Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2006 Elantra Gls Direksiyondan Gelen Ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda SofiEmre tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde açılan konu

1. SofiEmre

SofiEmre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Emre ESER
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Selamun Aleykum

Arkadaşlar 2006 model otomatik vites 1,6 gls elantra satın aldım. Direksiyonu sağa sola çevirirken elimde hissettiğim tıkırtı oluyor. Araç yolda giderken herhangi bir yöne doğru çekme yapmıyor.

İkinci sorunum da; aracın elektrikli camını açmaya teşebbüs ettiğimde sanki akü az gelirmiş gibi lambalarda ışıksal şiddetlerinde oynama oluyor.

Tecrübeli arkadaşlar bu iki sorun hakkında yardımcı olabilirler mi?
    Şİmdiden teşekkürler

2. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun ve aramıza hoşgeldiniz diyorum. Cam açıp kapatırken farların şiddetinin azalmasının herhangi bir sorun olmadığını düşünüyorum. Klima, rezistans, kalorifer falan açıkken cam açma butonuna bastığınızda daha fazla sönükleşecektir. Bu benim aracımda da var. Daha önce kullandığım araçlarda da oluyordu. Elektrikçiye sorduğumda herhangi bir sorun olmadığını belirtmişti.
    Direksiyonu çevirirken gelen ses sürekli mi oluyor yoksa çevirmeye başladığınız anda sadece bir noktada ya da bir kere falan mı geliyor?

3. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Aramıza hoşgeldiniz. Tıkırtı için ön takımı, aks kafalarını ve direksiyon kutusunu kontrol ettirin. Camlarla ilgili sorunuza gelince camınız yeteri kadar rahat hareket ediyormu ona bakın, camlar rahat etmiyorsa motor aşırı akım çeker ve dolayısıyla ışıkların kısılmasını daha fazla hissedersiniz. Eğer camlar kasılıp zor/yavaş hareket ediyorsa silikon sprey sıkın sorun çözülür.

Son düzenleme: 15 Temmuz 2016

Bu Sayfayı Paylaş