Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2006 Era Dizel Çalışma Sorunu

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda kozanyuce tarafından 17 Kasım 2013 tarihinde açılan konu

1. kozanyuce

kozanyuce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Kadir Ozan Yüce
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    öncelikle ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.

Aracım çok geç çalışıyor .ilk önce biraz bilgi vereyim. aracım 1 ay önce arıza yaptı silindir kapağı çatlamış ve motorla ilgili birtakım parçalarda değişti zincirleri kayışları motor yatağı ve silindir kapağı ile ilgili bütün parçalar.
    silindir kapağı olayından önce yine çalışma sorunu nedeniyle 2 kez servise gitti araç marş dinamosu dendi bakım yapıldı sonra tekrar çalışma sorunu oldu bu sefer enjektörler revizyona gitti geldi yine düzelmedi. Usta sorunun her araçta olabileceğini kirli yakıttan dolayı olduğunu bugün enjektörleri değiştirsem yarın öbürgün yine aynısının olabileceğini falan söylüyor ama bu çalışma sorunuda can sıkıyor tabi.

olay tam olarak şu, sabah kontağı ilk çevirdiğimde aracın çalışma süresi havanın sıcaklığına göre 5 ile 10 saniye arasında değişiyor ve araç çok titriyor bu süre içerisinde ancak 1-2 km yaptıktan sonra aracı kapatıp tekrar çalıştırmak istediğimde gayet normal bir şekilde çalışıyor. ertesi gün yada araç soğuduğunda yine aynı sorun.
    bilmiyorum eğer bu sorunun hava sıcaklığına göre değişicekse daha kış gelmedi eksi derecelerde nasıl olucak bu iş.

daha önce bu ve buna benzer sorunlar yaşayan yada bilgisi olan arkadaşlardan öneriler bekliyorum.
    sorun tam olarak nedir, ne yapmak gerekir bu durum araca zarar verirmi?

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    öncelikle hoşgeldiniz. forumda arama yapınız. ayrıca o ustanızı değiştiriniz.

3. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Merhabalar aracınızda bir arıza olmuş bunun sonucunda bu sorunu yaşamışsınız, benim yazdıklarımla ilgisi varmıdır bilmiyorum ama yinede bir ihtimal de olsa deneyebilirsiniz.
    Yazın aracımla ilgili yaşadığım bir sorunu anlatayım size.
    Geçtiğimiz yaz haziran ayında aracımı yağ değişimi için Ankara İskitlerdeki Özel mega servisine götürdüm.Orda bir ustabaşı aracımın bakımlarını yaptı.İsmini vermek istemiyorum renkli gözlü ustabaşı, gidenler bilir.Neyse serviste eleman olmadığı için yağ değişim işini ustabaşına verdiler.Oda bu duruma ustabaşı bu işi yaparmı diye kızarak gönülsüz iş yaptı.;Era dizel 5.3 litre yağ alıyor fakat ustabaşı 5 litrelik yağı motora döktü döktü bidonun sonundaki nerdeyse 200 gram yağı koymadı bidonu kenara koydu.Bunun üzerine bende usta bu araç 5.3 litre yağ alıyor sen neden bidonda kalan yağı koymadın diye sordum beni dinlemedi cevap bile vermedi kendi kendine mırıldandı bende bidonu aldım dibindeki yağıda boşalttım.Yağlı elleriyle hava filitresini değiştirdi bişey demedim yine yağlı elleriyle polen filitresini değiştirmeye kalktı izin vermedim ben değiştirdim.Değiştirecek havalandırmayı açaçaksın yanmış yağ kokacak.
    Sıra geldi mazot filitresine onuda çıkardı gitti kenarada bir yerde yenisini takıp getirdi aracıma taktı.Bakımı bitti ödeme yapmak için içeriye girdim ödeme yaparken rahatsız olduğum konuları söyledim.Ustalarımız fazla yağ koymaktan kaçınırlar filan deyip umursamadılar neyse bende çıktım eve geldim.Ayrıca bakıma gitmeden önce depoyu full doldurmuştum.
    İki hafta sonra mazot yarılara indikten sonra bir sabah aracımı çalıştırırken sanki aracım biraz geç çalıştı gibi geldi önemsemedim.Mazot yarının altına indikçe soğuk motorda geç çalışma olayı gerçekleşmeye başladı motor ısındığında normal çalışıyor ama ertesi sabah çalıştırırken geç çalışıyor.Bir arkadaşın tavsiyesiyle sorunun depodaki mazottan kaynaklanabileceği üzerine Akbaktan ayrılma kendi yerini açan bir usta buldum aracımı götürdüm.Depo açıldı ordaki filitre temizlendi.Tamam sorun çözülmüştür dendi 30 lira para verdim geldim eve .Ertesi sabah işe giderken aracım yine geç çalıştı.İşe gittim sonra dönerken daha da geç çalıştı.Ustamı aradım gelin bakalım dedi işten sonra gittim.Kaputu açtı kızdırma bujilerine baktı bir tanesi çalışmıyor dedi onu değiştirdik araç yine geç çalıştı.Bunun üzerine en son yaptırdıüım bakımdan sonra bu olayın olduğunu mazot filitresiyle ilgisi olup olmadığını sordum.Ustamda mazot filitresini söktü altındaki su sensörünüde çıkardı ve sensörün takıldığı yerdeki contanın üstünde bir conta daha olduğunu gördü.Bakımı yapan ustabaşı bozuntusu sensörün üzerine bir conta daha geçirip takmış.İkinci contadan dolayı mazot filitresi alttan hava alıyor ve içindeki mazotu geri kaçırıyormuş.Contayı çıkarttı ve yerine taktı güzelcede sıkıp mazot filitresini yerine taktı.Arkasından havasını alarak marşa bastı ama çalışmadı mazot filitresine yakıtı pompalayarak aracımı çalıştırdılar.O günden beridir de Allaha şükür aracım eskisi gibi hemen çalışmakta.Ustabaşının küçük bir hatası ve dalgınlığı yüzünden hiç yoktan 100 lira para harcadım ama olsun buda tecrübe oldu.
    Sizin sorununuzda mazot filitresiyle yada mazotun motora girememesinden dolayı olabilir bu parçalara baktırmanızı tavsiye ederim.Aracınızın motoru ısındıktan sonra normale dönüyor motor soğuduğunda tekrarlıyorsa yakıt besleme sisteminde hava oılabilir geri kaçırıyor olabilir.Çünkü motora yakıt gelmeyince yada geç gelince araç çalışmıyor.

murat_karakaya bunu beğendi.
  4. ayer

ayer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    AHMET YAŞAR ERDEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ustanız kızdırma bujisinin çalışmadığını kaputu açıp röle kutusuna bakarmı anladı, yoksa kızdırma bujisi sarı/turuncu göstergede arıza olduğu yanıp yanmamasından anlaşılmıyormu.

5. ahmetmdurmaz

ahmetmdurmaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ahmet durmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    1. SİZİN DE BAHSETTİĞİNİZ GİBİ YAKITIN BESLEME BÖLÜMÜNDE SORUN OLDUĞUNU BUGÜN ÖZEL SERVİSTE USTAMDA TEYİT ETTİM.BENDE DE AYNI SORUN VARDI. USTAYA MOTORUN SICAK HALDE BİLE 10-15 MARŞTA ÇALIŞMADIĞINI SÖYLEYİNCE "KIZDIRMA BUJİLERİ" SEÇENEĞİNİ İPTAL EDİP HEMEN YAKIT FİLTRESİNİ AÇTI VE "UYGUN FİLTRE TAKILMAMIŞ" DİYE SÖYLEDİ. (UYGUN FİLTREDE HEM DIŞ CONTANIN HEM DE İÇ CONTANIN OLMASI GEREKİYOR. BENİMKİNDE İÇ CONTA YOKTU) DOLAYISIYLA YAKIT BESLEMESİNDE BASINÇ SORUNU YAŞANIYOR. FİLTREYİ DEĞİŞTİRİP YAKITI POMPALAYINCA TEK SEFERDE ÇALIŞMAYA BAŞLADI.
    2. BU SORUN BAHSEDİLDİĞİ GİBİ ÇEYREK DEPONUN ALTINDA DAHA FAZLA OLMAYA BAŞLIYOR VE İNSAN ACABA ARAÇ ÇALIŞMAYACAK MI DİYE ENDİŞE EDİYOR.
    3. AYRICA BENDE IMMOBILIZER SORUNU VARDI. BİLGİNİZ OLSUN; KONTAĞI ON KONUMUNA GETİRİNCE "SARI İÇİNDE ANAHTAR OLAN ARAÇ" UYARI IŞIĞI YANMIYOR İSE ARACINIZ ÇALIŞMAZ.
    4. KAZASIZ BELASIZ KULLANMALAR İNŞALLAH.

6. aliii0752

aliii0752 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Ali İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Forumda tamamen büyük harfle yazı yazmak bağırmak anlamına geldiği için yasak. Forum kurallarını incelerseniz gerekli bilgileri edinirsiniz

HTC Desire 500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş