Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2006 elantra

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Elantra2006 tarafından 7 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. Elantra2006

Elantra2006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Merhabalar arkdaşlar 2006 elantra 1.6 gls model aracım var chek up için servise götürdüm ve sonuç olarak ;
    1-) ön sağ dış körük yırtık
    2-) sol ön bilya dağıtmış
    3) ön iki amartisör patlak
    4) ön ve arka viraj lastikleri gitmiş
    5) debriyaj baskı balata zayıf
    çıktı
    aracın körüğü aks ile takım olduğu için takım satabiliyorlarmış ve fiyat 1.600 TL
    körük ve bilya için ne yapabilirim akslarda sorun yok araç gayet iyi gidiyor virajlarda yılan gibi... fikrlerinizi bekliyorum motor ile ilgili sorunlarımda var..

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    körük ayrı olarak satılıyor parçacılarda bulabilirsiniz ucuz bir şeydir. ortalama 10 tl filan
    sol ön bilya da çok pahalı değil 50 civarında olması lazım.
    ön iki amortisör kore malı mando alırsanız tanesi 100 civarı olması lazım isterseniz tamir eden yerlerde var ben 4 amortisörü 250 tlye namiştain amortisörde yaptırmıştım.
    viraj lastikleride ucuz 4 tanesi 10-20 arası birşeydir.
    baskı balata 120 civarı ile hatırlıyorum ortalama 100 civarıda işçilik alırlar sanırım. valeo marka bir çok yerde bulabilirsiniz.
    motor ile ilgili ne gibi sorun var?

bu arada konu başlığı biraz açıklayıcı olursa daha iyi olur. tekrar düzenleyebilirsiniz.

Elantra2006 bunu beğendi.
  3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Körüğün Tanesi 10 Lira. 2 Adet Almanız Gerekiyor. İçinden Gres Yağıda Çıkıyor Ama O Yetmiyor Bir Kutuda Gres Yağı Alabilirsiniz.
    Viraj Lastiklerinin Teki Orjinal 5 TL.

4. Elantra2006

Elantra2006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Araç Modeli:
    Açıklama için tşkler Motorla ilgili olarak da yakıt deposu çeyrek ve altında iken soğuk motor halinde 5-6 maarşta çalışıyor motor sıcakken tek maarşta alıyor lpgye geçene kadar gaza bastığımda boğuluyor lpgde geçtiğinde sorun kalmıyor ama şuanda çekiş ve seriliğinde düşüş var ilk aldığımda 225 km görmüştüm şimdi ise 187 kdar geldi ondan sonra tık yok ayrıca araç çalıştıktan sonra hırltılı bi ses alıyorum gaza basınca gaz pedalındanda hisedilebiliyor kılimayı kullandıktan sonrada mesela gaza basıp 3000 devire geldiğinde ayağımı çekiyorum 2000 devire doğru inerken cizıltılı bir metal sesi alıyorum servistekiler açmadan bişey söyleyemeyiz dediler ben yakıt pompası olabilir demiştim onda 770TL fiyat verdiler aracın tüm genel ve yukarıdaki maddelerle beraber toplam 3740TL fiyat çıkardılar motordaki sorun hariç.

5. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    motor hariç yukarıdaki işlemler 500 civarı tutar sanırım o kadar çok para vermeye gerek yok. tabi akslarda filan sorun yoksa. motor için aracınız lpgliyse öncelikle bence iyi bir yerde lpg sistemini ayarını vs kontrol ettirin.

6. Elantra2006

Elantra2006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Araç Modeli:
    Lpg bakımlarını yaptırdım tüm ayralamaları bilgisayar dan düzeltildi yanlız yakıt deposu yarımdayken çalışma sorunu kalmıyor sadece motordan gelen garipten sesler var o kadar.

7. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Bence dışarıdan güvenilir bir tane hyundai özel servisi bulun. Yetkili serviste çok kabarık fiyat çıkmış.
    Yada parçaları kendiniz tedarik edin. Güvendiğiniz ve işçiliği iyi olan hyundaiden anlayan bir ustaya taktırın.
    çok daha ucuza gelecektir. Sanırım araç 2006 model olduğu için garanti kaygınız kalmamıştır.

8. Elantra2006

Elantra2006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Araç Modeli:
    Aynen Garanti Kaygım Yok Zaten Parçaları alıp sağlam bi ustadan takdırmayı düşünüyorum da şu motor daki garip sesleride tam olarak çözebilsem iyi olacak::

9. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    motordan geliyor dediğiniz ses özellikle sağ ön teker civarından mı geliyor acaba? sanki balataya veya diske sürten bişey varmış gibi bi ses geliyor bende de. motorun geç çalışması bende de vardı, gaz kelebeğini temizleyince ciddi düzelme oldu. 3 marşta çalışırken tek marşta çalışıyor, benzini de yarım depo civarı tutarsanız belki o sıkıntıdan da kurtulursunuz.

10. Elantra2006

Elantra2006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Araç Modeli:
    Depo yarımken çalışma sorunu kalmıyor motordan gelen seste yerinde çalışırken tam olarak göğüsten geliyor içeriye gaza basıncada titremesi hisediliyor lastikten ses geliyor dediniz balataları tutan tel gevşemiş olabilir bende aynı sorunla karşılatım telleri değiştirdim.

11. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bu balataları tutan tel ayrı olarak satılıyor mu acaba? benim balatalarda ses yapıyor.

12. mcoskun38

mcoskun38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    MEHMET COŞKUN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Aracınızın akü kutup başını söküp yaklaşık iki gün bekleyin, sabahları 5-6 marşta çalışma ve benzinde iken boğulma sorununun çok büyük ihtimalle çözüldüğü görececeksiniz. Olmazsa boğaz kelebeği temizliği yaptırın.

https://www.hyundaiclubtr.com/showt...-Boğaz-Kelebeği-Temizliği&p=492716#post492716

Bu Sayfayı Paylaş