Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2006 Elantra Hakkinda Bir Kac Soru ?

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda jette tarafından 14 Eylül 2016 tarihinde açılan konu

1. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Arkadaslar 2 aydir kullaniyorum bu araci bazi sorunlarim var. Arac 2006 model otomatik 105 beygir 1.6 motor 210 binde

1. Arac sogukken n konumunda dahi cok titriyor bu sorunla alakali sanayide sag motor takozunu degistik ama hala devam ediyor. Arac isininca biraz daha azaliyor titreme sorun nerede olabilir.
    2. Arac kumandasina basinca merkezi kilit kitleniyor ama ne sinyal nede bir ses var illa elle kontrol etmek gerekiyor sorunmu var standartimi boyle
    3. Surucu koltugunda otuturken bacagimi kapiya degdigim zaman kapi acik uyari isigi yaniyor sonuyor. Nasil cozebilirim.
    4. Arac calisirken otomatik cama basinca rolanti biraz dusuyor ve motorun sesi degisiyor. Ayni zamanda klimayi acincada arac motor sesi cok degisiyor ve titriyor 1 nci sorunda oldugu gibi. Fari acincada zayiflama oluyor diger isiklarda bu problemler neden kaynaklaniyor acaba.
    5. Arac yakiti cok fazla benzinde 10.3 litre yakiyo 100 km de lpgde ise kmde 0.35 krs felan yakiyo aldigim arkadas 21 krs felan yakiyor diyordu benmi kullanamiyorum otomatigi acaba.
    6. Aks kafalari bozuk aracin ses geliyor direksiyonu cevirirkende bunun maliyeti ortalama nasil olur. YaptirmaSak ne kadar daha gider
    Yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar.

2. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    Aracınız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın sorunlarinizi bildigim kadiriyla cevaplamaya çalışacağım
    1. Şanzıman takozlarını kontrol ettirin belki sorun onlardadır.
    2. Ve 3. Soruların cevabı aynı sürücü kapısının sensörü bozulmuş veya tutukluk yapmış o yüzden bacağınız değdiğinde uyarı veriyor buna bağlı olarak arabayı kilitlediginizde herhangi bi kapı kaput bagaj kapağı açık ise araba kilitlenir ama sinyal yakmaz sizin sürücü kapısındaki sensör bozulduğu için sürekli açık sanıyor o yüzden sinyal yakmıyor.
    4. Cam açarken farları yakınca herhangi güç gerektiren bir şeyi çalıştırınca rolantinin düşmesi normal ama rolanti anlık düşer otomatik olarak kendi seviyesine geri gelmesi lazım, farı açınca diğer ışıklar zayıflayabilir ama yinede bi akünüze baktırın derim, klimayı açın motor sesinin çok değişmesi ve titreme yapması normal değil onada bi baktırın
    5. Aracınız benzinde gayet normal yakıyor 1.6 sedan benzinli otomatik bi araba 10 lt nin altına inmez ama lpg de 35 kuruş yakıyor demişsiniz lpg ayarlarına baktırmanızda fayda var.
    6. Sorunun cevabını bilmiyorum diğerlerinde yardımcı olduysam ne mutlu bana iyi forumlar

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    C
    cok tesekkur ederim . kapi tam kapaniyor arka koltugun ustunde ki kapi acik lambasi sadece bacagimi degdigim zaman yaniyor . kumanda ile kapayirken kapi

4. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    cok tesekkur ederim . kapi tam kapaniyor arka koltugun ustunde ki kapi acik lambasi sadece bacagimi degdigim zaman yaniyor . kapıyı kapatıp lamba söndükten sonrada kumanda ile kitleme işlemi yapıyorum gene sorun devam ediyor.

5. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hayirli olsun. Elektrik islerinde cok dusukluk varsa aku dur, akunuzu ve dinamoyu olcturun en iyi oyle anlarsiniz. Kapilar kitlediginde zaten sesli uyari yok, ama sinyallerin yanmamasi arkadasin dedigi gibi kapi sensoru bozuk oldugundan acik oldugunu algiliyodur, bu araclarda kapi veya bagaj aciksa kitlediginizde sinyaller yanmaz taki acik olan yeri kapatincaya kadar o zaman sinyaller yanar. Yakit olarak seri kullaniyorsaniz istanbul trafigi klima vs normal, benim aracimda o degerlerde yakiyor, ariza var zannettim birsuru ustaya gittim ama uzun yola cikinca yakit hemen dustu, yakit degerin biraz surus stilinle alakali baskalarinin 7lt falan yaktigina bakma. Viteste veya bosta titreme sanziman takozundan kaynaklanir ama kesinlikle orjinal takoz al, yan sanayi taktirma, kendin servisten orjinal al onu taktir, ciddi olcude titremeyi kesersin ama yinede eski nesil otomatik araclarin hepsinde hafif titreme olur ama n konumunda olmamasi lazim. Aks kafasi fiyatlarini bilmiyorum ama bir an once yaptirmani tavsiye ederim, yuruyen aksami ne kadar ihmal edersen masraf o kadar artar ve surekli baska parcalarida bozar, bence yapacagin ilk is yuruyen tamirlerini yaptir sonra aku sonra digerleri.

6. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Cevaplar icin tesekkurler. Ben kayseride yasiyorum cok dur kalk yapmiyorum gunluk 15 km yol yapiyorum ama dur kalk cok az olur bana cok geliyor yakit sarfiyati lpg de 35 krs yakmasi beni cok uzdu aldigim arkadas 20 25 krs arasi yakiyor dedi benmi kullanamiyorum acaba oyomatigi cokta yuklenmiyorum gaza 2000 ile 3000 devir arasinda vites atiyor arac

IRON cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Aracı nereden aldınız? Günlük 15 km çok uzun bir mesafe değil tek seferde muhtemelen 5-6 km yol yapıyorsunuzdur. Bu nedenle 35 kuruş fazla gelse de normal diyebiliriz sanırım. Ayrıca sürüş tarzı, hava sıcaklığı, bakım durumu vs. Gibi bir çok faktör yakıt tüketimini etkiler.

berkelantra bunu beğendi.
  8. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Ankaradan sahibinden com aracılığı ile aldık. biniciden aldık

9. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Nereden diye sorma nedenim akıcı bir şehiriçi trafiğe sahip olan yerlerde yakıt tüketimi daha dusuk olabilir diye hatitlatmak amaciylaydi.

10. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Çogu Arkadaş benzinde ne yakıyorsan %10 fazlasını lpg de yakarsın diyor. benzinde yol bilgisayarı 10.3 Lt gösteriyor benzinde %10 eklediğimiz zaman 12 litreye yakın lpg yakması lazım oda ortalama 2,45 cicarında lpg fiyatı

2,45 * 12 Lt = 29,4 Lira / 100 = Km de 0,29 Kuruş yakması lazım gibi bişey çıkıyor ortaya hadi 30 kuruş diyelim. Benim agrasif kullandığım dönemlerde 35 Krş felan yaktı o zaman bu mantıkta raba normal yakıyor gibi .

İşin birde şu tarafı var 2000 - 2500 motor sonata zaten 35 krş yakıyor. bizim araç 1600 motor nasıl oluyorda bu kadar yakıyor anlamıyorum. Çevremde çoğu insanda 1900 Motor fordlar var onlar bile 25 - 30 krş civarında yakıyor.

Bu aracın benzinde yakıt sarfiyatını düşürmeden lpg de düşürmek imkansız o zaman. Peki benzinde yakıt nasıl düşecek veya düşermi bu böyle devam ederse ben bu araca binmem .

Tamam araç geniş rahat ama otomatik çok hantal ve çok yakıyor performanslı olsa bastımmı gitse zoruma gitmez . 15 - 25 saniyede 70 km hıza ulaşacam birde 35 krş yakacak. çok mantıklı gelmiyor bana ?

Araçta sorunmu var diye düşünüyorum ama kime sorduysam normal o kadar yakar diyorlar garip anlam veremiyorum .

11. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    1. Orjinal olmayan takozlar genelde iş görmüyor. Aldığınız takoz orjinal değilse ondan yapar.
    2. 2011 Model amcamın Elantrasında aynı durum vardı. Kaputun altında bir switch varmış o takılı kalmıştı. Serviste o sıkışmayı giderip yağladılar ve düzeldi. Xd2'lerde varmı o switch bilmiyorum ama bir bakın derim.
    3. Döşemeyi söküp incelemeniz lazım. Sıyrılmış, sıkışmış kablo vs varsa onlara müdahale edin muhtemelen küçük birşeydir.
    4. Aküyü ve şarj sistemini kontrol ettirin.
    5. Bu konuyla ilgili yorumlarımı diğer konunuza yazmıştım.
    6. Direksiyonu çevirirken ufak tıkırdamalar benim eski Elantramda da vardı. Bu direksiyon kutusundan da olabilir. Aks kafası için (yan sanayi ) birtanesine 60 TL fiyat almıştım 1 sene önce tabi birde işçilik var ekstra olarak. Direksiyon kutusu tamiride ortalama 300 Tl civarı tutuyor Ankara'da.

jette bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş