Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2007 Era 1.6 Team Aracımla Yeni Katıldım (ayrıca Beygir Sorunu)

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda fk88 tarafından 13 Ocak 2016 tarihinde açılan konu

1. fk88

fk88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Fatih Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    arkadaşlar herkese merhaba,

başka genel bir foruma da yazmıştım ama bu şekilde sadece hyundai sahiplerine hitap eden bir forum olduğunu bilmiyordum, düşünen arkadaşlara çok teşekkürler...

ben de dün 2007 model Hyundai Accent Era 1.6 Team ABS satın alarak aranıza katılmış bulunuyorum. İnşallah kazasız, belasız ve masrafsız bir şekilde bineriz...

araçta Tartarini marka lpg var, umarım yakıt konusunda bizi üzmez.

bir de kafama takılan bir şey var, ben bu aracı araştırdığımda bu modellerin 1.6 motorlarının 112 beygir olduğunu okumuştum. ancak ruhsatta 77 kw yazıyor, yani yaklaşık 105 beygir. Bu araçtan önceki Admire modelindeki 1.6 motorlar 105 beygirdi. kafamda şu sorular oluştu:

- ya araç gerçekten 105 beygir ve ilk yıllarda Admire modelindeki motor kullanıldı.
    - veya araç 112 beygir ama ruhsata bir önceki modelden de kalma bir bilgiyle beygir yanlış yazıldı.

güç olarak gidişinde çekişinde bir sorun yok yani 105 de olsa zaten sorun etmeyeceğim, ancak insan doğrusunu öğrenmek istiyor. bugün bir kaç yetkili servisi aradım, bir kaç usta ve servis şefiyle görüştüm. inanır mısınız tamir ettikleri araçları tanımıyorlar desem yanlış olmaz. çok farklı yorumlar duydum, bu araçlar zaten 105 beygir tüm üretilen era 1.6 lar yorumu mu dersiniz, arada 105 olan oluyor diyen mi, 105 ile 112 arası değişebilir diyen mi :) yani tam bir cevap bulamadım.

bu işin aslını bilen varsa yazmasını rica edeceğim.

bir de benim gibi 1.6 motorlu versiyonuna sahip olanlardan ruhsatlarına bakıp beygir kısmında kaç kw yazdığını buraya yazmasını rica edeceğim.

belki birlikte gerçek durumu tespit edebiliriz :) herkese hayırlı akşamlar...

2. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bu kadar uğraşacağınıza hyundai müşteri hizmetlerini arasaydınız keşke :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. fk88

fk88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Fatih Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    hakkaten hiç aklıma gelmedi, onlar bir cevap verebilirler mi acaba.. yarın bir deneyeyim.

4. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    1.6 eraların hepsi 112 beygirdir bizim 2 adet 1.6 eramız oldu hatta birisi de 2007 modeldi onlarda 112 beygirdi 82 kw yazıyor ruhsatta da 105 olan 1.6 admiredir sadece sizin ruhsatınıza yanlış yazılmıştır ustaların pek çoğu zaten tamir ettikleri arabaları deneme yanılma yöntemiyle tamir ediyorlar.

5. fk88

fk88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Fatih Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hasan bey inşallah öyledir. Bu ruhsattaki bilgi değişebilir mi yada soruyu şöyle sorayım ruhsattaki bilgiler hangi dayanaklara göre değiştirilebilir. Bu bilgi başka nerelerde vardır acaba motorun bir yerinde vb? Hazır yeni ruhsatı alırken belki denerim.

6. Furkan58

Furkan58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    622
    Ad Soyad:
    Furkan BAKIREL
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yanlış yazılabilir benim borada motor gücüne 105 kw yazmışlar yaklaşık 140 beygir gözüküyor. Oysaki 102 beygir

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kesin bir bilgi vereyim: ruhsatta motor gücü ile ilgili yazan rakama hiç ama hiç güvenmeyin, ruhsata kimin neyi nasıl yazdığı belli değil, öyle çok yanlış yazılıyor ki doğru yazılmışını bulmak zor olabiliyor.

en doğrusu aracınızda kullanılan motorun kodunu öğrenip internette arama yapmak.

ayrıca ustaların bilmemesi de çok normal, ülkemizde ustalık anahtar tutmayla belirlenir. fren balatası değiştirebilen kendini frenci, motor üst kapağını sökebilenler kendini motorcu ilan edebiliyor. usta aracı tamir ederken kaç beygir olduğunu hiç düşünmüyor. tabii ki çok daha ayrıntılı bilgi sahibi ustalar var.

Bu Sayfayı Paylaş