Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2006 Era Aracım Yüksek Devirde Az Yakıyor

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda ahmethan85 tarafından 1 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. ahmethan85

ahmethan85 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ahmet Candan
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Merhaba, bu yıl 2006 1.4 era benzin/lpg'li aracımda motor soğukken yığılma/gaz yememe problemi hat safhaya ulaştı.Bu sorun üzerine 2 aydır araştırmalar yapıyorum ancak bir sonuca ulaşamadım.Ancak 700 km kadar oldu benzinde kullanıyorum yığılma bayağı azaldı ancak ortadan kalktı diyememBu arada aracın yakıtı 10,9 lt/100km benzin olmuş geçen hafta baktım.Uzun yola çıktım yakıt göstergesini sıfırlayıp 90 km ortalama hızla bir deneme yaptım yine 10,4lt/100 km yazdı.Canım sıkıldı devri 3500/4000 aralığına çıkarıp bir süre gidince göstergenin azaldığını fark ettim.Hemen sıfırladım ve 200 km kadar dediğim gibi yüksek devir gidince inanmak güç ama 6,2lt/100 km oran yakaladım.Ancak bütün bu verileri birleştirip bir sonuca varamadık(ustamla beraber) .Daha önce böyle bir durum yaşayan arkadaşımız varsa bizi aydınlatabilirse çok müteşekkir kalacağız.Bu arada araç soğukken feci benzin kokuyor.Koku sanırım egzos tarafından geliyor.Ben enjektörle ilgili veya benzinin depoya geri dönüş sistemiyle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum.

2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,287
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    MSC Serdar bey belki bu konuda yorum yapabilir.
    Benim tahminim LPG sisteminin benzindeki haritaları bozaması ya da zengin/fakir karışım durumlarını bozması olabilir.

3. AMELE

AMELE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    cemil cem
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    bendeki era da lpg li idi su sıcaklığı sanırım 30-32 derece ye ayarlı idi kışın su sıcaklığı 30-32 derece ye çıkana kadar 1km kadar gittikten sonra lpg ye geçiyordu.lpg ye geçene kadar benzinle kullanımda gaza yüklendiğimde kesiklik yapıyordu ben benzin deposuna enjeksiyon katığı atmıştım 444 marka.biraz faydası olmuştu ara ara atmaya devam ettim.lpg de yığılma gaz yememe durumu yoktu.benzin filitresini değiştirecektim araç satıldı.sizinkide benzin filitresinden olabilir.

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,956
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu Sayfayı Paylaş