Selam arkadaşlar, 2006 Era Dizel Sinyal Kolunu sola çekince bazen mavi uzun far ışığı yakıyor, sorun ne olabilir, nasıl çözülebilir, sorunu kendim çözebilir miyim?
Aynı sorunu ben eski aracım Fiesta da yaşamıştım tamirinin olmayacağını söylemişlerdi o zaman bende komple sinyal kol mekanizmasını değiştirmiştim yan sanayi takmıştım sorun çözülmüştü... Belki Eralarda tamir mümkündür
sinyal kolunun içinde bir yer kırık ya da sadece yerinden çıkmıştır. merak ederseniz sinyal kolunu söküp bakabilirsiniz, büyük ihtimalle kolun değişmesi gerekir. orjinali 90 lira galiba
bence çok kolay, direksiyonun altındaki plastik parçayı kapağı sökünce zaten sinyal kolu herşeyi ile ortada görünüyor. sanırım M10 lokma anahtar lazım. tornavida tipli olanlarla çok rahat sökülüyor.
resimler silinmiş ama şu konuda tarif edilmiş: https://www.hyundaiclubtr.com/konu/era-far-kolu-degistirme.11477/
Mazda 626 aracimda ayni sorunu yaşamıştım kolu söküp içini açtım küçük bir parca yerinden çıkmıştı onu takınca düzelmişti ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi