Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2006 Xd2 Elantra'mda Ilk Çalıştırmada Rölanti Problemi!

'Elantra Forum - Club' forumunda ozgurerarslan tarafından 15 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

1. ozgurerarslan

ozgurerarslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ozgur Erarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Herkese merhabalar. Aranıza yeni katıldım. Geçen hafta pazartesi günü 2006 model Elantra sahibi oldum. Aracımda klima çalışırken rölanti dalgalanması oluyor diye önce lpg ustasına götürdüm. O da bana gaz kelebeği kurum tutmuştur(not: lpg ustası enjektörlerin yeni takılmış sorun yok) dedi. Bende bir motor ustasına götürüp gaz kelebeğini temizlettirdim. İlk 1-2 gün dalgalanma olmadı fakat sonra tekrar başladı. Artık ne yapalım klima çalışırken böyle olacak derken Cumartesi sabahı aracı çalıştırdım fakat 3-5 saniye sonra rölanti bir anda düşüp motor kapandı. Sonra tekrar çalıştırdım rölanti düşünce gaza basayım dedim. Gaz yemedi ve motor tekrar kapandı. Bir kaç denemeden sonra sanırım motor biraz ısınınca normale döndü. Daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan var mı? Varsa çözümü nedir diye merak ediyorum. Şimdiden ilginiz ve yorumlarınız için teşekkürler...

2. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Benzer sorunu ben de yaşadım ve burada hemen herkesin başına gelen şeyin çözümünü uygulayarak sorundan kurtuldum. Aracınızın akü kutup başını çıkartın akşamdan, sabah aküyü bağladıktan sonra aracı benzinde çalıştırıp o şekilde LPG ustasına gidip LPG ayarı yaptırın sonra da sorunsuzca kullanın. Daha detaylı bilgi isterseniz bu konu ile ilgili bir çok konu var onları da bi yoklayabilirsiniz.

Sadettin bunu beğendi.
  3. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Ozel mesaj attim bakabilirmisiniz