Selamun Aleykum Arkadaşlar 2006 model otomatik vites 1,6 gls elantra satın aldım. Direksiyonu sağa sola çevirirken elimde hissettiğim tıkırtı oluyor. Araç yolda giderken herhangi bir yöne doğru çekme yapmıyor. İkinci sorunum da; aracın elektrikli camını açmaya teşebbüs ettiğimde sanki akü az gelirmiş gibi lambalarda ışıksal şiddetlerinde oynama oluyor. Tecrübeli arkadaşlar bu iki sorun hakkında yardımcı olabilirler mi? Şİmdiden teşekkürler
Öncelikle aracınız hayırlı olsun ve aramıza hoşgeldiniz diyorum. Cam açıp kapatırken farların şiddetinin azalmasının herhangi bir sorun olmadığını düşünüyorum. Klima, rezistans, kalorifer falan açıkken cam açma butonuna bastığınızda daha fazla sönükleşecektir. Bu benim aracımda da var. Daha önce kullandığım araçlarda da oluyordu. Elektrikçiye sorduğumda herhangi bir sorun olmadığını belirtmişti. Direksiyonu çevirirken gelen ses sürekli mi oluyor yoksa çevirmeye başladığınız anda sadece bir noktada ya da bir kere falan mı geliyor?
Aramıza hoşgeldiniz. Tıkırtı için ön takımı, aks kafalarını ve direksiyon kutusunu kontrol ettirin. Camlarla ilgili sorunuza gelince camınız yeteri kadar rahat hareket ediyormu ona bakın, camlar rahat etmiyorsa motor aşırı akım çeker ve dolayısıyla ışıkların kısılmasını daha fazla hissedersiniz. Eğer camlar kasılıp zor/yavaş hareket ediyorsa silikon sprey sıkın sorun çözülür.