Hyundai sonatanın bu kasasına hiç binmedim ... Dün bütün gün boyunca 2.0cc motor hacmine sahip avensis'in elegant executive paketi ile İstanbul'u fellik fellik dolaşdık ... Aracın konforuna ve sessizliğine hayran kaldım ... vites geçişleri mükemmel fakat triptonik olmasına rağmen araç iyi hızlanmıyor ... Arada zorlamamıza rağmen yol bilgisayarı 9 litrenin üzerine hiç çıkmadı ... Yakıtı bana çok makul geldi benzinli bir araca göre ... Yol tutuşu belki lastiklerdendir (sıfır goodyear duragrip vardı) mükemmeldi ... Sonata ile kıyaslanabilirmi bu araç ? Görünüm olarak iki araçda şahane , fakat teknik özellik olarak hangisi öndedir ? Arkadaşım avensis almaya karar verdi , ayın 20'sinde birde 2.0 benzinli sonata kiralayıp deneyeceğiz ... Bakalım kararı değişecekmi ... Serdar abi ne dersin ? avensis kullandınmı ? sonatanın artıları nelerdir ? içi çok daha güzel onu biliyorumda donanım ve teknik özellik olarak hiç araştırmadım ...
bu da avensis ... ama ben içinde olmadan anlamıyorum farkı ... vieodan anlaşılmıyor hangisi daha iyi hızlanıyor ...
Hissetmem lazım Murat ... Binip göreceğiz bakalım ... videodaki yol koşullarınıda bilmiyoruz ... belki rampa iniyorlardır ... Aracın bakımı motor durmuda çok önemli tabi ... Avensis makam aracıydı siyah plaka düzenli servis bakımlıydı ... Kiralık sonatanın durumu nasıl olacak o da var ...
Şirket araçları avensis, çok kullandım, sadece süspansyonları güzel. 2 tane avensis verseler sonatayı vermem, iç hacmi çok kötü c segmentinde bana göre. 2000cc sonata yok, 2400 var benzinli. Avensis'i yolda madara eder. Avensis'in motoru LPG ile uyumlu değil, parçası çok pahalı.
İşte bunlar lazımdı ... birde 2.2 avensis var ... ama en mantıklısı sonata 2.0 crdi gibi ... ne yakar abi bu 2.0 crdi ? nasıl bir motordur ... yani 2.0 dizelin hızlanması yeter , çok hızlı giden bir insan değil ... avensis 2.0 veya sonata 2.4'ün lpgl halinden daha az yakmazmı ? birde toyotanın bu şanzımanları için sorunlu diyorlar ama benim çok hoşuma gitti ... jeepin şanzımanından sonra ...
Şanzımanlar auris'lerde sorunluydu ama garantiden değiştirdiler, iyileştirmeleri mevcut galiba, vw 'deki gibi elde patlamadı. 2.0 crdi sonata önermem, performansı iyi değil, yakıt tüketimi şehiriçi 10-12 litre, her dizel gibi gürültülü. nf2 kasa 150'lik daha iyi ama yinede tüketimi lpg'li 2.4'e göre fazla. Ben şehiriçi 13-14 bilemedin 15 litre lpg yakıyorum, 2.2 liradan 33 krş yapar. Benzinli sonata'nın motor sessizliği, performansı, trigerin zincirli olmasın ve yağ su harici bakımı olmayan bir motoru olması gibi avantajları var. Tek dezavantajı yıllık 1500 tl olan vergisi, dizeli ile arada 500 lira fark ediyor.
Abi 2006'lar seneye 1500tl ödemeyecek değilmi ciddi bir rakam ... 33kr hiç birşey değil sonata gibi baba bir araç için ... benzinde de avensisden fazla yakmaz herhalde ... Şimdi ben hesapta arabadan anlıyorum diye benim sözüme göre alacak ... avensis ; lpgye uyum sağlamıyor , motoru daha hassas , içi dar , süspansiyon sistemi gayet başarılı , vites geçişleri hiç hissedilmiyor ... yakıtı makul , hızlanması 2.0 gibi değil ... sonata ; lpgye uyumlu , motoru daha güçlü ve daha dayanıklı , triger zincirli , yakıtı lpgde mükemmel , içi daha geniş ve güzel , parçası daha ucuz ... yol tutuşu mükemmel (birkaç video izledim) , hızlanması daha iyi ... kiralayıp göreceğiz diyeceğim ama kiralıklar genelde hurda oluyor ... biri makam otosu biri rent a car aracı ... en güzeli alıcıyım diye bir kaç sonata ile test sürüşüne çıkmak hem kira parasıdan hem benzinden kurtuluruz çok çakalım haa