Hyundai severlere selam, arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var, 2006 accent admire aracımın kornasını değiştirmek istedim, eski tipomda kullandığım ferrari kornası diye tabir edilen "çığlık" kornayı takmaya karar verdim, oto elektriğinden anlayan bir arkadaşımdan rica ettim, orjinal kornayı çıkarıp diğer kornayı taktı, korna bir kez çaldı ve bidaha hiç çalmıyo, orjinal kornasını geri taktık oda çalmıyo, kornaları başka araçta denedik ikiside sağlam, sgorta atmıştır diye tahmin ettik, motorun sol tarafındaki kutuyu açtık "horn" korna yazan sigortayı bulduk ama bu sigortaya benzemiyo, daha çok röle'yi andıran bir parça, acaba bunun dışında biryerde sigortası olabilirmi, birde bu işlemden sonra yol bilgisayarımdaki veriler ve aracın dijital saati sıfırlandı, kornayı takarken kısa devre yaptırmış olabilirmi, kısa devre yapınca yol bilgisayarı vs. sıfırlanırmı? yardımcı olursanız sevinirim, herkese kazasız belasız ekonomik sürüşler..
Bildiğim kadarıyla araç çalışır halde değilse akü kutup başları çıkarılı yada akımın gitmesi ister istemez engellenirse dediğiniz gibi arçataki saat, v.b şeyler sıfırlanır. Korna çalmıyor ise büyük ihtimalle korna tesisatında yada sigortasında problem vardır. Eğer bir sefer kornayı çaldırıp böyle bir durum geldiyse yeni kornadan ötürü problem mevcut olabilir.
Teşekkürler GRAFTT arkadaşım, kornalar % 100 sağlam arkadaşım kangoo da sorunsuz çalışıyo ikiside, sorun takmaya çalışırken herne yaptıysa büyük olasılıkla sigortayı attırdı, bu araçta motor bölümünün dışında bir sigorta paneli varmı, direksiyonun altlarında bulamadım, başka nerede olabilirki..
arkadasım admırede sıgorta panaelı debrıyaj pedalının yanındakı plastık duvarda kapagı ac gorursun panelı
Yahu bu koreliler yokmu, sigortaları nereye koymuşlar, teşekkürler admire01 kardeşim, yeni arabalarda bu tür ayrıntıları bulmak zor oluyo biraz, ben alışmışım tipoda mangal gibi sigorta paneline, bu biraz küçük geldi gözüme.. Eee peki bunların hangisi kornanın sigortası, kapağında açıklamalar yazıyo ama korna yada horn gibi bi yazı yok..
bısey degıl eratıas dostum bulabıldınmı panelı? orda korna oması lazım hatırladıgım kadarıyla ama bulamassan kullanma kıtapcıgına bakman lazım kullanma kıtapcıgın yoksa arabanın www.hyunadai.com.tr gır orada satıs sonrası hızmetler bolumunde kullanma klavuzu var accentın onu ac oku cozulur sorunun dostum.
Hatırladığım kadarıyla 7 numaralı sigorta. Üzerinde HAZARD yazan ve 10A değerinde olan sigorta korna ile ilgili olan olmalı...
Sağolun arkadaşlar, bu saatte indim arabanın yanına, paneli buldum, bir kaçına baktım sigortaların ama sağlam, HAZARD yazanada baktım oda sağlam, birde motor bölümünde üzerinde "horn" korna yazan bir röle var, acaba o yanmış olabilirmi, gerçi onuda diğer sağlamlarla yer değiştirip denedim ama yok çalmıyor korna, tesisattada sorun olucanı sanmıyorum, çünkü daha önce hiç ellenmemiş, orjinal kornasını ilk kez söktük, pişman oldum şimdi ama iş işten geçti, sabah gün gözüyle tekrar bakıcam bütün sigortalara, olmadı servise kadar uzayacaz bi zahmet, herkese teşekkürler..
sigortadan kaynaklanıyor benım de attı. p.tesi gunu götürecem bnm genelde güneşlikler içindeki lambayıaçınca atıyo,,,
Ben sorunumu halettim, ancak belirtmek isterim, 1.5 admirede korna sigortası kabinde değil motor bölümünde bulunuyor, 10A lık bir sigorta..
Yukardaki şema korna sistemine aittir. Sorununuzun temeli röle arızasıdır. "A" harfi ile gösterilen röleyi sökün ve aşağıdaki şekilde bacaklarını kontrol edin. 3-4 'e akım verdiğinizde 1-2 arasında kontaklama yapması lazım. Selamlar. Düzenleyen : MSC