Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2006 1.5 Dizel Era Klima Açıldığında Gelen Ses

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda çokgezenadam tarafından 28 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. çokgezenadam

çokgezenadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    gürkan tetik
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    2006 1.5 vgt accent era aracımda klimayı açtığımda tiz ve yüksek şekilde ses geliyor düşük devirde ve boşta iken ses minumum seviyeye düşüyor ancak hareket halinde iken hız durumuna göre seste artıyor. Birincil sorun olarak gergi bilyesi ihtimali düşündüm ancak bilyeden olsa klima kapalı iken de sesin devam ediyor olması gerekir. Bu bağlamda sorunun klima kompresöründe bulunan klanc yada kasnakta bulunan bilyeden olma durumunu düşünüyorum. Başına böyle bir durum gelen var ise nasıl bir yol izleyerek çözüme ulaştıklarını paylaşırsa sevinirim.
    Saygılar.

2. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    eger bu sesi sadece klimayı aktif hale getirdiginizde geliyorsa ses klima kompresoru icinden geliyordur.. kasnak bilyasindan falan olsa kiiiii daha dun değiştirdim kendi ellerimle.. o sesi surekli yapar.. klima devrede olmasada kasnak ve bilya kayış ile motora surekli baglıdır ve hareket halindedir.. he şöyle bir durumda var kasnak bilyasi yinede ömrünü yitirmitir klima kapalı iken ses yapmaz ama klima devreye girince yuk bindiği icin ses yapar o da bi ihtimal.. bu durumda en düşük maliyetli olandna başlayabilirsiniz.. kasnak bilyasi parcacilarda bulunur.. kasnak sökülür.. kanağin icindeki bilya bir tornacida cikarilir ve press ile yerine yenisi takilir ben yeni bilayyı 25 tl ye aldim.. ufak bisey 1 tl boyutunda kasnagın ortasında.. onu değiştirip bi deneyin baktınız ses gitmedi o zaman anlarızki kompresorde var bi sıkıntı.. o zaman zaten işi tadı kacar masraf 400-500 ü bulabilir.. kompresor sökülecek falan.. ama ihmal etmeyin bu tur arizalar cok daha büyük yıkımlara sebep olabilir allah korusun.. kompresor değiştirmek falan gerekirse 3000 tl falandir yenisi.. yalnız son bir şey daha söyleyeyim sesin kompresor tarafindanmi yoksa fan tarafindanmı geldiğine iyice emin olun.. bazen fan bilyasıda arıza yapabiliyor yada fanın icine disaridan gelen bir madde takılıyor sürtünemeye sebep olabiliyor.. fan dan gelen bir ses ise klima devrede degilkende gelir.. unutmadan kasnak bilyasını değiştirecek olursanız yeni bilyanın yerine düzgün takildiğindan yerine tam oturdugundan emin olun bazen düzgün oturmuyor ve kasnak yalpa yapıyor.. bilyayı değiştirdikden sonra yerine takmadan once mutlaka ama mutlaka elinizde göbekden tutarak çevirin ve dikkatlice kontrol edin yalpa yapmadiğindan emin olun.. aynı kontrolu taktikdan ve aracı calısştırdıkdan sonrada mutlaka gözlemleyerek kontrol edin yalpa olmadığından emin olun bu konuda çok önemli..

Son düzenleme: 2 Haziran 2019
    MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş