Arkadaşlar bi sorun var gece aracım korna sesi ile farlar yanıp yanıp söndü alarm gibi ama alarm yok merkezi kilit var neden olur başına gelen oldumu
Aslında fabrikasyon hırsız alarm sistemi var, kapılar orijinal kumandayla kitlendikten sonra 4 kapı, bagaj veya kaputta sviçi mevcut, bunlar rüzgar vs esnerse sviçi tetikliyor... Daha çok ön kaput tetikliyor, kaput ve bagaj sviçlerini kontrol ettirin...
Alarm nasıl yok ? Bildiğiniz alarm sistemini tarif ediyorsunuz. Emin misiniz yanıp sönen lambaların dörtlü ikaz ışıkları olmadığına . Bende 2006 kullanıcısıyım alarm sistemi merkezi kiliti fabrika takmış mevcutta var.
Aracın kaputunu açın, kaput switchine elinizle basın ve aracı kitleyin. Elinizi switchten cektiginizde korna çalıp farlar yanıyorsa alarm devreye girmiştir. Kaput yerine arka kapı switchleriyle de deneyebilirsiniz
Evet hocam arabanızda fabrikasyon alarm var , yalnız bu alarm siren olmadığı için korna ve ışıkla belli eder kendini. Aracınızda fabrikasyon hırsızlık alarmını tetikleyen sorunu bulursanız hallolur. Eğer bir alarm ( uzaktan kumanda) eklentisi yoksa aracı kontak anahtarı ile kapıdan kilitleyin ve merkezi kilidin her yeri kilitlediğinden emin olun. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Ekleme yapayım. Fabrikasyon olan bu sistem sonradan takılmalara göre sesle veya lastiğe tekme atmakla falan ötmüyor. Kapının zorlanması lazım. Veyahut darbe alması lazım. Bir sorum olacak bazen kapıyı açınca kendiliğinden kilitleniyor. Bazen de kilitlemiyor. Neye göre çalışıyor bu otomatik kilitleme çözemedim.
Hocam bana plazadan ek alarm takıp verdiler ve kumandanın sadece yeni takılanı kullan , orijinal kontağın olduğu kumandayı kullanırsan iki beyin uyuşmadığından aracı susturamazsın ancak orijinali susturup yeni alarmı kullanırsan susar dediler ve örnek olarak bu durumu oluşturup canlandırdılar. Dolaysıyla asla kontaktaki alarmı kullanmam ne kadar hassas bilmiyorum ama hırsızlık başta olmak üzere tasarlandığı için yüksek darbeye karşı çalışması lazım. Sonradan takılma alarmımı kullanıyorum , hassasiyet derecesi yüksekte sayılmaz , kedi geçse çalışmıyor ama gök gürültüsü , orkestra sesi falan hemen çalıştırıyor. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Ben buldum sorunu şöför kapısının svicti basıp kiptledim cektm elimi ötüyor original kumanda var zaten bunlar orgnial arlm varmış öyle diyorlar
abi ben bu alarm sorunu cözemedim daha ya bazen ötüyor anahtardan kitleyip sivicleri tek tek dolaşmam mı lazım birde benim arac kumandadan acınca ışıkları yanıyor kitleyince yanmıyor
Kilitleme sırasında yanmıyorsa , kilitlenmeyen ya da siviclerden birinde sorun var. Işıkları yakmayarak belli ediyor , açma aşamasında ışıklarla belli ediyor açılmayı. Kilitlemede bir sorun var demek ki. Ben 2013 te i20 almıştım. Plazadan çıkmadan alarm taktılar hediye olarak. Ancak aracın kitapçığında aracın gömülü hırsızlığa karşı alarmı olduğundan bahsedip bunu da ışıkları yakıp korna çalarak bildireceğini anlatıyor. Ancak arabaya harici alarm taktıkları için arabanın kontak anahtarındaki 3 lü tuşu asla kullanmamam gerektiğini takılan alarmın kumandasını kullanmamı söylediler. Çünkü iki beyin aynı anda komut alınca sorun çıkıyormuş. Bazan yakınlarımdan aracı emaneten alanlara söylüyorum , aracın kontağı sadece motoru çalıştırmak için kullanılır , aracı kilitleyip açmaya kullanmayın diye. Aksi halde alarmı susturmak uzun zaman alıyor. Yerleşik alarmla sonradan takılan alarm çatışması. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Kitlemede yanmıyor abi kaput sivicinde sorun o sivice basınca kitleyince ışıklar yanıyor ama sorun şu sivicmi degişmesi lazım yada kaputmu sivice temas etmiyor
Tesbiti yapmışsınız hocam , o sivici bulabiliyorsan değiştir , temassızlıktansa o yeni sivicde de yapar , yapmazsa sorun çözülmüş olur. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi