 devriyaj yukarıda kavradığından olabilir eğer değilse turbo bozulmuştur gittiğin servise götür bi baksınlar devriyaj ayarını yaptır turboyada bakarlar

4 olur ama çok pahalıya mal olur sana bütün kilit sistemi değişecek öyle yapacağına ayrı kumandayla alarm bağlatabilirsin

5 kayıştan olabilir esp yle alakası yok direksiyonda bi problem yoksa önemli değil

6 değerler bence gayet iyi

fiyat olarak bana pahalı gibi geldi gerçi dizel ama 65,000 km de az değil kullanan adam temiz kulanmamışsa çok masraf açar sana

9. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    satıp değiştirebilirsin zararın neresinden dönersen kardır ayrıca 1.6 motoru tercih etmeni tavsiye ederim 110 beygir tasrruf istiyorsan lpg taktırırsın

10. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    öncelikle tşk ederim HARBİ GENÇ..direksiyonda sorun yok.sadece durdugu yerde çevirirken bu ses geliyor.
    turboyada bayramdan sonra baktıyarım.zaten asıl sorun bu.yoksa arka ses yada yakıt bunlar bişey değil.
    bu hal olsunda.eğer turbo gitmişse garantiye girermi acaba.

araba temiz kullanılmış.çünkü servisi aksatılmamış.değişen boyanan tek biryer dahi yok.içi çok temiz sıfır gibi.inan vites değiştirirken sıfır araba gibi hala dişli sesi geliyor.kaçtane ustaya gösterttim.elektrikçiden tut,kaportacıya kadar.nokta nokta.ustalar kullandı.160-180 bastılar.arabada tık yok.öyle aldım.
    ama nerden bilirim1 ay sonra ne olacağını.çok devirli ve sakin kullanırım arabayı.kardeş sende iyi şeyler söyle.valla iyice soğudum arabadan ha:)

saygılar

11. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    piyasa ölmüş baya zarar eder satarsa bence masrafı sineye çekip bin gerçi fazla bi masraf çıkmaz tahminim eğer arızalandıysa bi turbo masrafın olur onu yaptımadan zaten satamazsın yaptırdıktan sonrada baya bi binersin

12. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    beyler ben yazmayı unutmuşum.ben zaten 1 enfazla 1.5 sene kullanırım bir arabayı.sırayla doğan,şahin,mazda,toyota,transporter,doblo,mazda,admira,ve bu arabayı kullandım şimdiye kadar.bu süre 5 yıl diyebiliriz.mutlaka sıfır bile alsam 1.yada 1.5 sene kullanırım.bizim ailede böyle bir sorun var.araba alırız yılını doldurdumu niyetleniriz satmaya nezaman satılırsa...onun için sıfır mantıksız geldi bana.binek araçta dizel ilkdefa aldım.keşke almasaydım.benim 323 mazdam 170bindeydi.94 model.inanın her pazar şileye giderdim.1.5 yıl kullanıdım birgün ne servise gittim nede başka yere.hararet bile yapmadı.bu 2007.haline bak.60 yaşındaki insanlar gibi.ha hastalık kaptı ha kapacak:)

13. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    haklısın bende biraz karamsar davrandım garantiye girmiyors bile aldığın yer sattıkları arabayla ilgilrnmeleri lazım inşallah sorunlar çözülür arkasını bırakma servisi sıkıştır.bu arada araban hayırlı olsun kazasız belasız ve cezasız bin.

14. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    teşekkür ederim.ALLAH cümlemizi kazadan beladan ve CEZADAN korusun

15. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle aracınız hayırlı olsun, anladığım kadarıyla bir bayinin test aracını almışsınız, sanırım bir müddet test aracı olarak daha sonrada tabiri caizse ayak işlerinde kullanmışlar ve araç yürüyen olarak çok yıpranmış, firma aracı bildiği içinde size yardımcı olmak amacıyla üstün körü bir şeyler yapmış gördüğüm kadarıyla durum bu. Debriyaj konusunda çıkma baskı balata kullanmış olabilirler, yukarda kavraması normal değil, eğer çıkma baskı-balata kullandılarsa performans sorunu'da yaşarsınız. Eğer gereken masrafı yaparsanız uzun müddet kullanacağınız bir araç olacaktır.

16. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yalnız ben baskı balatanın garantiden değiştiğini ilk defa duydum. Yanlış değilsem garanti kapsamında değil baskı balatası. Yanlış mı biliyorum?

17. eczaci

eczaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben aracı aldığım yerde servise gitmiyorum.farklı servise gidiyorum.baskı balatanın bilyelerimi bilmem neyi gitmiş dediler.400 ytl.garantiden değiştirmişler.faturalarıda bende.yani baskı balata tamam.
    sorun şimdi debriyajın üstten kavraması.acaba neden olabilir.turbo gittiği içinmi.yoksa ayar vermedilermi debriyaja.

birde yakıt konusunda yardımcı olursanız..
    sürekli 120-130 km kullanmak nasıldır.yani araç 180 yakıyorsa 100 km hızla....130 la gitsem bu rakam 200 gibi mi olur.

18. Misafir

Misafir Guest

Turbo motordan bağımsız bir parçadır arızalı olması durumunda motorun performansının haricinde hiç bir yere hiç bir şekilde zararı olmaz, ancak mili yağ kaçırırsa motora inen yağ motor yağ yakıyormuş gibi gözükür, benim anlayamadığım Zınar'ın dediği gibibaskı - balata garantiye girmez, neden böyle bir şey yapmışlar,eğer baskı balata sağlamsa yada yeniyseyukarda kavraması montaj hatasından kaynaklanıyor, yakıt konusunda ise aracın en verimli yakıt limiti 5. viteste 90km/s'dir bunun üzerine çıkıldıkça yakıt tüketimi artar, ayrıca özellikle dizel araçlarda devirsiz kullanım, sık sık kontak açıp kapatmak, soğuk motorla seyahat etmekve kirli hava filitresi yakıt tüketiminide arttırır.

19. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    debriyaj balatasının garantiye girme olayı varsa bu şirket için cok tehlikeli bi durum olur bence.. ticari kullanan arabalar bundan muhakak faydalanır ki zaten full calısan hor kullanılan bi arac iki üç yılda debriyaj balatasını yer sanırım..
    hayırlı olsun bu arada.. araba tam bi kendine gelsin, benzinleden daha zevkli seyri oldugunu goreceksiniz..

20. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dostum alınmış alınmıştır.Aracından soğumamanı temeni ederim..Bak sen aldın diye mazot fiyatlarınıda düşürdüler.EEE sana ne kalıyor sevdiklerinide yanına alıp bayram keyfini çıkartmak........UNUTMA ALINMIŞ ALINMIŞTIR.Senin şuan aldığın araca Türkiyede kaç kişi binebiliyorki.Bence aracın gayet güzel.Allah nazardan saklasın.SELAMLAR.......
    Düzenleyen : alp35

Bu Sayfayı Paylaş