Merhaba arkadaşlar. Aracıma bakımları yeni yaptırmama rağmen son zamanlarda yakıt artışı ve çekişte bir performans düşüklüğü hissetmeye başladım. Bu arada araç 150binde ve zincir seti dahil değişeli 2000 km olmadı. Bakımdan sonra yakıt sarfiyatm ortalama 9.5 altına inmedi tabi bunda sürekli kısa mesafe ve motorun soğuk olmasının da etkisi var ancak yine de yüksek geldi bana. Rampalarda özellikle eski atikliği de yoktu. Motul 5 40 yağ kullanıyorum bu arada. Bugün ustama gittim turbodan şüphelendi ve kontrollerinde turbonun tam olarak devreye giremediğini fark etti. Gaza basıldığında hareket eden bir çubuk var turbonun hemen üstünde o tam anlamıyla hareket etmiyor bana da gösterdi. Ve turboyu söküp baktrmak gerektiğini söyledi. Islık sesi benzeri birşey yok bu arada. Tecrübeli arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum var mı başına böyle bir durum gelen?
merhaba, selenoide giren hortumu çekip direkt turbo üzerindeki vnt'ye taktığınızda tam çekiyorsa selenoidiniz arızalı.
o zaman vgt kanatçıkları kurum nedeniyle kilitlenmiş yada zor çalışıyor olabilir. söktürüp baktırmanız gerekiyor, çoğu zaman temizlik kurtarsa da tamir takımı değişimi yapılabiliyor.
İyi akşamlar bende de aynı sorun var halada turbo devreye arada giriyor arada gitmiyor da sıkıntı yoksa selenoid valfi ismi veya n75 isminde geçebiliyor. O parça turbonun aktif caliasinda etkili. Arızalı olduğunda ara ara çalışıyor ara ara çalışmıyor. Ve arızası gizli veriyor motor arıza ışığı yakmıyor. Orijinal parça harici de çalıştırmıyor eğer sıkıntı yok ise eğer valfi tıkanmış olabilir sorunu çözer iseniz. Bilgi almak isterim
aracınız 110'luksa hazır açılmışken komple kartuş değişimi öneririm. vgt kısmı yapılsa yada temizlense bile bir süre sonra kartuş da revizyon isteyecek.
turbo egzoz/emme pallerinin ve millinin olduğu iç kısmının tamamı. "GT1544V Turbo Şarj Kartuş" olarak aratabilirsiniz. ben tanıdık turbocuda 6 ay önce 650 liraya değiştirmiştim.
Evet. Selenoid valfi gizli arıza veriyor o parça zaten arizalandiginda arada çalışıyor arada çalışıyormuş. Öğle pis bir parça yani