Forumda beni tanıyanlar bilirki Mercedes'in gönlümde ayrı ve özel bir yeri vardır. Helede böyle farklı bir konsepte sahip bir Mercedes olunca iş hayli farklı oluyor Araba Türkiyeye gelir gelmez direksiyonuna ben geçtim, 10 gündür ben arabayı sürüyorum. Arabayla bereber İstanbul, İzmir, Kuşadası vs gezip geldik, ve şu anda araba hala bende 1 hafta daha kadar. Elbetteki buradaki birçok kişi bende dahil böyle bir arabaya sahip olamayız ama tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim. Sakın bunu küstahlık yada ukalalık boyutunda algılamayınız. Ayrıntılar ; Öncelikle bu araba serisinin en sade donanımlısı ne yazıkki. Yinede yok yok ( Benim için ) 3.0 cc V6 224 hp 540 torka sahip 6 ileri otm. şanzımana sahip. 1815 kg. 216 bin km'de, iç aksamda daha yıpranma belirtisi dahi yok, sadece deri koltuklara bakım yapılmadığı için kenarları çatlama oluşmuştu, hemen deri bakım kremi alıp onuda hallettik. Ön lastikler Pirelli markaydı ve durumları kötüydü, hemen Toyo T1 Sport serisi lastik alıp değiştirdim. Farlar halojen uzun/kısa H7 tipiydi. Onlarıda Osram Night Breaker Unlimited ampullerle değiştirip, park ampullerini T10 Osram turuncu ilerle değiştim, Amerika park gibi oldular. Plakalık ampulu vs elden geçirip kararanları değiştirdim. Arka lastikler yeniydi Michelin Pilot3 serisi * Önler 245/40/18 Arkalar 275/35/18 lastikler fabrikasyon. * Arabada süspansiyon serliği 3 kademe * araç yükseltme alçalma sahip. * Cruse Control çok çok başarılı, rampa aşağı frende yapmakta. * Harman Carbon ses sistemi subwoofer ( Ön/arka ) vb şeylerde fabrikasyon mevcut. Bu arabayı dizginlemeyi bilmeyeni direksiyona otutturmamak lazım. Birkaç defa esp kapalı olduğunu unutup kalkış yaptım ters yöne döndüm Zaten eps aktifkende kalkışlara dikkat etmek gerekiyor arkası yanyan yapıyor, 275 taban lastiklere rağmen Kısa kısa aracın arkasını yanlamalar yapıyorum ama uygun bir yer olmadığı için kısa tutuyorum. Tek nefeste 240 km hızlara çıktığım oldu. Getzten inip böyle bir araça binmeme rağmen hiç acemilik çekmeden dar yerlerden rahatlıkla geçebildim. Dıştan o koca heybet o devasa cüssesi var ama direskyion başında acemilik oluşturmuyor. Aracın iç aksamı bej döşeme olduğundan yolcuları sıkmıyor ferahlık verici. Artıları bu arabanın dile getirmeyeceğim çünkü baya bir artısı var. Herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve yapılmış diyebilirim. Araba yurt dışı olmasına rağmen tüm menülerinde Türkçe dil seçeneği mevcut. Eksileri * Halojen aydınlatma vasat olmuş. * Arka park sensörü olmaması kötü * İnce stepne olmasaydı daha iyi olabilirdi. * 6 CD'li olacağına mp3 çalarlı olması iyi olurdu. * Torpido gözü baya bir ufak Bugün far ampullerini değişirken farkettimki farları yapıştırma değil klipsli ve istenildiği zaman far camları sökülüp içi temizlenebiliyor. Birçok fonksiyon ayarlardan müdahale edilmeye izin verilmiş, örneğin kapıların kilitlenmesi vs. Ön koltuklar komple elektrikli ve iyi alçalıyorlar. Yakıtını merak edenler için söyleyeyim ; Bende çok ama çok şaşırdım çünkü uzun yolda 125 ve 130 km hızlara sabitledim uzunca mesafelerde 5.9 ila 6.1 lt arasında 100 km sarfiyatı gösterdi. Fakat şehir içi kullanımda bu sarfiyat değeri x2 olabiliyor Performans ve yol tutuşu olarak ; Üstteki yazılarımda belirttiğim gibi performansı son derece güçlü, dikkatli sürülmesi gerekiyor. Şimdilik Bu kadar Buyrun resimler
Teşekkürler, bugünde halı paspaslarını ve bagaj halısını temizleyip tekrar yenire taktım. Baya bir kir çıktı gerçektende. Sonra biraz dolaştım insana güzel feyz veren bir araç nede olsa MERCEDES
Böyle arabaları kullanmak, yolculuk etmek hiç iyi bir şey değil, çünkü sonra insan kendi arabasından soğuyor, bakınız "Cruze performansı kötü" şaka bir yana tadını çıkar abi, bol yan yan gezmeler.
Harbiden Merso ve diğerleri bee krall şu asalete bak yer uçağı maşallah iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi
Hay maşallah, @GRAFTT , sende bilirsin benim merco hayranlığımı, böyle başlıklar açıp daha Pazartesi'den beni pert etme... 3.0 cc V6 224 hp 540 torka 6 ileri otomatik nedir ya ? Ufff. Yani hafta sonu düğün vardı samimi arkadaşımın yeni 2015 son model bir mercedes sanırım e serisi oda arkasında hiç yazı yoktu, gelin arabası yaptı. Yani şu son seri yeni modeller tahrik etmiyor beni nedense
Hehe fena yakalandık Yusufum Bu arabayı kullandıktan sonra anladımki turbosuz arabaya binemem ben Araba benim olsa dakika durmam ama malesef dayı oğlunun, ona dedim yazılım yaptıralım tanıdık var diye makyajlı kasasını alacakmış ona yaptırırız dedi. Gerçi bu araba bu haliyle fena yazılımdan sonraki halini düşünemiyorum Ne yalan diyeyim yeni kasa C ve E serisi benimde pek hoşuma gitmedi, sırf araba hayranlığımdan sebep yurt dışında yaşamayı göze aldım diyebilirim. İzmirdeki arkadalta 2013 3.20d M paket vardı, o daha deli gidiyor ama gel gelelim Mercedesteki o iç kaliteyi bulamadım nedense..
Otomobil denilen şey işte böyle bir makina olmalı, bu kadar kuvvetli has bir arabayı yine bile çok çok aşırı sakin kullanmışsın Erkan abi. Benim yazıdan anladığım bu, birde yeni mercedeslerde iç döşeme kalitesi gibi detayların eski modellere göre daha kötü olduğunu ilk defa duymuyorum 3 litre motora az vergi vererek rahat rahat binmek için yurtdışına göçmek fikrini de sonuna kadar destekliyorum, yoksa sonumuz 1.2 litre B segmentinden öteye geçmeyecek Türkiye de yazıklar olsun bizi bu dandik arabalara mahkum eden yöneticilere yazıklar olsun diyorum 5 milyar yıllık mtv vergisi mi olur? sanki adamın yollarında paletli dozerle gezip yollarını bozuyoruz, sanki havayı leş gibi kapkara kirletiyoruz neden diye sormuyorum tamamen fesatlıktan yapıyorlar iyi arabaya hep kendileri binecek ya milletin meclisindeki efendiler hep o yüzden böyle. 1.6 100 beygir makina görünce vuuu oluyoruz o derece ezilmiş ve hakkı yenmiş toplumun sürücüleri olduk Bu yazı biraz olsun içimi ferahlatıyor en azından Erkan abimiz kendini geçici de olsa kurtarmış bu esaretten 3 litreye binip bir güzel gazlamış Türkiye yollarında hemde sadece mazot parasıyla diyorum. Arabayı deneyip tecrübeleri aktardığın için çok sağol, tam hayalimdeki gibi gaz tepkilerine sahip bir makina bu.
Aslında birazda çekiniyorum Eren'cim, emanet olunca haliyle. Kendime ait arabam olsa o kadar çekinerek kullanmam sanırım. Dediklerine harfi harfine katılıyorum vergisi vs bir kenara, bu arabanın fiyatı Türkiyedekinin 3'te biri. 16 bin euroya alındı. Ki İtalya'dan 12 bin euroya alınıp vergisi vb şeylerle 16 bin euroya maal oldu. Dizel motorda titreşim ve ses istenmiyorsa muhakkak V6 olmalı diye kanaat geldim. Arabayı inceleyip detaylara indikçe beni mest edip kendine hayran bırakıyor gerçektende. Motor desen, genç kızın çeyiz sandığı gibi, koltukları desen ana kucağı gibi. Bakalım ileriki zamanda yurt dışına çıkma düşüncelerim var iş olanağını ayarlarsam eğer çok çok iyi olacak. Herşeyin hayırlısı bakalım