Herkese merhaba .. arkadaşlar 2007 dizel crdi vgt team modeli aracım var. km 256binde de . aracın ağır bakımları vs yapılmadı (zincir seti motor açılması gibi..) baskı balata fren balatası yağı suyu filtreleri değiştirilmişti . Şimdi arkadaşlar bu araçla 600 km gidip 600 de gelme gibi bir durumum var . sizce beni yolda bırakır mı zincir kopması yada başka bir motor arızasıyla karşı karşıya kalabilir miyim. Bu araçların zincirinin 1K km dayandığını duydum . Motorunda her hangi bir yağ yakma üfleme püfleme gibi anormal bir durum yok . araçta öyle kulağa hoş gelmeyen çok bir ses yok . turbosuda güzel durumda. bilgili arkadaşların tavsiyelerini almak istiyorum sizce gidermiyim kalırmıyım ne diyorsunuz . görüşleriniz ve yorumlarınız benim için önemlidir.. Not : düğün arifesinde olduğumdan maddi sıkıntısı yaşıyorum. o yüzden aracın ağır bakımlarını yaptırmadan düğünden sonra masraflarını düşüp öyle satacağım..
Burada ne gider ne gitmez diyemeyiz. Ne olacağı belli olmaz. Gidecekseniz fazla zorlamadan gidin gelin. Yolunuz açık olsun Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Zincir sesi yoksa, yag eksittme su kaybetme yoksa, Yag ve hava yakit filtreleri yeni degismis ve orj ise, Motor tarafinda asiri bastirmaz ise pek bas agritmaz. 1200 .neki?
Zincir sesi gelmiyor atma ötmede yok. Beni kuşkulandıran yollar inişli çıkışlı ve dağlık bölgeler olması. Araç sıcakta yorgun düşmesin diye gece yolculuğu yapacağım ankara alanya gidiş ve dönüş. Yola çıkmadan evvel, yağ bakımı ve filtreleri tekrar değiştireceğim. Sizinde baktırmamı istediğiniz ustaya sormam gereken bir yerler var mıdır. Önerilerinizi ve tavsiyeleri dikkate alacağım. Çünkü eşimle yolda kalıp rezillik çekmek istemiyorum.
Nacizane tavsiye. Uzun yol oncesi yagim 7000 km yi gecmis ise, ve agresif kullniyorsan Yag yag filtre, yakit filtre hava filtre ve yag degisimi, Radyator su eksigi, Lastik havalari rot balans kontrolu. Fren devriyaj kontrolleri. Ayar. Yakit konusunda kesinlikle BUYUK YAKT İSTASYONLARİNDAN YAKİT Yolda da asiri it kopukla dalasma. Asiri yuksek devirli gitme 3500-4500 d/dk gibi devamli. 2-3 saattr bir mila ver 20 dk Aracini stop etmeden 3-4 dak calistir rolantrde Calistiktan sonrada 1 dk bekle cigerleri acilsin. Yolun acik olsun kazasiz belasiz
Araçta baski balata yeniyse zincir sesi yoksa herhangi bir su ve yağ kacagi yoksa yolun açık olsun biz arkadasin vosvosuyla ankara antalya yapmistik hemde alanya üzerinden hiçte bisey olmamisti yolda güzel zaten
baskı balata 1 sene önce değişmişti debriyaj biraz aşşağıdan kavrıyor onu bi ayarlatıcam . n11 üzerinde bosh un filtre seti satılıyor yakıt pompası dahil 190 tl ye onu sipariş verip yağ bakımıyla ustaya vermeyi düşünüyorum. düşünceniz için saolun hocam
Yok hocam şükür öyle bir ses gelmiyor . Yola çıkmadan gerekli bakımlarıda tamamlayıp bismillah deyip kontağa basacağım. Tavsiyelere uyarak. Sorunsuz bir şekilde gidip geldiğimde burada paylaşacağım .