Arkadaşlar malum LPG uçtu, bir de ağır kış şartları. Son zamanlarda haliyle yakıt masrafı bayağı arttı. 3.10 liraya alınan gazla hesapladım yakıtı 40 kuruş. Bu da 100 km de 12,9 litreye geliyor. Arabam otomatik ve bulunduğum yerde kış bayağı sert. Kış koşullarında şehir içinde otomatik araba için bu yakıt normal midir? Yoksa bu LPG ye gidip baktırmak gerekir mi?
Ben aracı satmadan önce 2,90 liradan alıyordum LPG'yi. Düz vites Elantra ile Samsun'da 32 kuruş yakıyordum. Sanırım sizin yakıtınızda bir sorun yok.
Şehir ici trafik ve kısa mesafe kullanıyorsanız bence normal bir tüketim. ASUS_T00J cihazımdan gönderildi
Aracınızda sıkıntı yok bence hiç kurcalatmayın. 2 yıl otomatik elantra kullandım, yoğun kış şartları ve şehiriçinde bu şekilde yakması normal.
@elentraa yaşadığınız şehrin şartlarını göz önünde bulundurursanız gayet normal tüketim. Zaten tork konvertörlü şanzımana sahip araçlarda çok alt seviye tüketimleri görmek zor. Hele ki şehir içi kullanımda.
Benimde asagi yukari ayni. 2,70 den aldim, ortalama 35 kurus gibi yakti. Tuketiminiz normal gozukuyor.