Selamın aleyküm öncelikle.. 2006 model getz e sahibim ancak xenon sis ampül takıcam (şuankiler sarı) onun için hangi marka ampül takmalıyım yada nasıl takmalıyım , kendim takabilirmiyim kısaca daha önce takmış biri .... bana yardımcı olucak bilgili bi arkadaşım abim olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler ...
Xenonları kendin takman zor benim tamponu söküp takmışlardı. Model olarak H27 alman gerek getzlerin h27 ampülü
Tak kaliteli bir beyaz led ampul geç.Sis için Xenon biraz garip geliyor bana tabi taktırana saygı duyarım ama fazla zahmetli bir iş ve bence biraz gereksiz.Benim aracın sisleri farlar gibi mercekli ona rağmen taktırmayı hiç düşünmedim.Beyaz bir led ampul sis farı için yeterli, cayır cayır yanar zaten.Bu arada sisleri beyaza çevirdiğin anda sis farı özelliğini biraz yitirir.Sadece uyarı olarak yazıyorum ama güvenlik açısından önemli.Sarı ampul benim bildiğim sis durumunda karşıdan çok daha görünür oluyor.
Beyaz led den kastın nedir abi bi link vs. foto atabilirmisin birde sarı hani baya sarı yanan sisler var merso e190 cılar yapıyodu bi ara o nasıl olur acep ona ne gereekir..
Sadece ampülleri değiştirip takılmıyor 2 far arasına kablo çekiliyor balastlar var onları sabitlemen gerek kabloları ısınmayan yerlerden geçirmen gerek bağlantı bilmeyen biri için kolay değil en sağlıklısı ön tamponu söküp yapmak ya da yaptırmak
Sis lambası adı üstünde siste kullanılacak bir aydınlatma aracıdır. eğer beyaz yaparsan siste görüşün azalır. sadece görsel amaca hizmet eder ama gün gelir ihtiyaç duyarsan pişman olursun.
30 lira civarında xenon montajı yapıyorlar yerine göre değişir ama ben farlarıda sisleride 30a yaptırmıştım
30 lira sadece montaj ücreti kablo vs onlardan doğal olarak. sisler için h27 30000K xenonları 50TL ye almıştım H4 farlara xenonları 6000K 70TL ye almıştım 30TL de onları montaj anlıycanız hepsi toplam 180 TL ye falan geldi