Cümleten selamıaleyküm dostlar. Ben kenan. Ar ge grubu araç teknisyeniyim. 11 meslek sahibiyim kaporta mekanik ıvır zıvır. Hobi olarak ses ve mutlimedya modifiye işiyle uğraşıyorum. İlk postum. Canlar aracımla oynamayı severim ve performans hastasıyımdır. Önceki 2003 doblomu 90hp den 170hp ye çıkarmıştım sırf yokuşta gitmiyor diye. Hastalık. Gece gündüz farketmez kendi garajımdayım. Herneise. Eram 400küsür km de. 2. Sahibiyim yaşlı bi emmiden aldım. Sıfır almış. Ne kazası ne belası ne zırtı vırtı var kendimde baktım. Motor şanzıman hyundai serviste 400k da sıfır takılmış. Revize değil sıfır. Pinpirikli amcamız. Faturasıda var inanmamıştım. Sadede gelelim. Normalde 1.5vgt olduğu için baya güçlü bi araç daha yeni aldım oynamadım. Niyetim var oynamaya da işte baba olma yolundayım gözüm görmüyor pek. Uyuz olduğum bi durum var. Önceden 3 olsun 4 olsun dipgaz yaptımı bizi yapıştırıyodu koltuğa devam 160 180 çekiş mükemmel oluyodu. Alt yakıt rail hattının geri dönüşünde küçük bi sensör var galiba. Kırılmış klipsi japonla tutturmuşlar. Bunu yapan servis. Bende onla uğraşırken acil bi durum oldu takmayı unuttum. Ulan dipgaz yapıyorum öyle nazlı görün. 3k da falan takılmıyor sorunsuz yükseliyor ama o atiklik çeviklik gitti. Buna mütakıp 2 kez yakıtım bitti doblodan sonra ışık mesafesine alışamadım. Ben buna çok taktım. Arabaya binmiyorum bile soğudum. Sipariş ettiğim onca malzemeyi kenara koydum ya düzelticeğim ya düzelticeğim. Bahsetmiştim araç teknisyeniyim ancak sürekli erayla uğraşmıyorum. Örnek veriyorum canbus hattından kendi cihazımı takıyorum hiçbir arıza yok kod geçmişi temiz. 2 şeyden şüpeleniyorum. Mazot pompası 1 birde o soket tersi düzü belli değil galiba yanlış takıyorum multimetre ile bakıyorum direnç göstermiyor artı eksi göremiyorum. Hatam olduysa affola. Artık forumdayım. 7 24 aktif olarak. Ricamdır kardeşim enjektöre bak turboya bak katalizöre bak demeyin akla gelebilecek hepsini çıkartıp test ettim zaten sıfır daha hepsi. 2 ihtimal var yada başka bi anormallik. Hertürlü fikre açığım. Sök mazot hattını diyin yarım saate alırım dışarıya örnek yani. Herkeze iyi forumlar kazasız belasız inşallah allaha emanet olun.
Öncelikle hoşgeldin. Tamir bakım kılavuzuna bulabilirsen bak derim. Devre şeması mevcuttur. Senin kadar bilgili değilim . Obd ile bağlanıyorsan değerleri de ölçebilirsin. Bir sensörden gelen anormal bir değer de çekiş düşüklüğüne sebebiyet verebilir. Mekanikçi daha görmedim. Tamir kılavuzu linki https://drive.google.com/file/d/1vp5-niGb7ZWmhLfOxhU56dcC0vXu7ZKJ/view?usp=drivesdk