sayın üyeler aracım 2006 sonata 2.4 otomatik vites bu benim 7. aracım diğer 6 aracımın 5 i otomatik vitesti yani otamatik vitesin yabancısı değilim diğer atamatik vitesli araçlarımda normal ve hafif kalkışlarda vites geçişini hiç hissetmiyordum1-2-3 diye anlamadan geçiş yapıyordu ne zamanki dip yada kök gaz yapıp aracı zorladığımda vites geçişleri bariz olarak anlaşılıyordu buraya kadar herşey normal oluru da bu heralde gelelim sonata farkına bu olay sonatada tam tersine dömnüş durumda hafif ve normal kalkışlarda vites geçişleri sarsıntısız olsa da da hafif olarak kendini hissettiriyor yani 1-2-3 anlayabiliyorum ama ani ve dip gaz kalkışlarda vites geçi,şleri kendini hiç hissettirmiyor ışıklarda gazı tam köklüyorum 1. viteste 7000 devire gelip 2 ye atıyor ama attığı hiç belli olmuyor bu normal bir durum mu daha önce hiçbir otamatik viteste bunu hissetmedim
serdar bey normal olmayan durum alt devirlerde sarsıntılı geçmesi mi yoksa üst devirlerde sarsıntı yapmaması mı
sarsıntı olmamalı. ben ilk aldığımda ne alt devirde nede üst devirde geçiş belli olmuyordu. Şimdi ufak ufak olmaya başladı. Orjinal 56.000km'de araç.
sizinki bayağı iyi imiş serdar bey maaşallah 56 bin sıfır sayılır ben şanzımanda yada motorda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyürum dediğiniz gibi mekanik bir sıkıntı yok ama dediğiniz gibi kulaklara bir baktırayım
emre bey kulakları değiştirirseniz orjinalden şaşmayın, ben elantraya kore malı orjinal olmayan taktırdım, titreme vs sorunlar yaptı.
tabi ki köksal bey ilginize teşekkür ederim önce bir kontrol ettireyim değişmesi gerekiyorsa orjinal takayım peki orjinal olup olmadığı nasıl belli olur illa ki servisten mi söylemek lazım
ben orjinalini servisten aldım, siparişle getirtmişlerdi. sürekli ellerinde olan bir parça değil sanırım. kore malı olana 55 tl vermiştim, orjinali de 145 tl idi. 3-4 ay oldu olmadı yenisini alalı.
Benim araçta 3 ten 4 e geçerken hissettiriyor.Bezen 3 te takılı kalıyor.Kenarda durup kontağı kapatıp açtımmı düzeliyor.Ara sıra yapıyor bunu.Acaba neden olabilir sizce.3 te takıldımı vitesi düşürmüyorda.Diğer viteslerde sorun yok.Ara sıra yapıyor bunu.Mekanik olsa kontağı açıp kapattımmı düzelmemesi gerekmez mi?Aracım 97 sonata 2.0