Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2006 sonata check lambası

'Sonata Forum - Club' forumunda smmurat tarafından 2 Temmuz 2013 tarihinde açılan konu

1. smmurat

smmurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    2006 crdı dizel sonatamı alalı 5 ay oldu. aldığımdan beri check lambası yanıyor. bazen sönerdi ama şimdi hiç sönmüyor. servis bölümünde bahsettiğim aracı fazla tanımayan bir özel servise gitmiştim, onlar söndürdüler tekrar yanarsa gel dediler. 1-2 gün sonra tekrar yandı. o gittiğim servise pek güvenemiyorum. acaba bir ara normal dizel ile euro dizeli karıştırdığım içinmi yandı, yoksa servis zamanı geldi onun içinmi (km189binde), acaba başka bir sıkıntımı var. lütfen görüş yazın içim hiç rahat değil sabah akşam aklımda. maddi olarak servise gitmeyede müsait değilim :(:confused:

2. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bu şekil konu başlığı açmak yasak. Konuyla alakali açmalisınız. Konu hakkında arkadaşlar yardimci olacaktir. Yalniz bence en iyisi gidip göstermek.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 4 Beta ile gönderildi

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Mazot filitresinde pislik su vs. Birikmesinden bile yanar ariza isigi ama siz bir bilene gosterin maddi imkanlar cercevesinde.

Gecmis olsun.

smmurat bunu beğendi.
  4. smmurat

smmurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    teşekkürler sezops...

5. bereketzade

bereketzade Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    fatih bereket
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    madem burada bir konu açılmış bende başıma geleni anlatayım. aracım 1.5 era dizel. yolda saatte 80-90 km hız ile giderken araç birden gaz tepkimesi vermedi boşa almadan sağa doğru çektim yavaşlayınca boşa aldım ve araç stop etti. neyse açtık kaputu sağa sola baktık herhangibir problem yok gibi mazot filtresinin üstünde yer alan pompa ile pompaladıktan sonra neyse bastık marşa bir iki çalıştı. dedik herhalde mazotto pislik vardı depo da çeyrekti aşa yukarı bir 50 km yaptık dedim depo boş olmasın depoyu tam doldurdum. 5km gittik gitmedik 80-90 km hızla giderken yine stop etti. allah allah neyse öğrendik artık mazot filtresinin üstündeki pompadan pompaladık araç yine çalıştı neyse çalışırken baktım ki mazot filtresinin üstündeki pompaladığımız yer aşağı doğru indi neyse öylece eve geldik tabi gece olunca öyle bıraktım. sabah indim mazot filtresinin yanında bi kapak gibi şey var çıkardım filtrenin üstündeki yerden tekrar pompaladım mazot geliyor. neyse taktım aaa bu seferde arıza lambası yandı. şimdilik duruyor bulunduğum yrede servis usta felan yok hafta sonu inş baktıracam. sanki bir yerde pislik var gibime geliyor ama çözemedim. sizce problem nedir başına böyle birşey gelen var mı? bu arada aracın çekişinde gidişinde herhangi bir problem yok. araç 144binde ve parçalar orjinal

6. smmurat

smmurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    geçmiş olsun fatih hemşerim. umarım büyük bişey değildir. bu yakıt pompası baya nazlı bişey heralde. benide hem onla hemde partikül filitresi ile korkuttular. partikül filitresi 2000tl miymiş ne. ama şükür bugün arıza lambası kendiliğinden söndü. artık binmeye korkuyorum tekrar yanarsa diye :) . sonuçlarını paylaşırsan

7. bereketzade

bereketzade Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    fatih bereket
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    yok ben yakıt pompası olduğunu düşünmüyorum. mazot filtresinin üstündeki mekanik pompadan bahsediyorum. ayrıca yaptığım uygulamadan sonra mazot filtresinin üstündeki mekanik pompa artık eskisi gibi sıkışıp kalmıyor. eskiden bir torosumuz vardı bir zaman yakıtta problem çıktı boşaltmamız lazım bizde motor tarafındaki benzin hortumunu boşa çıkartıp depoya hava bastık ve benzini boşalttık. benimde aklıma bu geldi mazot filtresinin ordaki tıpayı çıkarttım ve depoya verdim havayı baktım problem yok devam birde çıkarttığım tıpanın ordan bastım ohh mis gibi her yerim mazot oldu ama bu uygulamadan sonra mazot filtresindeki anormallik de ortadan kalktı.şu anda sadece ışık yanıyor onuda hafta sonu konyada serviste baktıracam. sanayide iyi tanımadığın hatır gönül ilişkisi olmayan ustalar insanın canına okur valla dikkatli olmak lazım. yok o bozuk değiştirelim yok şu bozuk tamir edelim bir sürü şey işte. şimdilik durum bu bakalım devamı nasıl olacak:)

8. scuba22

scuba22 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    bu arıza lambası genelde nemli havada düşük devirlerde kısa sürede kullanıldığında benim başımada gelmişti.(deniz kenarına tatile gidince) aracı devirli bir şekilde 15 dk kullanın genelde problem kalmıyor. PARTİKÜL filtresi sorunu. filtrenin içindeki partiküller devirli kullanınca problem olmaktan çıkıyor.

9. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)

Doluluk oranına göre malesef her zaman devirli kullanmak çözüm olmuyor. Ben cihaz a bağlayıp temizlettim iki yöntem arasındaki en büyük fark yüksek devir ile yol alınca ısı biraz artıyor çıkan egzoz gazı artıyor temizleyebildiğini temizliyor.

Ama rejenerasyonda ise egzoz zamanında enjektör bir miktar daha mazot atıyor zaten manifolttan itibaren sıcaklık 650 dereceleri bulduğundan egzoz ucuna kadar akkor hale geliyor.

Ve arabanın herşeyi resmen değişiyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

<<bülent>> ve emrex bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş