Arkadaşlar xd2 lerde bagaj kapağı açıldığı zaman gösterge panelinde ışık yanıyormu acaba bagaj kapağı açık diye. Kapıları açınca yanıyorda bagaj kapağı açılınca yanmıyor. Bagajın etrafına baktım bir sensör switch vs. Bişey göremedim sadece kilit mekanızmasının içinde switch var oda bagajdaki aydınlatmayı yakıyor sadece basıp çektikçe . Sizin araçlarda durum nasıl acaba ? Zannımca buna bağlı olarakta kumandadan kilitleme işlemi yapıncada araç sinyallerle uyarı vermiyor bagaj kapağını göremediği için.
iki ayrı sviç olmaz bence, yani kapak açılıp kapandığında bagaj lambası yanıp sönüyorsa sviç çalışıyordur. gösterge panelindeki ampül patlamış olabilir belki.
buna bağlı olarak uzaktan kumanda ile kapıları kapatıncada sinyaller uyarı vermiyor bu sorunuda ben bagaj kapağına bağlıyorum ama ilk fırsatta elektrikçi yolu göründü bu iş için. Benim yapabileceğim bişey değil herhalde
bagaj lambası bagajı açınca yanıyor, kapatınca sönüyor mu? forumda bu tip işleri kendisi yapan birçok üye var, tabi hem beceri hem de zaman gerekiyor. ayrıca hyundai elektrik sistemi ilginç. mesela stop lambası ampülü patlayınca hız sabitlemenin çalışmaması gibi. sizin de böyle bir sorun olabilir.
Evet kapatinca bagaj lambasida sonuyor yani o switch gorevini yerine getiriyor. El becerisi olarak elimden is gelir ama sistemi bilmiyorum nerden nasil calisir onu kestirebilsem biseyler yapacam birde eski sahibi kendi uzerindeki orjinal alarm sistemini devre disi biraktirmis yada. Degiatirmis mevcut alarm sistemi bu aracin neresinde acaba baksam duruyormu yerinde IRON cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kaput müşürü kaputun altındaki switchmi oluyor sağ tarafta kaputun kapalı olduğunu anlıyor. Kaput açıkken gösterge panelinde uyarı ışığı vs alıyormuyuz onuda kontrol etsem. Bu etacs tam olarak aracın neresinde yer alıyor .